TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 10-12-2009, 01:21 PM   #301
ThomD
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Just wanted to say thank you for all the work. I'm able to use HME & VLC to turn an RTSP feed from a video camera into an HTTP stream that Tivo can display.
ThomD is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 02:01 PM   #302
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,023
Can any Australians or New Zealanders report on what happens with 11.3?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2009, 10:44 PM   #303
philhu
User Since Day ONE!
 
philhu's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Funcity, MA
Posts: 672
This got me intrigued, so I installed it. Pretty cool!

Anyone update the config.ini for newer content? Quite a few of the items on the list come back with 0 second items, which I assumed means the stream is missing (My assumption).

A good example is most of the old movies, etc. They must be dead links, cause they act just like the cnn links do. It sows a link of 0 seconds and nothing after that.

Anyone update the list? Or have any cool ones to add?

Last edited by philhu : 11-02-2009 at 10:59 PM.
philhu is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 03:32 PM   #304
DanielJackson
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 18
Streaming sound card to Tivo.

Hi,

Cool application! So of course I would like to extend things just a bit.

I have auxilary speakers connected to my surround unit located in the kitchen. I'm trying to find a way to wirelessly stream audio from my laptop to the Tivo for playback on the auxilary speakers.

Using VLC I can stream capture the sound card and stream the data to an mp3 file. Tivo Desktop can of course stream MP3 files to the AVR. So... the question is "how to stream the sound card to the AVR"? This way I can listen to podcasts, etc using the AVR when working in the kitchen area. Does HME/VLC support an MP3 stream? What port should the stream be directed to if possible?

Thanks!
DanielJackson is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 05:32 PM   #305
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,023
What's an AVR?

You could try just specifying the source using the "url=" option in config.ini. Port number wouldn't enter into it; neither would MP3. The source would just be the URL you'd give to VLC. I don't know what that is in your case, but for example:

[TV Capture Card]
url=dshow://
needs_vlc=True

[DVD]
url=dvdsimple://
needs_vlc=True

Alternatively, you could provide a playlist with a URL (http only) to TiVo Desktop. In this case, you'd also have to arrange for the sound card to stream to MP3, perhaps via VLC. But HME/VLC wouldn't be involved.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 08:13 AM   #306
pdd2
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Fails to work anymore on Aust Tivos with 11.3 software

Quote:
Originally Posted by wmcbrine View Post
Can any Australians or New Zealanders report on what happens with 11.3?
It fails and returns 'Error Readin Stream' on the Tivo screen.

The command prompt window reads the following when trying to stream NASA TV
Code:
[00000298] dummy interface: VLC media player - version 0.8.6h Janus -
008 the VideoLAN team
[00000298] dummy interface:
Warning: if you can't access the GUI anymore, open a command-line wind
the directory where you installed VLC and run "vlc -I wx"

[00000298] dummy interface: using the dummy interface module...
[00000315] main private: creating httpd
[00000319] mux_ps private: Open
[00000319] mux_ps private: Close
[00000370] main private: creating httpd
[00000373] mux_ps private: Open
[00000375] access_mms access: selecting stream[0x1] audio (32 kb/s)
[00000375] access_mms access: selecting stream[0x2] video (267 kb/s)
[00000375] access_mms access: connection successful
This was working prior to the release of Tivo software 11.3 which also happened to break streambaby.

A fix would be great as I prefer to watch Nasa TV through the Tivo.

If you need any more information please let me know
pdd2 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 09:48 AM   #307
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,023
Thanks, I just wanted to confirm that it had the same problem as Streambaby (yes), and see if I could get any more insight about it (no). I don't think there's anything I can do to fix it, sorry.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 01:37 PM   #308
pdd2
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by wmcbrine View Post
Thanks, I just wanted to confirm that it had the same problem as Streambaby (yes), and see if I could get any more insight about it (no). I don't think there's anything I can do to fix it, sorry.
I do have a modded Tivo so have access to all the logs if you want me to get into the guts of it?

Also if it helps PyTivo still works?

tvlog contains this which is probably of no use too
Code:
TiVoHD/var/log $ tail -4000 tvlog | grep HME                                                                                                        
Nov 20 19:55:15 (none) TvPvrPromoHelper[18667]: IsValidNoRetry:1159: HME url was found in KHS table
Nov 20 19:55:23 (none) HME[392]: TvHmeHostActivity::EnterScreen() 
Nov 20 19:55:23 (none) HME[392]: Creating url to application: ht_tp://192.168.0.210:9043/hmevlc/
Nov 20 19:55:23 (none) HME[392]: HmeReceiver restarted
Nov 20 19:55:23 (none) HME[392]: Version match: receiver 0.47, application 0.44 
Nov 20 19:59:16 (none) HME[392]: TvHmeStreamResource Close w/ error (0xffff)
Ignore the ht_tp://192.168.0.210:9043/hmevlc/ part I am just blocked from adding links due to limited posts to these forums

The kernel throws this
Code:
TiVoHD/var/log $ tail -10 kernel                                                                                                                    
Nov 20 20:09:18 (none) kernel: assert: TmkLogDebugAssertionFailure: this->Count() == 0 
Nov 20 20:09:18 (none) kernel: assert: TmkListenersGeneric::~TmkListenersGeneric(), line 68 (TmkListeners.C) 
Nov 20 20:09:18 (none) kernel: assert: Someone forgot to unlisten. 
Nov 20 20:09:18 (none) kernel: assert: Backtrace: 0x04a8aa00 0x04a367d4 0x0054a9e0 0x04a29218 0x00cfad18 0x04a29218 0x00450a60 0x00448f40 0x00d0f780 0x00448678 0x00ceeb64 0x04a2d96c 0x04a2d59c 0x04a2ce00 0x04a2bd74 0x04a2e59c


Last edited by pdd2 : 11-20-2009 at 02:11 PM.
pdd2 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2009, 10:12 AM   #309
jkates
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 18
Current version?

I was able to find the hme-vlc-2.6 (hacked by BelSmith) version in the thread, but since I normally just read I can't find the current wmcbrine version nor a link to it in SVN or GIT.

With wmcbrine I see this at the bottom of his posts, and thus I can't see where he is linking to etc.

"
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
"

Thanks -Jason

jkates is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2009, 10:28 AM   #310
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,023
The current version is in the first message of this thread. I haven't updated it in a while, partly due to a lack of progress on the VLC front.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2009, 11:25 AM   #311
snash22
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by philhu View Post

Anyone update the list? Or have any cool ones to add?
I'd like to find a good way to search using google hacks for streams that would be available.

I'm pretty new to this tool and google hacking but maybe i'll find something worthwhile.
snash22 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2009, 03:27 PM   #312
jkates
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by wmcbrine View Post
The current version is in the first message of this thread. I haven't updated it in a while, partly due to a lack of progress on the VLC front.
Thanks for the help, I appreciate the pointer, as I don't know how I missed it.


I would also thank you for your great Tivo software!

Thanks Again -Jason

jkates is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2009, 03:11 PM   #313
cburbs
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 158
I have two questions:
1) How would I share out say F:\Movies? This then has subfolders in it like Action, Drama, Animation.

2) I have a wireless bridge setup and this doesn't seem to allow HME/VLC to show up under "Music, Photos, & Showcases". It will work fine if I wire it in directly to my switch upstairs but I am trying to use the wireless bridge I have downstairs. This is a Linksys running DDWRT on it. Netflix runs on it fine.
cburbs is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2009, 03:45 PM   #314
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,023
1.
Code:
[Movies]
dir=F:\Movies
2. WiFi seems to be a problem for the TiVo's Zeroconf system. It usually works, but sometimes items go mysteriously disappearing. I dunno why. I don't think there's anything I can do about it, sorry.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2009, 03:56 PM   #315
cburbs
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 158
Quote:
Originally Posted by wmcbrine View Post
1.
Code:
[Movies]
dir=F:\Movies
2. WiFi seems to be a problem for the TiVo's Zeroconf system. It usually works, but sometimes items go mysteriously disappearing. I dunno why. I don't think there's anything I can do about it, sorry.
Directory works now I will have to see if I can do something with the wireless bridge stuff.
cburbs is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2009, 05:06 PM   #316
Andrewp75
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Washington DC
Posts: 208
Can I play a file on my laptop in VLC and it will show up once I open the HME on the Tivo?
Andrewp75 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2009, 05:14 PM   #317
Andrewp75
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Washington DC
Posts: 208
Also, what arer the advantages of this program over Pytivo?
Andrewp75 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 10:49 AM   #318
cbomba
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10
Fails on startup

I downloaded v3.5 and unzipped it. I changed the config.ini file to include my share. When I go to run the start.py file I get the following.

Code:
christopher@linux-skd0:/usr/local/lib/HME-VLC> ./start.py
HME Server for Python 0.17
Sun Jan 24 11:39:51 2010 Server Starts
Traceback (most recent call last):
  File "./start.py", line 368, in <module>
    bd = Broadcast((host, port), apptitles)
  File "./start.py", line 240, in __init__
    self.rz = Zeroconf.Zeroconf()
  File "/usr/local/lib/HME-VLC/Zeroconf.py", line 1241, in __init__
    self.intf = socket.gethostbyname(socket.gethostname())
socket.gaierror: (-2, 'Name or service not known')
christopher@linux-skd0:/usr/local/lib/HME-VLC>

cbomba is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 12:20 PM   #319
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,023
Weird. I googled "socket.gaierror" and found some possible explanations and fixes:

http://coding.derkeiler.com/Archive/.../msg03198.html
http://xmailforum.homelinux.net/inde...showtopic=2342
http://moinmo.in/MoinMoinBugs/Socket.Gaierror

I've recently seen a patch for Zeroconf.py that claims to make it IPv6-compatible, so we could try that if that's your issue.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 01:16 PM   #320
cbomba
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10
I fixed it. I went into /etc/HOSTNAME and changed my hostname. I then restarted my computer. Then I did:

Code:
sudo hostname -F /etc/HOSTNAME


That allowed me to start up HME-VLC.

Thanks for the help.
cbomba is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 09:30 AM   #321
dant98
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by Andrewp75 View Post
Also, what arer the advantages of this program over Pytivo?
Streaming. PyTiVo downloads the content to the TiVo hard drive. This means you have to have the file on your system, then pull it to TiVo to watch. Also, I don't think PyTiVo supports DVDs (well, I think you can pull individual VOD files, but PyTiVo doesn't know how to send it as a single file). Likewise, you'd have to rip a bluray disk before playing it.

Using the HME/VLC streamer, you can stream files to TiVo rather than saving them. Also, you can attach to other live video streams (RSS feeds, news broadcasts, etc.)
dant98 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 11:54 AM   #322
cburbs
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 158
Can this run as a service in windows?
cburbs is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 12:36 PM   #323
cburbs
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 158
Ok I was back to trying this and I get the following -

Loading - error reading stream.

My file is a DVD rip - VOB files merged and then changed to MPG. Is this not supported?

HME Server for Python 0.17
Tue Feb 09 10:29:58 2010 Server Starts
Registering: hmevlc
192.168.X.X:33947 - - [09/Feb/2010 10:30:02] "GET /hmevlc/icon.png HTTP/1.0"
200 -
192.168.X.X:33990 - - [09/Feb/2010 10:30:33] "GET /hmevlc/icon.png HTTP/1.0"
200 -
192.168.X.X:33991 - - [09/Feb/2010 10:30:39] "GET /hmevlc/ HTTP/1.1" 200 -
192.168.X.X:33991 - - [09/Feb/2010 10:30:39] Starting HME: hmevlc
192.168.X.X:33992 - - [09/Feb/2010 10:30:51] code 404, message Not Found
192.168.X.X:33992 - - [09/Feb/2010 10:30:51] "GET /%5C%5Cmsi-pc%5CD%5Cmovies
%5CAction%5CBAD%20BOYS%5CBadBoys.mpg HTTP/1.1" 404 -
192.168.X.X33993 - - [09/Feb/2010 10:31:01] code 404, message Not Found
192.168.X.X:33993 - - [09/Feb/2010 10:31:01] "GET /%5C%5Cmsi-pc%5CD%5Cmovies
%5CAction%5CBAD%20BOYS%202%5CBad%20Boys%20II.mpg HTTP/1.1" 404 -
cburbs is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 01:23 PM   #324
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,023
Quote:
Originally Posted by cburbs View Post
Can this run as a service in windows?
I don't see why not, but I can't advise you on that.

Quote:
My file is a DVD rip - VOB files merged and then changed to MPG. Is this not supported?
Sure, it's supported. That's not the problem here.

Quote:
192.168.X.X:33992 - - [09/Feb/2010 10:30:51] "GET /%5C%5Cmsi-pc%5CD%5Cmovies
%5CAction%5CBAD%20BOYS%5CBadBoys.mpg HTTP/1.1" 404 -
Based on this, it looks like your share is on a network path. If that's the case, I'd suggest mounting that as a drive, and using that as the path in config.ini instead. But really, it makes more sense to run HME/VLC on the machine where the video files are, so you're not sending them over the network twice each time.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 03:14 PM   #325
cburbs
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 158
I get the same message with a movie on a local drive from the PC running HME. Oh yeah I am also trying to run this on win7 64 bit.

[Movies]
dir=f:\movies

Last edited by cburbs : 02-09-2010 at 04:28 PM.
cburbs is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 04:42 PM   #326
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,023
Oh, I forgot... you have to set the datapath in config.ini, if you want to use a different drive than C: (and you can only use one drive at a time), unless you set the share to needs_vlc=True, which forces everything to be reencoded. I believe this was discussed earlier in the thread, though admittedly it's not in the README.txt -- except in the version history, which you should read even if this is the first version you've used, because I tend to put stuff there as I go along, and not integrate it into the main body of the documentation as I should. Sorry.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by wmcbrine : 02-09-2010 at 04:52 PM.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 06:19 PM   #327
cburbs
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 158
Oh yeah I forgot about that as well.

I went to test something and my 4 year old was in the room so I selected a kids movie and it played for like 30 minutes and then stopped. Not sure what happened so I will have to look at it again tomorrow.
cburbs is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 03:46 PM   #328
cburbs
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 158
It did it again today. It is like it buffered to 25 minutes and then once the movie gets to that point nothing...it just stops at that frame.
cburbs is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 04:28 PM   #329
Allanon
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 524
Quote:
Originally Posted by cburbs View Post
It did it again today. It is like it buffered to 25 minutes and then once the movie gets to that point nothing...it just stops at that frame.
Is the movie larger than 1.1 GB? That is the limit of the streaming video buffer.
Allanon is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 05:04 PM   #330
cburbs
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 158
Yes so does this work like streambaby where it needs to rebuffer and then it will continue playing?
cburbs is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:33 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |