TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Series3 HDTV DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-20-2009, 07:36 PM   #1
bremmma
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 26
Series 3 reboots randomly, then hangs on Welcome screen

I've got a TiVo series 3, upgraded with an 750gb external drive added via eSATA (enclosure is Antec MX-1, drive is Seagate but I forget which model number- supposedly it's rated for 24/7 use). The setup has worked fine since I did the original kickstart 2 years ago.

Recently, randomly (both watching live or recorded TV), TiVo will reboot itself, then hang on the Welcome, Powering Up screen. If I pull the cord, the next reboot is always successful, but it seems to be rebooting again every couple hours. I suspect it's a hard drive issue. A few questions:

1) Any way to confirm this is a hard drive issue and not something else?

2) Can I extract anything shows from the external drive if I need to divorce them for troubleshooting purposes? How would I do this?

3) I'm assuming once I divorce them I'll lose everything recorded. Is there anything else I should try before I pull the external and divorce the drives?

I appreciate any information anyone can provide, answering these questions or with any other general help.

Thanks!
bremmma is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2009, 08:18 PM   #2
alyssa
Registered User
 
alyssa's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: The Mountains of New Hampshire
Posts: 1,593
So you have an S3 with the original drive(unmodified) & a kickstart married eSATA?

1)I don't know about confirming it's a hd issue.
2)I'm not sure if you can use mfswin to copy the eSATA drive. But I think it's possible.
3)yes, once you divorce you'll loose most everything.

Assuming, the first sentence of my post is correct then you can transfer your recordings to a new 1.5TB drive. You might have to use mfslive tho.
Check out the sticky started by bkdtv here
http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...d.php?t=370784
__________________
Roamio Plus LT upgraded w/3TB
XL4 LT + external w/2TB

For all your Comic-Con needs.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
alyssa is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2009, 09:13 PM   #3
MichaelJHuman
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 108
I have had to disconnect my external HD, reboot, get it to the point where it complains about the missing drive, power down, reconnect the drive, and reboot.

But once I do that, it's fine for a long time. I think the drive connectoris not solid or something, I don't know. But in my case, the problem seems temporary.
MichaelJHuman is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 01:24 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |