TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 01-14-2009, 11:03 AM   #151
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
Version 3.1

This version uses HD for the menus and overlays, when possible. (Mainly to fit more text in.) Which is always, since it only works on S3/HD; except, it won't do it if your aspect ratio isn't set to 16:9.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2009, 09:34 AM   #152
digger69
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 24
Streaming full length movie - stopping

Hi wmcbrine, in this post, moyekj indicated there's a limit on the stream buffer. I assumed this is why, when streaming a full length movie (xvid ~ 2gb) it stops before the end. Is that true or is there something I can do to fix this? It's not a big deal since I can pull it over w/ pytivo and then have no problem, but it's not as effecient.

I didn't see any changes related to this, so I assume audio only stream is still not supported.

Lastly, I wonder what kind of thoughts you have purcolating re: HULU to TiVo - perhaps through PlayOn or the like. Or, am I just dreamin?

Thanks for your help.
digger69 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2009, 10:09 AM   #153
Chew
Registered User
 
Chew's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 284
I tried this a few weeks ago, but couldn't get it to work for me.

Last night I tried again. Important tip: read through the thread first. I had a newer version of VLC installed, once I rolled back to the last 0.8 version everything's great.

I love the RSS addition. Looking forward to new additions and features.
Chew is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2009, 10:34 AM   #154
digger69
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by Chew View Post
Important tip: read through the thread first. I had a newer version of VLC installed, once I rolled back to the last 0.8 version everything's great.
Thanks for the reply Chew. The wmcbrine's start of the thread indicates the 0.8.6 is the preferred build and I've been using 0.8.6.i, so I'll downgrade from i and give it a go.
digger69 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2009, 11:51 AM   #155
Chew
Registered User
 
Chew's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 284
I had whatever the most current version of VLC was (0.9.x), rolled back to 0.8.6i and it worked fine.
Chew is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2009, 03:59 PM   #156
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
VLC 0.8.6i is still 0.8.6. It's 0.9+ that's busted.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 08:44 AM   #157
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
Version 3.2

Pass-through (no reencoding) support for files with the extensions ".tivo", ".m4v", ".mpeg", ".vob", and ".m2v", and better handling of RSS feeds with mixed video and non-video items.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 09:42 AM   #158
digger69
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 24
Stream audio only

Just tried an audio only stream and worked like a charm. Beauty...
digger69 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 11:52 AM   #159
Allanon
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 527
Just tried a 720p .m4v video and it played but it seemed to be skipping frames to keep up. It never paused and there was never a break in the sound but the video would show a few frames slowly then skip to keep up. It was very weird, the movie kept up with the sound but at the same time it looked like it the video was in slow motion. Also when I paused the video to let it buffer then played, it did the same thing. The same videos transfered and looked great when using pyTivo.
Allanon is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 11:54 AM   #160
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
Using pyTivo, it's reencoded to MPEG-2 by ffmpeg. Evidently ffmpeg is more tolerant than the TiVo. But that's what I'd expect.

There's nothing I can do about that kind of issue. You could force it to be reencoded, by naming it with a different extension; that's about it. Edit: Or, if you want all .m4v's to be reencoded, change its MIME type in start.py -- I've noticed that at least some sites label it as "video/x-m4v". Changing the type will kill the passthrough. Edit 2: Or, if this is from an RSS feed, you can just mark the feed as "needs_vlc=True" in config.ini.

I'll just add that this is not a general problem with .m4v files.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by wmcbrine : 01-19-2009 at 01:51 PM.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 05:32 PM   #161
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,236
I'm trying this for the first time and having an issue...

I successfully start the script on my PC and it shows up on my TiVo in the Music & photos section. However when I select the app all I get is a black screen, and when I check the command window I see a error that says...

Code:
C:\Documents and Settings\Dan>"C:\Program Files\Python\python" C:\hme-vlc\start.py
HME Server for Python 0.17
Skipping: apples - No application class
Skipping: icons - No module named icons
Mon Jan 19 16:24:02 2009 Server Starts
Registering: hmevlc
172.16.1.33:1593 - - [19/Jan/2009 16:24:29] "GET /hmevlc/icon.png HTTP/1.0" 200
-
172.16.1.33:1594 - - [19/Jan/2009 16:24:33] "GET /hmevlc/ HTTP/1.1" 200 -
172.16.1.33:1594 - - [19/Jan/2009 16:24:33] Starting HME: hmevlc
----------------------------------------
Exception happened during processing of request from ('172.16.1.33', 1594)
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Program Files\Python\lib\SocketServer.py", line 558, in process_request_thread
    self.finish_request(request, client_address)
  File "C:\Program Files\Python\lib\SocketServer.py", line 320, in finish_request
    self.RequestHandlerClass(request, client_address, self)
  File "C:\Program Files\Python\lib\SocketServer.py", line 615, in __init__
    self.handle()
  File "C:\Program Files\Python\lib\BaseHTTPServer.py", line 329, in handle
    self.handle_one_request()
  File "C:\Program Files\Python\lib\BaseHTTPServer.py", line 323, in handle_one_request
    method()
  File "C:\hme-vlc\start.py", line 232, in do_GET
    self._page(True)
  File "C:\hme-vlc\start.py", line 183, in _page
    appinst.mainloop()
  File "C:\hme-vlc\hme.py", line 1108, in mainloop
    while self.active and self.get_event():
  File "C:\hme-vlc\hme.py", line 1189, in get_event
    handle()
  File "C:\hme-vlc\hmevlc\__init__.py", line 146, in handle_active
    self.show_top()
  File "C:\hme-vlc\hmevlc\__init__.py", line 149, in show_top
    self.root.set_image(self.graphics[0])
  File "C:\hme-vlc\hme.py", line 1008, in set_image
    self.set_resource(Image(self.app, name, f, data), flags)
  File "C:\hme-vlc\hme.py", line 709, in __init__
    f = open(name, 'rb')
IOError: [Errno 2] No such file or directory: 'apples/red-hd.png'
----------------------------------------
I checked the directory where the script is and there is in fact a apples folder with a file called red-hd.png in it, so I'm not sure why this would be happening. Any ideas?

Dan
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo

Last edited by Dan203 : 01-19-2009 at 06:26 PM.
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2009, 01:14 AM   #162
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
Change to the hme-vlc directory, then run it..
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2009, 05:31 PM   #163
grantsa4
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 139
Hulu has RSS Feeds at : http://www.hulu.com/feed. Does anyone know how to add them to the list?

Great additions to the new version by the way - awesome app!
grantsa4 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2009, 05:56 PM   #164
Allanon
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 527
Quote:
Originally Posted by grantsa4 View Post
Hulu has RSS Feeds at : http://www.hulu.com/feed. Does anyone know how to add them to the list?
Those Hulu RSS feeds don't include a link to the video file, they just link to the Hulu site where the video is played. The RSS feed needs to link directly to a video file.

There are many RSS feeds that do include links to the video file and here is an example of how to add the Nova RSS feed.

Just open the config.ini file and enter this:
Code:
[Nova]
rss=http://feeds.pbs.org/pbs/wgbh/nova-video

Allanon is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2009, 08:19 PM   #165
grantsa4
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 139
Thanks.

Has anyone tried any of the other P2P TV programs, such as TVAnts or TVu?
I know there is a Sopcast link posted that works great.
grantsa4 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2009, 10:41 PM   #166
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
Version 3.3

New top-level menu for RSS feeds, a few more sample feeds, and the ability to mark a file share as "needs_vlc" (see Changes for details).
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 03:42 AM   #167
Allanon
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 527
Quote:
Originally Posted by grantsa4 View Post
Has anyone tried any of the other P2P TV programs, such as TVAnts or TVu?
I know there is a Sopcast link posted that works great.
TVu would be:
Code:
[TVu]
url=http://127.0.0.1:8901
needs_vlc=True
TVAnts is a little harder because the URL changes so you will need to update the config.ini file each time you want to watch a different video. You will need to right click and select properties on the video while it's playing to find the stream's URL.
Allanon is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 11:51 AM   #168
grantsa4
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 139
Thanks Allanon - will try it out
grantsa4 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 03:34 PM   #169
jayfest
Not-so-New Member
 
jayfest's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: New Jersey
Posts: 330
I'm trying to run this on my HD TiVo.

1) I get to the screen and it shows a Live Streams folder. Inside the folder are all the ones which have a URL for them in the config.ini file, but none of the RSS items. How do I get those RSS items like Cranky Geeks?

2) I selected C-Span1 to play, but all I get is a black screen with a few numbers in the corners. On my computer, the VLC.exe Command Line Window shows the following:

[00000395] dummy interface: VLC media player - version 0.9.8a Grishenko - (c) 19
96-2008 the VideoLAN team
[00000395] dummy interface:
Warning: if you can't access the GUI anymore, open a command-line window, go to
the directory where you installed VLC and run "vlc -I qt"

[00000395] dummy interface: using the dummy interface module...
[00000411] main access out: creating httpd
[00000415] mux_ps mux: Open
[00000415] mux_ps mux: Close
[00000451] main access out: creating httpd
[00000454] mux_ps mux: Open
[00000456] access_mms access: selecting stream[0x1] audio (21 kb/s)
[00000456] access_mms access: selecting stream[0x2] video (177 kb/s)
[00000456] access_mms access: connection successful
[00000498] avcodec encoder error: cannot open encoder
[00000448] stream_out_transcode stream out error: cannot find video encoder (mod
ule:any fourcc:mp1v)
[00000448] stream_out_transcode stream out error: cannot create video chain
[00000496] main packetizer error: cannot create packetizer output (WMV3)

Is there something else I should have done to get this to work properly?
jayfest is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 03:58 PM   #170
herbman
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 106
Quote:
Originally Posted by jayfest View Post
I'm trying to run this on my HD TiVo.

1) I get to the screen and it shows a Live Streams folder. Inside the folder are all the ones which have a URL for them in the config.ini file, but none of the RSS items. How do I get those RSS items like Cranky Geeks?

2) I selected C-Span1 to play, but all I get is a black screen with a few numbers in the corners. On my computer, the VLC.exe Command Line Window shows the following:

[00000395] dummy interface: VLC media player - version 0.9.8a Grishenko - (c) 19
96-2008 the VideoLAN team
[00000395] dummy interface:
Warning: if you can't access the GUI anymore, open a command-line window, go to
the directory where you installed VLC and run "vlc -I qt"

[00000395] dummy interface: using the dummy interface module...
[00000411] main access out: creating httpd
[00000415] mux_ps mux: Open
[00000415] mux_ps mux: Close
[00000451] main access out: creating httpd
[00000454] mux_ps mux: Open
[00000456] access_mms access: selecting stream[0x1] audio (21 kb/s)
[00000456] access_mms access: selecting stream[0x2] video (177 kb/s)
[00000456] access_mms access: connection successful
[00000498] avcodec encoder error: cannot open encoder
[00000448] stream_out_transcode stream out error: cannot find video encoder (mod
ule:any fourcc:mp1v)
[00000448] stream_out_transcode stream out error: cannot create video chain
[00000496] main packetizer error: cannot create packetizer output (WMV3)

Is there something else I should have done to get this to work properly?
You'll need to use the latest 0.8.x release of VLC as the 0.9 releases do not work with HME/VLC.
herbman is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 11:34 PM   #171
jayfest
Not-so-New Member
 
jayfest's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: New Jersey
Posts: 330
Thanks herbman, that helped me get the streams.

I now notice that I can use pause and play on those, but if I try to hit rewind or to exit the stream using the left arrow, the app freezes and I am forced to hit the TiVo button to get out, which puts me back at TiVo Central.

I'm also still wondering about how to get the RSS items.
jayfest is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 11:50 PM   #172
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
Quote:
Originally Posted by jayfest View Post
I get to the screen and it shows a Live Streams folder. Inside the folder are all the ones which have a URL for them in the config.ini file, but none of the RSS items. How do I get those RSS items like Cranky Geeks?
The RSS Feeds are in the top-level folder labelled "RSS Feeds", not under "Live Streams". If you're not seeing that folder, perhaps you're running an old version of Python that doesn't have the ElementTree XML parser. It became part of the standard library in 2.5, and was available as an add-on for 2.4.

I have no problem rewinding or left-arrowing. Anyone else?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2009, 01:43 PM   #173
jayfest
Not-so-New Member
 
jayfest's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: New Jersey
Posts: 330
I am not seeing the RSS Feeds folder. I installed Python 2.6.1, but I just remembered that when I tried to find something to associate the .py files with, the only version of pythonw.exe that I could find was in some older directory dated 3/29/2006, and it says version 2.4.3. Is there some other executable file I should be associating my .py files with, and where is it?
jayfest is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2009, 02:01 PM   #174
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
Maybe you should uninstall both versions and reinstall 2.6.1? The installer should correctly handle the associations automatically. I don't have a Windows system anymore*, so I don't have much more advice for you. But, ".py" should be associated with python.exe, and ".pyw" with pythonw.exe.

* My old laptop died -- see "Donations" in my sig.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2009, 02:30 PM   #175
jayfest
Not-so-New Member
 
jayfest's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: New Jersey
Posts: 330
Python is not listed by Windows as a program that can be uninstalled by the system. I do see an "uninstal.wse" file in one of the Python directories, but I have no idea how to run it. I hate to just delete directories. Sorry, my non-Windows knowledge is pretty thin.

I looked inside the Python 2.6.1 installer file and I didn't see any .exe files at all. Do they get created by the installation?

Last edited by jayfest : 01-27-2009 at 03:17 PM.
jayfest is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2009, 12:32 AM   #176
jayfest
Not-so-New Member
 
jayfest's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: New Jersey
Posts: 330
I've did a reinstall and everything is working properly now. I like it. Thanks.

So now I want to know if anybody knows of any sort of website that has a big list of available Live Streams and RSS Feeds of all types.
jayfest is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2009, 10:30 AM   #177
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
Look for "video podcasts". Here's one: http://videopodcasts.tv/
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2009, 10:07 PM   #178
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
Version 3.4

Descriptions in the Info window for RSS items; no more idle timeout during paused video; top-level folders for streams and feeds are bypassed for three items or less; similarly, if the only item in the top-level menu is a single file share, its contents are shown instead. See Changes for more details.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2009, 11:28 AM   #179
mulscully
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Malvern, Pa
Posts: 291
ok at HULU feeds

http://www.hulu.com/feed

it looks like you can subscribe to a number of different feeds and embed the video into the RSS feed.

From the Hulu feed page:
Quote:
To include the Hulu embedded videos in the feed, check the "add video" checkbox before adding the feed to your RSS news reader. Note, this may increase load times for reading the RSS feed.
How could we add one of these feeds to the HME/VLC video streamer?

Lou
__________________
- 1 Tivo Premier "Elite" Stock.- monthly
- 2 Tivo HDs w/Motorola M Cable cards (Lifetime)
- 1 Verizon FIOS DVR
mulscully is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2009, 12:04 PM   #180
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,075
The Hulu enclosures aren't video files, they're Flash files. VLC can't play them.

I've read that there are other ways to get at Hulu streams, but it won't be as simple as plugging in an RSS URL, sorry.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |