TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-27-2010, 03:15 AM   #781
zordude
WDW Fan
 
zordude's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Malden, MA
Posts: 10,934
TC CLUB MEMBER
Thanks Richsadams, I actually did look but didn't see your earlier post, it wasn't even that far back

I will probably do as you suggest, the price is not all that much more.

Z
__________________
Crotch facing, butt facing, or Anubis style if possible. - jsmeeker
zordude is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 09:31 AM   #782
richsadams
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8,853
Quote:
Originally Posted by zordude View Post
I will probably do as you suggest, the price is not all that much more.

Z
That was kind of my take on it. Thanks to TCF member Comer the whole process is almost turn-key.

If you find time, can you post the manufacture date of the hard drive you receive and if you had to adjust the Intellipark feature? TIA.
richsadams is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 10:36 AM   #783
akaussie
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 49
Quote:
Originally Posted by richsadams View Post
That was kind of my take on it. Thanks to TCF member Comer the whole process is almost turn-key.

If you find time, can you post the manufacture date of the hard drive you receive and if you had to adjust the Intellipark feature? TIA.
As an FYI, the 2TB Western Digital WD20EARS Caviar Green Desktop Hard Drive is on sale from Amazon for $92.99
http://www.amazon.com/Western-Digita...5601069&sr=1-1

I ordered one from Dell over the weekend, should be here this week and I'll give Comer's process a try.
I am hoping nothing needs to be done regarding the Intellipark. Reading past posts it sounds like it cannot changed/disabled using sata to usb connections, so I'm out of luck there. Fingers are crossed it won't be an issue. Once I've upgraded the drive, if I'm able to reboot at least once without issue, I should be in the clear, correct?
From reading other posts it doesn't sound like it hasn't been a problem, hoping it continues for me.
I'll report back with drive manufacture date, etc once everything is done.
akaussie is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 10:38 AM   #784
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
A bit off-topic question for you Mr. Adams:
Do you know the System partition sizes for the various TiVo models, or at least the models you've dealt with? Having those sizes would go a long way for kmttg users that want to accurately determine the size to input into the pie chart feature. I'm thinking that (total harddrive size) - (system partition size) = (size to input into kmttg).

You seem to have a pretty good grasp of harddrive replacement, so I figured I'd ask!
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 11:05 AM   #785
hotoru
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 27
Cannot Download ISO file

I am having trouble with the download link
http://www.mediafire.com/?znr8p1h4uyn1v
Tried in three different browsers. Chrome and Firefox just seems to ignore, Safari says unable to decompress file. Anyone used the link lately? A trick I am missing?
Thanks,

Quote:
Originally Posted by cap View Post
Trying the cd now. Great job on this comer. I like how you worded it to explicity explain very clearly what you are doing.

I can't wait to fire the new upgraded TiVo up.

hotoru is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 11:12 AM   #786
RichB
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Massachusetts
Posts: 494
Quote:
Originally Posted by akaussie View Post
As an FYI, the 2TB Western Digital WD20EARS Caviar Green Desktop Hard Drive is on sale from Amazon for $92.99
http://www.amazon.com/Western-Digita...5601069&sr=1-1

I ordered one from Dell over the weekend, should be here this week and I'll give Comer's process a try.
I am hoping nothing needs to be done regarding the Intellipark. Reading past posts it sounds like it cannot changed/disabled using sata to usb connections, so I'm out of luck there. Fingers are crossed it won't be an issue. Once I've upgraded the drive, if I'm able to reboot at least once without issue, I should be in the clear, correct?
From reading other posts it doesn't sound like it hasn't been a problem, hoping it continues for me.
I'll report back with drive manufacture date, etc once everything is done.
I have upgraded with this drive and soft rebooted a few times with no issues.
It is buttoned up so I do not know the build date.

- Rich
RichB is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 11:29 AM   #787
comer
Registered User
 
comer's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by hotoru View Post
I am having trouble with the download link
http://www.mediafire.com/?znr8p1h4uyn1v
Tried in three different browsers. Chrome and Firefox just seems to ignore, Safari says unable to decompress file. Anyone used the link lately? A trick I am missing?
Thanks,
Just tried it in FF. Works fine
Do you get an error message? How exactly does it not work?
__________________
Link:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

The old command-line guide is
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
comer is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 11:54 AM   #788
jbell73
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 81
Quote:
Originally Posted by akaussie View Post
As an FYI, the 2TB Western Digital WD20EARS Caviar Green Desktop Hard Drive is on sale from Amazon for $92.99
http://www.amazon.com/Western-Digita...5601069&sr=1-1
Thanks for pointing that out! I had just received my Amazon order @ 109.99 with free 2-day prime shipping. A quick inquiry to customer service, and they have refunded me the $17 price difference!

These things are getting cheap! Makes me regret going with 1TB in my first Premiere.

My 2TB Upgrade worked flawlessly from the stock 320GB drive, but when I first tried to expand my 1TB "DVR_Dude" drive (in an effort to maintain the MFSSuperSize option on that drive for 317 Hrs of HD) the drive booted up complaining that I had removed external storage, and it needed to be reconfigured, and then after a couple of reboots still complained about system errors, and only saw 157 Hrs (original 1TB drive size).

All in all, lesson learned, follow processes that have been proven to work, if you venture off the path you may just end up wasting your time.

-Jeff
__________________
1 x TiVo Premiere Elite + Lifetime
2 x TiVo Premiere w/2TB (1 LT, 1 MSD)
7 x Tivo S2/S3/HD/P (Retired/Sold)

When will we have cooperative scheduling?
jbell73 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 12:04 PM   #789
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,382
I thought Amazon stopped pricematching except for preordrers?
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x3
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 12:14 PM   #790
comer
Registered User
 
comer's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by jbell73 View Post
My 2TB Upgrade worked flawlessly from the stock 320GB drive, but when I first tried to expand my 1TB "DVR_Dude" drive (in an effort to maintain the MFSSuperSize option on that drive for 317 Hrs of HD) the drive booted up complaining that I had removed external storage, and it needed to be reconfigured, and then after a couple of reboots still complained about system errors, and only saw 157 Hrs (original 1TB drive size).
Ha! Bullseye! This just proves that those drives use the same technique jmfs does - an extra partition and not the real resize (as it would come from the factory) So when you tried adding another one - it did not sit well with Tivo Which also means those drives are limited to 2T in principle.
__________________
Link:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

The old command-line guide is
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
comer is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 12:15 PM   #791
jbell73
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 81
I just called and asked. I could have just as easily ordered a new one, and returned the new drive on the old order, but this saves everyone a lot of hassle.

Maybe because of the Prime membership?
__________________
1 x TiVo Premiere Elite + Lifetime
2 x TiVo Premiere w/2TB (1 LT, 1 MSD)
7 x Tivo S2/S3/HD/P (Retired/Sold)

When will we have cooperative scheduling?
jbell73 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 12:30 PM   #792
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,382
Quote:
Originally Posted by comer View Post
Ha! Bullseye! This just proves that those drives use the same technique jmfs does - an extra partition and not the real resize (as it would come from the factory) So when you tried adding another one - it did not sit well with Tivo Which also means those drives are limited to 2T in principle.
Has anyone tried a 3TB drive yet?
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x3
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 12:34 PM   #793
hotoru
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 27
Download Successful

Quote:
Originally Posted by comer View Post
Just tried it in FF. Works fine
Do you get an error message? How exactly does it not work?
I finally downloaded file. I was getting yellow box that said "Click here to download file". When I clicked I would initially get a d/l statusbar at bottom for 1-2 sec then would go away. Steps I tried included, disabled adblock, disabled flash block, signed up for account at mediafire. None of those seem to work. Lastly I saved the file to my own mediafire page then clicked that link. That seemed to work... strange.
thanks for help.
hotoru is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 12:54 PM   #794
comer
Registered User
 
comer's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
Has anyone tried a 3TB drive yet?
I haven't. Theoretically, it should work, but up to 2.3T only.
__________________
Link:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

The old command-line guide is
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
comer is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 01:17 PM   #795
comer
Registered User
 
comer's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
Has anyone tried a 3TB drive yet?
Bill McNeal brought a very good point. What about extending TP-XL drives?

Tha answer is - depending on XL drive layout.

Tivo partition is limited in size by 0xFFFFFFFF * 512 = 2T. The only available process right now is to create an additional partition. So maximum additional space that can be gained is 2T.

I haven't been able to get my hand on an image or "mfslayout" printout (that'd be enough to understand). If the factory partitions are large (0.5T each) - than yes, +2T gives total of 3T.
If it's an additional partition on top of non-XL 320G disk (what jmfs and probably DVR_Dude do) - then no.
__________________
Link:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

The old command-line guide is
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
comer is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 02:57 PM   #796
Shagger
Registered User
 
Shagger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 57
UGH - Well I ordered my 2TB drive from Dell and received it today. I specifically stayed away from Newegg since everyone says their 'free shipping' is AWFUL. But the Dell shipping was just the drive box in a larger box. NO F***ING PADDING WHATSOEVER! It was probly rattling around in there all the way from Tennessee. Crap, that blows. Well, I guess I will wait and install it this weekend to see if it even boots. On the upside my cable card install was long but successful.
__________________
Will: It's a hell of a thing, killing a man. Take away all he's got and all he's ever gonna have
The Kid: Yeah, well, I guess they had it coming
Will: We've all got it coming, kid
Shagger is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 03:09 PM   #797
txporter
One sec, almost done
 
Join Date: Sep 2006
Location: Austin, TX
Posts: 666
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
I thought Amazon stopped pricematching except for preordrers?
I ordered a WD20EARS from Amazon last Thursday for $109.99. I tried getting the difference refunded over chat just a few minutes ago with no success. I then called customer service and they said that they are allowed to price match once for an account. I went ahead and did it although I guess I might have been able to save more on a different purchase later. /shrug
__________________
Tivo Premiere 2TB WD20EARS (lifetime)
TivoHD 1TB WD10EACS + 1TB WD10EVCS Antec MX-1 (lifetime)
TivoHD 1TB WD10EACS (lifetime)
Series2 540 400GB Seagate DB35 (lifetime)
txporter is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 03:13 PM   #798
comer
Registered User
 
comer's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by Shagger View Post
NO F***ING PADDING WHATSOEVER! It was probly rattling around in there all the way from Tennessee. Crap, that blows. Well, I guess I will wait and install it this weekend to see if it even boots.
Meanwhile you could run WD diagnostic tool on it to make sure it's ok before you begin
__________________
Link:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

The old command-line guide is
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
comer is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 03:26 PM   #799
Shagger
Registered User
 
Shagger's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 57
Quote:
Originally Posted by comer View Post
Meanwhile you could run WD diagnostic tool on it to make sure it's ok before you begin
Yep - doing that now. One more small hiccup - the manufacturer date is Jun 2010. Do I need to disable the Intellipark, and if so, how do I do that?
__________________
Will: It's a hell of a thing, killing a man. Take away all he's got and all he's ever gonna have
The Kid: Yeah, well, I guess they had it coming
Will: We've all got it coming, kid
Shagger is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 03:53 PM   #800
comer
Registered User
 
comer's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by Shagger View Post
Yep - doing that now. One more small hiccup - the manufacturer date is Jun 2010. Do I need to disable the Intellipark, and if so, how do I do that?
Using a utility from WD: wdidle3
About parameters see here.
__________________
Link:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

The old command-line guide is
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
comer is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 05:31 PM   #801
jbell73
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 81
Quote:
Originally Posted by Shagger View Post
... On the upside my cable card install was long but successful.
Really? My Cable Card experiences with Cox Communications have been phenomenal recently. Last visit was maybe 3-5 minutes pop in the M-Card, quick call to their service depot, and then the Cable guy was on his way.

No problems. Original Series 3 and HD took a little longer, but these Premiere's have really just been 5 minute visits.

Maybe I'm lucky, or they are finally figuring the process out.

-JBell73
__________________
1 x TiVo Premiere Elite + Lifetime
2 x TiVo Premiere w/2TB (1 LT, 1 MSD)
7 x Tivo S2/S3/HD/P (Retired/Sold)

When will we have cooperative scheduling?
jbell73 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 05:34 PM   #802
jbell73
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 81
Quote:
Originally Posted by comer View Post
Using a utility from WD: wdidle3
About parameters see here.
My recommendation: Use /S:0 it will then list the feature as disabled. If you use /D it sets it to something like 16 minutes, but it's not truly disabled.

-JBell73
__________________
1 x TiVo Premiere Elite + Lifetime
2 x TiVo Premiere w/2TB (1 LT, 1 MSD)
7 x Tivo S2/S3/HD/P (Retired/Sold)

When will we have cooperative scheduling?
jbell73 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 06:47 PM   #803
tcfcameron
(4) 2TB TiVo HDs
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 249
Post retracted due to NDA and other contractual obligations.

Last edited by tcfcameron : 10-12-2010 at 01:26 AM. Reason: Post retracted due to NDA and other contractual obligations.
tcfcameron is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 07:22 PM   #804
comer
Registered User
 
comer's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by tcfcameron View Post
I have saved copies of all the MFSinfo data for every TiVo HD hard drive I have ever imaged, including stock and the Broflovski image. I'm assuming that is the "mfslayout" data you speak of, since it is all about the layout. I know it's not from a Premiere, but would it help?
Well, I won't be 100% sure until I examine TP-XL layout May be richsadams could get a snapshot of mfslayout on his XL drive soon?
Though I think HD-XL should be the same. Do you have that image?
__________________
Link:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

The old command-line guide is
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
comer is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 09:25 PM   #805
tcfcameron
(4) 2TB TiVo HDs
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 249
Post retracted due to NDA and other contractual obligations.

Last edited by tcfcameron : 10-12-2010 at 01:20 AM. Reason: Post retracted due to NDA and other contractual obligations.
tcfcameron is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2010, 11:58 PM   #806
richsadams
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8,853
Quote:
Originally Posted by orangeboy View Post
A bit off-topic question for you Mr. Adams:
Do you know the System partition sizes for the various TiVo models, or at least the models you've dealt with? Having those sizes would go a long way for kmttg users that want to accurately determine the size to input into the pie chart feature. I'm thinking that (total harddrive size) - (system partition size) = (size to input into kmttg).

You seem to have a pretty good grasp of harddrive replacement, so I figured I'd ask!
Wish I could help you out, but I haven't used MFSlive for a very long time, so I've paid zero attention. A PM to bkdtv might get you the info you need. If not I'm sure Spike at MFSlive.org has the knowledge if you can squeeze it out of him. Or one if the gurus here may come to the rescue.

Best of luck!
richsadams is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 12:02 AM   #807
richsadams
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8,853
Quote:
Originally Posted by RichB View Post
I have upgraded with this drive and soft rebooted a few times with no issues.
It is buttoned up so I do not know the build date.

- Rich
Oh, c'mon Rich...it's only four screws...oh wait, the drive is mounted upside down too...well, can't blame you. . Glad you're enjoying your "new" TiVo!
richsadams is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 02:59 AM   #808
hotoru
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 27
Flashing WD20EARS with iMac

Quote:
Originally Posted by comer View Post
Using a utility from WD: wdidle3
About parameters see here.
Was thinking of the WD20EARS from Amazon but doesnt look like would be too easy to do this on a mac. I have an older windows XP and a Ubuntu laptops. I should be able to put drive in a external enclosure and flash firmware via USB on the windows laptop? Or should I stick with WD20EVDS? Is it worth the extra $35?
TIA
hotoru is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 05:47 AM   #809
RichB
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Massachusetts
Posts: 494
Quote:
Originally Posted by richsadams View Post
Oh, c'mon Rich...it's only four screws...oh wait, the drive is mounted upside down too...well, can't blame you. . Glad you're enjoying your "new" TiVo!
I am trying out some new fans in the next few days and then I will get off my duff and get the information

- Rich
RichB is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2010, 06:22 AM   #810
alex50
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 5
I am looking to replace my premiere's fan as well. Please let us know what replacement you wind up using. If you know the type of fan we should be using (is it 70mm? what depth? tail?), please do post. Thanks.

Quote:
Originally Posted by RichB View Post
I am trying out some new fans in the next few days and then I will get off my duff and get the information

- Rich

alex50 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:11 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |