TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > TiVo Upgrade Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 06-24-2014, 11:52 PM   #1801
jmbach
Registered User
 
jmbach's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 764
Quote:
Originally Posted by unitron View Post
What would be the result? A whole bunch of not happening, no way, no how.

I'm pretty sure both WinMFS and MFS Live will give you some sort of "target drive too small" error message, and not try at all, rather than try and fail.

Unfortunately the size difference is great enough that you can't even cheat on the swap partition size to shoehorn onto a non-Maxtor of the same size.
You have me wondering a little bit unitron. Would you happen to have the MFSInfo information handy on those images. (my phone has limited forum tools for me to search at this time) I am wondering if trimming the wasted space off of the media partitions would provide enough room.
__________________
"Delay is preferable to error" - Thomas Jefferson
"If I have seen further it is by standing on the shoulders of Giants" - Sir Isaac Newton
jmbach is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 02:12 AM   #1802
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,418
Quote:
Originally Posted by jmbach View Post
You have me wondering a little bit unitron. Would you happen to have the MFSInfo information handy on those images. (my phone has limited forum tools for me to search at this time) I am wondering if trimming the wasted space off of the media partitions would provide enough room.
Okay, you have officially gone beyond the point where I would know what in the bleep I was talking about.

I suppose you could examine the source code for the MFS Live cd to find the individual commands that get invoked when you run the

restore

command and insert something that would let you change the size it wants to make the partitions as it creates them and compile your own custom version, but that's way beyond anything I'd know how to go about doing.

If I get a chance and a PC motherboard that'll co-operate, I'll try to run

mfsinfo

and/or

pdisk

against the original drive for my 240 and post the results, but probably best not to be holding your breath while waiting for it to happen.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2014, 10:15 PM   #1803
jmbach
Registered User
 
jmbach's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 764
Downloaded one of your "fat" images. It has about 1GB of data beyond a "standard" 40GB drive. Too much to overcome. The media partitions would have to be modified and not just having the excess unused sectors trimmed off.
__________________
"Delay is preferable to error" - Thomas Jefferson
"If I have seen further it is by standing on the shoulders of Giants" - Sir Isaac Newton
jmbach is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2014, 02:43 AM   #1804
publow13
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 10
Can anyone direct me to an image for a TCD748000. My factory drive has passed beyond the ability to be cloned to a new drive. Thanks in advance for any help or advice.
publow13 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2014, 06:48 AM   #1805
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,978
Quote:
Originally Posted by publow13 View Post
Can anyone direct me to an image for a TCD748000. My factory drive has passed beyond the ability to be cloned to a new drive. Thanks in advance for any help or advice.
PM sent.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 05:31 PM   #1806
publow13
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 10
Thanks again Greg - that did the trick.
publow13 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2014, 07:34 PM   #1807
janean77
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
I need image for TCD540080

Thank you
janean77 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2014, 02:04 PM   #1808
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,418
Quote:
Originally Posted by janean77 View Post
I need image for TCD540080

Thank you
These were made from a 540040, but will work just as well.

You'll need a drive at least as big as the 40GB Maxtor that came in this TiVo originally.

Back then Maxtor drives had a slightly higher LBA number for a given GB size than the other brands, so you'll probably need at least a 60GB drive.

Do the expansion as a separate step after you do the image restore and check it with

mfsinfo

to make sure everything looks alright.


This image is for use with the MFS Live cd v1.4

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...20/540040c.bak



This image is for use with WinMFS


https://dl.dropboxusercontent.com/u/...20/540040c.tbk


The "c" indicates that it's already upgraded to the latest version of the 540 software.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2014, 01:01 PM   #1809
Marcvs
Mark
 
Join Date: Aug 2014
Location: Boston
Posts: 2
Need an up-to-date image for a TCD 652160 (Series 3 HD) - hard drive has given up the ghost, and my backup is giving me grief. Thanks in advance.
Marcvs is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2014, 08:40 PM   #1810
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,418
Quote:
Originally Posted by Marcvs View Post
Need an up-to-date image for a TCD 652160 (Series 3 HD) - hard drive has given up the ghost, and my backup is giving me grief. Thanks in advance.

Use with MFS Live cd v1.4

https://dl.dropboxusercontent.com/u/49887720/652m.bak


Use with WinMFS

https://dl.dropboxusercontent.com/u/49887720/652m.tbk
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2014, 09:18 PM   #1811
Marcvs
Mark
 
Join Date: Aug 2014
Location: Boston
Posts: 2
Down Req

Downloading MFS I get the following. Muchos gracias.
md5 652m.bak
MD5 (652m.bak) = 37a415d9a9c1713dacdeb0e9b3b47ffa
Marcvs is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2014, 10:45 AM   #1812
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,418
Quote:
Originally Posted by Marcvs View Post
Downloading MFS I get the following. Muchos gracias.
md5 652m.bak
MD5 (652m.bak) = 37a415d9a9c1713dacdeb0e9b3b47ffa
I never did a hash on those backups, so I don't know if you're complimenting or complaining.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2014, 11:17 PM   #1813
estacionsj
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 8
Big Grin

Quote:
Originally Posted by ggieseke View Post
PM sent.
Can anyone direct me to an image for a TCD648250B. My Original drive just clicks and i don't think it can be cloned to a new drive.

Thanks
estacionsj is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 03:23 AM   #1814
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,418
Quote:
Originally Posted by estacionsj View Post
Can anyone direct me to an image for a TCD648250B. My Original drive just clicks and i don't think it can be cloned to a new drive.

Thanks


For use with the MFS Live cd v1.4

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...20/648250b.bak


For use with WinMFS

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...20/648250b.tbk


While you're running the manufacturer's own diagnostic software long test on new drive before using it, make sure your TiVo's power supply is working properly. They can easily be borderline, and that can cause all sorts of symptoms.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2014, 02:23 PM   #1815
estacionsj
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 8
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by unitron View Post
For use with the MFS Live cd v1.4



While you're running the manufacturer's own diagnostic software long test on new drive before using it, make sure your TiVo's power supply is working properly. They can easily be borderline, and that can cause all sorts of symptoms.

Thanks so much for the hlp
estacionsj is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2014, 10:17 AM   #1816
mc_hotmail
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 10
Image for TCD746500 or cloning the 320

Hi unitron,

There seems to be a software bug in my TCD746500:

"Acquiring Channel stuck at 89%"
/tivo-vb/showthread.php?t=520123

Please let me know if you happen to have an image for it. Otherwise, can I clone my working 320GB Premiere onto the broken 500GB drive?

Thanks

--mc
mc_hotmail is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2014, 03:08 PM   #1817
GwdN00b2014
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 3
Hi!

I have two Tivo Series 2 DVR's. A TCD230040 and a TCD140060. One has a bad hard drive and the other is stuck in a "setup loop." I would very much appreciate image for either (or both!) so that I can try to revive them!

Thank you!
Adam
GwdN00b2014 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2014, 06:11 PM   #1818
Ken1969
Registered User
 
Ken1969's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 2
746320 .tbk

Anyone have a .TBK for TCD746320?
Ken1969 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2014, 06:57 PM   #1819
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,675
Quote:
Originally Posted by mc_hotmail View Post
Hi unitron,

There seems to be a software bug in my TCD746500:

"Acquiring Channel stuck at 89%"
/tivo-vb/showthread.php?t=520123

Please let me know if you happen to have an image for it. Otherwise, can I clone my working 320GB Premiere onto the broken 500GB drive?

Thanks

--mc
Quote:
Originally Posted by Ken1969 View Post
Anyone have a .TBK for TCD746320?
There is no .TBK WinMFS image as it does not work on Premieres. You can, however, use JMFS or DVRBars.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!

Last edited by ThAbtO : 08-16-2014 at 11:27 PM.
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2014, 07:05 PM   #1820
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,675
Quote:
Originally Posted by GwdN00b2014 View Post
Hi!

I have two Tivo Series 2 DVR's. A TCD230040 and a TCD140060. One has a bad hard drive and the other is stuck in a "setup loop." I would very much appreciate image for either (or both!) so that I can try to revive them!

Thank you!
Adam
PM sent for TCD140 image.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2014, 09:49 PM   #1821
Ken1969
Registered User
 
Ken1969's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 2
Anybody have an image of TCD746320?
Ken1969 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2014, 11:29 PM   #1822
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,675
Quote:
Originally Posted by Ken1969 View Post
Anybody have an image of TCD746320?
What did I just say in the previous post?
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 01:11 AM   #1823
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,418
Quote:
Originally Posted by Ken1969 View Post
Anybody have an image of TCD746320?
See this thread

http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...d.php?t=503261

for software that you can use to write a 746 image to a drive, and then go to the last page and ask for a DvrBARS-compatible 746 image.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 06:10 AM   #1824
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,978
Quote:
Originally Posted by mc_hotmail View Post
Hi unitron,

There seems to be a software bug in my TCD746500:

"Acquiring Channel stuck at 89%"
/tivo-vb/showthread.php?t=520123

Please let me know if you happen to have an image for it. Otherwise, can I clone my working 320GB Premiere onto the broken 500GB drive?

Thanks

--mc
I sent you a PM with a link to the DvrBARS 320 image. You could also clone your own 320 to the 500. Either way you'll have to run C&DE afterward.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 06:11 AM   #1825
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,978
Quote:
Originally Posted by Ken1969 View Post
Anybody have an image of TCD746320?
PM sent.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 09:14 AM   #1826
mc_hotmail
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by ggieseke View Post
I sent you a PM with a link to the DvrBARS 320 image. You could also clone your own 320 to the 500. Either way you'll have to run C&DE afterward.
Thank you :bow: You saved me some much hassle and time.
mc_hotmail is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 11:09 PM   #1827
richchris
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
Does anyone happen to still have an image for the Pioneer DVR-810H? Thanks!!
richchris is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2014, 02:21 PM   #1828
chadfetter
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Champlin, MN
Posts: 88
I need an image for a Tivo Series 3 HD TCD652160

Can anyone help me out?

Thanks in advance!
chadfetter is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2014, 06:52 PM   #1829
Lmorsch
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
I think the TiVo hd is dead, getting segfault while running mfs

does anyone have an image for TCD240080?

Thanks for any help.
Lmorsch is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2014, 11:02 PM   #1830
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,418
Quote:
Originally Posted by chadfetter View Post
I need an image for a Tivo Series 3 HD TCD652160

Can anyone help me out?

Thanks in advance!
https://dl.dropboxusercontent.com/u/49887720/652m.bak


https://dl.dropboxusercontent.com/u/49887720/652m.tbk


Use the .bak with the MFS Live cd v1.4 and the .tbk with WinMFS

No matter which one, do not expand if the target drive is bigger than 160GB.

Do the restoration

(with MFS Live where it tells you do add

-zxpi

on the command line, just add

-pi

),

then check the drive with

mfsinfo

and make sure everything looks okay.

Then you can expand with

mfsadd
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:39 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |