TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 05-13-2009, 08:01 PM   #1
Aveeda
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Wisconsin
Posts: 4
What happened to the Soap Network??

I used to get the soap channel on like 74 or 84...cant remember which but it has changed to 82 and I just get a blank screen now. Whats going on?? I miss catching up late at night!


Aveeda is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 08:05 PM   #2
TishTash
Registered User
 
TishTash's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Merrick, NY
Posts: 312
Quote:
Originally Posted by Aveeda View Post
I used to get the soap channel on like 74 or 84...cant remember which but it has changed to 82 and I just get a blank screen now. Whats going on?? I miss catching up late at night!

Well, it would help if you told us what cable/FIOS/satellite system you subscribe to.
__________________
TiVo Roamio x2, Premiere: 8, 3, & 4 TB
Today's lesson: “Max out your storage from the get-go!”
TishTash is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 08:07 PM   #3
Aveeda
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Wisconsin
Posts: 4
oh boy... now you are asking a question I dont know how to answer. I am not sure what Tivo I have but ill see if I can find out.
Aveeda is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 08:08 PM   #4
Aveeda
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Wisconsin
Posts: 4
series 2 DT? Is that what you mean?
Aveeda is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 08:29 PM   #5
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
No. Who is your cable service provider, or if you use an antenna, what area are you in?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 08:33 PM   #6
Aveeda
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Wisconsin
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by orangeboy View Post
No. Who is your cable service provider, or if you use an antenna, what area are you in?
oh I see. Well I am in Northern Wisconsin and my cable provider is Charter Communications.
Aveeda is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 08:42 PM   #7
Sherminator
ɹǝs∩ pǝɹǝʇsıƃǝᴚ
 
Sherminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Lafayette, IN
Posts: 4,079
probably a PEBKAC error
Sherminator is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 08:54 PM   #8
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
http://www.charter.com/Visitors/Channels.aspx
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2009, 05:34 PM   #9
TishTash
Registered User
 
TishTash's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Merrick, NY
Posts: 312
Quote:
Originally Posted by Aveeda View Post
oh I see. Well I am in Northern Wisconsin and my cable provider is Charter Communications.
Quote:
Originally Posted by orangeboy View Post
Click on the link above that OrangeBoy so generously provided, type in your address, and you should be able to see where SoapNet went to.

Cheers!
__________________
TiVo Roamio x2, Premiere: 8, 3, & 4 TB
Today's lesson: “Max out your storage from the get-go!”
TishTash is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2009, 05:51 PM   #10
TishTash
Registered User
 
TishTash's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Merrick, NY
Posts: 312
Quote:
Originally Posted by Aveeda View Post
I used to get the soap channel on like 74 or 84...cant remember which but it has changed to 82 and I just get a blank screen now.
Well, I checked for you, and you're right: SoapNet is on ch. 82. But it has changed to a digital (not analog) channel, which means several things:

o If you didn't have a TiVo, you would need a cable box.

o If you had a TiVo HD, XL, or Series 3, you would need CableCards.

o If you have a Series 2 Dual-Tuner (your situation), you would need a cable box to "decode" SoapNet and then set the cable box to 82, and your TiVo to Channel 3 (or 4, whichever it broadcasts on). A pain, but at least you can see your SoapNet.

Sorry, there's no way to put it other than say that as a SoapNet fan, your cable company kind of screwed you. I feel your pain: For about a year, Cablevision here has slowly taking analog channels and converting them to digital. I finally bit the bullet and bought a TiVo HD plus a couple CableCards, and I've been able to get all the channels, and as a bonus, high definition! (woo hoo)

So you may want to do that. If getting a TiVo HD/CableCards is daunting, or getting a cable box to feed into your TiVo Series 2 DT is confusing, you can always just feed the cable box into your TV and view SoapNet live. Not the same, and certainly not the way to take advantage of your TiVo, but it all depends on how much time and energy you want to spend.
__________________
TiVo Roamio x2, Premiere: 8, 3, & 4 TB
Today's lesson: “Max out your storage from the get-go!”
TishTash is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:05 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |