TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Coffee House - TiVo Discussion
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 10-23-2011, 10:59 AM   #1
WVZR1
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: The WV Eastern Panhandle
Posts: 164
Confirm please my "cable-card" assumption!

I've 2 - Premiere XL machines, both with Comcast cable-cards. 1 is VAL: "V" the other is VAL: "?". Both machines do my basic cable functions and I have NO Premiums, seems fine and I'm quite happy.

Will my cable-card(VAL "?") swap "without" a call to Comcast to an Elite machine and function as it does presently or will I need to call for a "pairing"?

Since the new "outlet fees" and credits for cable-cards my billing seems to be right where I think it should be but if I were to call and they determined that I needed to pay the "outlet fee" for the second machine I have it would increase maybe, don't know. The install was done on a "truck roll" nearly a year ago and since it did what I needed it to do I just never questioned it.

I assume it "should"! Yes/no? Any similar experiences?

Thanks
WVZR1 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2011, 02:23 PM   #2
jrm01
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 2,619
Usually you can switch the card to a new machine and get everything except the Premium channels. Since you don't have any premiums it is certainly worth a try.
__________________
Comcast, Cox, TW, Charter and BHN are cabal companies.
(That is not a spelling error. Check the definition.
)
jrm01 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2011, 07:19 PM   #3
jfh3
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Denver area
Posts: 4,463
Quote:
Originally Posted by WVZR1 View Post
Will my cable-card(VAL "?") swap "without" a call to Comcast to an Elite machine and function as it does presently or will I need to call for a "pairing"?
Yes, you will not get any premium channels if the card has a validation state of "?". If that is not an issue, no issue in swapping the card.
__________________
- Roamio; Roamio Pro; Premiere Elite
- Premiere (2TB) (both for sale - PM me)
- TiVo Mini x 3
jfh3 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2011, 11:00 PM   #4
kdmorse
Registered User
 
kdmorse's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Germantown, MD
Posts: 4,147
Quote:
Originally Posted by WVZR1 View Post
I assume it "should"! Yes/no? Any similar experiences?
In theory, should work just as you expect, go for it.
__________________
"I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"
"Stop slouching! It's two O'clock in the afternoon, PUT PANTS ON!"
"Statistically speaking, there are two Popes per square kilometer in Vatican City..."
kdmorse is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 03:59 PM   #5
jfalkingham
Registered User
 
jfalkingham's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Epping, New Hampshire
Posts: 104
Quote:
Originally Posted by WVZR1 View Post
I've 2 - Premiere XL machines, both with Comcast cable-cards. 1 is VAL: "V" the other is VAL: "?". Both machines do my basic cable functions and I have NO Premiums, seems fine and I'm quite happy.
Technically, if VAL: does not equal V, then its not paired. In your case, its not a big deal since you do not have premium channels. Keep this in mind though because you might do a PPV or some other premium sporting event, etc in the future and it will not work until the card is properly paired.

I moved my CC from my premiere to the elite, same thing, all channels except Premiums. Once Comcast got out of their own way and set it up on the head end correctly, the VAL changed to V. I think this all stems from Tivo being a one-way device and the standard comcast tech puts it as two-way device on the head end.
__________________
1 HD XL (upgraded to 2TB)
1 Premiere (upgraded to 2TB)
1 Premiere Elite
1 Roamio pro
Comcast service
jfalkingham is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 04:32 PM   #6
Jonathan_S
Registered User
 
Jonathan_S's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Northern Virginia
Posts: 13,586
Quote:
Originally Posted by jfalkingham View Post
Technically, if VAL: does not equal V, then its not paired. In your case, its not a big deal since you do not have premium channels. Keep this in mind though because you might do a PPV or some other premium sporting event, etc in the future and it will not work until the card is properly paired.
While it seems at the moment that your cable company restricts copy-protection to premium channels that might change in the future.

I've seen reports of copy protection that vary from everything except the broadcast channels (FCC requires that those be unprotected), to only premium channels, to no channels protected.


I just wanted to clarify that a premium channel doesn't automatically equate to a copy-protected channel. Any copy protected content requires a paired cable-card in order to be watched or recorded.
__________________
Xbox: MetalThreshkeen -- PSN: Threshkeen
TiVo Elite
Jonathan_S is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 07:14 PM   #7
WVZR1
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: The WV Eastern Panhandle
Posts: 164
I'll likely give this a go very soon. I'd like to find a home for one of my Premiere XL machines before I spring for the Elite. It would be nice to also see the "streaming" in operation and maybe some of the other issues addressed first. I'd like four tuners in "one box" but I can actually work around that with the 2 Premiere machines I have presently. Do I need the Elite? Likely NOT!
WVZR1 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:08 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |