TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-24-2012, 09:07 AM   #4021
Bulldawg9908
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 46
Nevermind--moyekj beat me to it. Run QS Fix.
Bulldawg9908 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 09:16 AM   #4022
Bulldawg9908
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 46
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Perhaps you have partial failed transfers left over now. Make sure you clean up any past failed transfer files before attempting to download again, or under config->File Settings enable "Overwrite existing files" option such that kmttg won't try and use existing partial files.
I made sure I removed all partial files and enabled overwrite existing. Downloads are still failing. I also tried it with a show I've never downloaded--same result.

There is a new component of the error message now: <h2>Server Busy</h2> is showing up above "Download failed to file: ......."

Does this mean the problem is likely on the TiVo end? Can I restart it remotely somehow?
Bulldawg9908 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 09:28 AM   #4023
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,060
Quote:
Originally Posted by Bulldawg9908 View Post
I made sure I removed all partial files and enabled overwrite existing. Downloads are still failing. I also tried it with a show I've never downloaded--same result.

There is a new component of the error message now: <h2>Server Busy</h2> is showing up above "Download failed to file: ......."

Does this mean the problem is likely on the TiVo end? Can I restart it remotely somehow?
Yes "Server Busy" means you will have to reboot TiVo to fix it. There's no way to directly issue a reboot request AFAIK.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 09:45 AM   #4024
nahtanoj1
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by Bulldawg9908 View Post
Nevermind--moyekj beat me to it. Run QS Fix.
Thanks to you both. I'll try that tonight.
nahtanoj1 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 03:36 PM   #4025
Bulldawg9908
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 46
A reboot fixed it. Thanks for your help.
Bulldawg9908 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 08:23 PM   #4026
todd_j_derr
Registered User
 
Join Date: Jun 2000
Location: Pittsburgh, PA, USA
Posts: 173
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by todd_j_derr View Post
The new ffmpeg makes a huge difference [...] I guess the AAC codec is still considered experimental so I had to add the flag '-strict -2', but so far it sounds fine to me - we'll see after I watch a whole movie.
Crap, I only tested the new ffmpeg using WMP on my computer but for some reason the resulting files did not play at all well on my Xoom - it dropped a lot of frames and was basically unwatchable. Of course I only discovered this when I was on a plane leaving for a long vacation... so I caught up on my reading instead.

With the old ffmpeg the sound was messed up but the video played perfectly. I'm hoping I just messed up a flag or something, we'll see.
todd_j_derr is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2012, 09:01 AM   #4027
nahtanoj1
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 20
So I added "QS Fix" as a task and it seems to have done the trick - mostly. That said the QS fix task failed on a few of the files and it seems strange it would fail on some but not on others. The logs details are below and it seems to have happened just on the Frozen Planet files (3 of 5) I have a .ac3 file, a .m2v file, and of course a .mp4 but the .mpg.qsfix is not there. Any ideas? P.S. - i included my entire log file from the whole session of multiple downloads as I thought that might help. Again Thanks for the help!

>> DOWNLOADING /Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).TiVo ...
/usr/bin/curl --anyauth --globoff --user tivo:MAK --insecure --cookie-jar /tmp/cookie6642415719039427750.tmp --url http://194.168.1.48:80/download/Froz...ying&id=132046 --output "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).TiVo"
encoding job completed: 1:22:07

Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).TiVo: size=4079.62 MB elapsed=0:23:13 (24.57 Mbps)
---DONE--- job=download output=/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).TiVo

>> DECRYPTING /Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).TiVo ...
/Users/jonathanbaker/Applications/kmttg_v0p8r/tivodecode/tivodecode --mak MAK --no-verify --out "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mpg" "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).TiVo"

ivodecode job completed: 0:03:05
---DONE--- job=decrypt output=/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mpg
(Deleted file: /Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).TiVo)
NOTE: Free space check failed...
>> Running projectx demux on /Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mpg ...
java -jar /Users/jonathanbaker/Applications/kmttg_v0p8r/ProjectX/ProjectX.jar "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mpg" -demux -out /Users/jonathanbaker/Video
summary of created media files:
.Video (m2v): 5540 Frames 00:03:04.860 '/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).m2v'
Audio 00 (ac3): 5777 Frames 00:03:04.864 0-0-0-0 '/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).ac3'
=> 202,527,447 bytes written...
-> we have 14301 warnings/errors.
demux job completed: 0:01:19
---DONE--- job=projectx
demux output files:
/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).m2v
/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).ac3
>> Running ffmpeg remux to generate /Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mpg.qsfix ...
/Users/jonathanbaker/Applications/kmttg_v0p8r/ffmpeg/ffmpeg -y -fflags genpts -i "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).m2v" -i "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).ac3" -acodec copy -vcodec copy -f dvd "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mpg.qsfix"
Unable to find remux output file: /Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mpg.qsfix
remux failed (exit code: 1 ) - check command: /Users/jonathanbaker/Applications/kmttg_v0p8r/ffmpeg/ffmpeg -y -fflags genpts -i "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).m2v" -i "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).ac3" -acodec copy -vcodec copy -f dvd "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mpg.qsfix"
FFmpeg version SVN-r19732, Copyright (c) 2000-2009 Fabrice Bellard, et al.
configuration: --shlibdir=@executable_path --arch=i386 --cpu=i686 --disable-static --enable-shared --enable-pthreads --enable-gpl --enable-libmp3lame --enable-libfaac --enable-nonfree --enable-libfaad --enable-libx264 --extra-cflags='-I/Users/yoav/src/lame/include -I/Users/yoav/src/faad2-2.7/include -I/Users/yoav/src/faac-1.28/include -I/Users/yoav/src/x264' --extra-ldflags='-L/Users/yoav/src/lame/libmp3lame/.libs -L/Users/yoav/src/faad2-2.7/libfaad/.libs -L/Users/yoav/src/faac-1.28/libfaac/.libs -L/Users/yoav/src/x264/'
libavutil 50. 3. 0 / 50. 3. 0
libavcodec 52.34. 0 / 52.34. 0
libavformat 52.38. 0 / 52.38. 0
libavdevice 52. 2. 0 / 52. 2. 0
libswscale 0. 7. 1 / 0. 7. 1
built on Aug 27 2009 10:32:06, gcc: 4.0.1 (Apple Inc. build 5484)
/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).m2v: Unknown format

NOTE: Free space check failed...
Computed resolution to use for output file = 1280x720
>> ENCODING WITH PROFILE 'ff_ipad' TO FILE /Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mp4 ...
/Users/jonathanbaker/Applications/kmttg_v0p8r/ffmpeg/ffmpeg -y -i "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mpg" -threads 4 -vcodec libx264 -level 31 -subq 6 -me_range 16 -qmin 10 -qmax 50 -g 300 -s 1280x720 -r 29.97 -b 2500k -maxrate 4000k -acodec aac -ac 2 -ab 160k -ar 48000 -f mp4 "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mp4"

Attached Files
File Type: txt kmttg log.txt (92.3 KB, 0 views)
nahtanoj1 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2012, 09:46 AM   #4028
chrispitude
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 454
Quote:
Originally Posted by todd_j_derr View Post
The new ffmpeg makes a huge difference.
Xoom playback troubles aside, what improvements are you noticing?

I tried the latest ffmpeg. The only change I noticed was that the encode took twice as long. File size and visual quality (not exhaustively checked) seemed unchanged, but I am looking at kid's cartoons and that's not the most demanding source material.
chrispitude is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2012, 11:08 AM   #4029
cherry ghost
Registered User
 
cherry ghost's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 4,076
Quote:
Originally Posted by chrispitude View Post
Xoom playback troubles aside, what improvements are you noticing?

I tried the latest ffmpeg. The only change I noticed was that the encode took twice as long. File size and visual quality (not exhaustively checked) seemed unchanged, but I am looking at kid's cartoons and that's not the most demanding source material.
Same for me, double the encode time and no visual improvement. Maybe I'm not seeing it because all my encoding is for an iPad.
cherry ghost is online now   Reply With Quote
Old 04-25-2012, 11:46 AM   #4030
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,060
Quote:
Originally Posted by nahtanoj1 View Post
So I added "QS Fix" as a task and it seems to have done the trick - mostly. That said the QS fix task failed on a few of the files and it seems strange it would fail on some but not on others. The logs details are below and it seems to have happened just on the Frozen Planet files (3 of 5) I have a .ac3 file, a .m2v file, and of course a .mp4 but the .mpg.qsfix is not there. Any ideas? P.S. - i included my entire log file from the whole session of multiple downloads as I thought that might help. Again Thanks for the help!
It looks like ffmpeg which remuxes the audio and video back together again that ProjectX demuxes is failing. i.e. It's not ProjectX failing but ffmpeg failing to mux:
Quote:
/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).m2v: Unknown format
Note that to test ffmpeg just run it from command line by executing the ffmpeg command to remux the files:
Code:
/Users/jonathanbaker/Applications/kmttg_v0p8r/ffmpeg/ffmpeg -y -fflags genpts -i "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).m2v" -i "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).ac3" -acodec copy -vcodec copy -f dvd "/Users/jonathanbaker/Video/Frozen Planet - Winter (04_22_2012).mpg.qsfix"
You can substitute /Users/jonathanbaker/Applications/kmttg_v0p8r/ffmpeg/ffmpeg above for a different version of ffmpeg obtained elsewhere to see if you can get it to work.

You can also perhaps use VideoLAN VLC to try playing the video only file .m2v above to see if that plays OK.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 06:45 PM   #4031
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,232
Are there any other kmttg/AirVideo users out there?

AirVideo (for Linux) comes with a special build of ffmpeg that's used for offline conversion of files from the iOS app. When I kick off a batch conversion (through AirVideo) of a 3.2gb (1280x720) .MPG file (downloaded and decrypted from my Premiere via kmttg) it takes about an hour (Atom 330 CPU, not a powerhouse) and I get a nice 180mb (800x450) .M4V file that plays very well over remote WiFi and 3G in the AirVideo app.

What I'd like to do is be able to create a similar encoding profile for kmttg so I can have it pre-encode for AirVideo instead of having to use the manual batch feature of the app. I've tried a few different ways, without luck. Here's the ffmpeg command-line AirVideo is generating:

Quote:
/etc/tivo/airvideo/ffmpeg-for-airvideo --conversion-id 2c1a7ea2-cf8d-4957-bc63-c43428584b43 --port-number 46631 -threads 4 -flags2 +fast -flags +loop -g 30 -keyint_min 1 -bf 0 -b_strategy 0 -flags2 -wpred-dct8x8 -cmp +chroma -deblockalpha 0 -deblockbeta 0 -refs 1 -coder 0 -me_range 16 -subq 5 -partitions +parti4x4+parti8x8+partp8x8 -trellis 0 -sc_threshold 40 -i_qfactor 0.71 -qcomp 0.6 -map 0.1:0.1 -map 0.0:0.0 -ss 0.0 -i /home/tivo/New Girl - Tomatoes (2012-04-24).mpg -vf crop=1280:720:0:0, scale=800:448, pad=800:448 -aspect 800:448 -y -async 1 -f h264 -vcodec libx264 -crf 24 -qmin 24 -r 29.97 /home/tivo/f778faa2-6d60-4841-921a-6c64c50811b7.h264 -f adts -ar 48000 -f wav -ac 2 -
The conversion-id and port-number parameters seem to be part of this custom ffmpeg build. A lot of the other parameters are gibberish to me. What I see while this is running is two files created in the target directory: a randomly named .aac file and a randomly named .h264 file. When it's done, though, I get a nice .M4V file so I'm guessing something is muxing them at the end? When I tried to build a conversion profile for kmttg based on that command-line I got an .M4V file and a .H264 file and both were not valid video files.

Any ideas?
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 08:53 PM   #4032
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,060
Quote:
Originally Posted by windracer View Post
Are there any other kmttg/AirVideo users out there?

AirVideo (for Linux) comes with a special build of ffmpeg that's used for offline conversion of files from the iOS app. When I kick off a batch conversion (through AirVideo) of a 3.2gb (1280x720) .MPG file (downloaded and decrypted from my Premiere via kmttg) it takes about an hour (Atom 330 CPU, not a powerhouse) and I get a nice 180mb (800x450) .M4V file that plays very well over remote WiFi and 3G in the AirVideo app.

What I'd like to do is be able to create a similar encoding profile for kmttg so I can have it pre-encode for AirVideo instead of having to use the manual batch feature of the app. I've tried a few different ways, without luck. Here's the ffmpeg command-line AirVideo is generating:



The conversion-id and port-number parameters seem to be part of this custom ffmpeg build. A lot of the other parameters are gibberish to me. What I see while this is running is two files created in the target directory: a randomly named .aac file and a randomly named .h264 file. When it's done, though, I get a nice .M4V file so I'm guessing something is muxing them at the end? When I tried to build a conversion profile for kmttg based on that command-line I got an .M4V file and a .H264 file and both were not valid video files.

Any ideas?
Try something like this:
ff_airvideo.enc
Code:
# Description (single line, keep short)
<description>
airvideo H.264 + 2 channel AAC encoding

# Encode command or script (single line)
# Known keywords: FFMPEG, HANDBRAKE, MENCODER, PERL, INPUT, OUTPUT, PWD, CPU_CORES, SRTFILE
<command>
/etc/tivo/airvideo/ffmpeg-for-airvideo -y -i INPUT -threads CPU_CORES -flags +loop -g 30 -keyint_min 1 -bf 0 -b_strategy 0 -cmp +chroma -refs 1 -coder 0 -me_range 16 -subq 5 -partitions +parti4x4+parti8x8+partp8x8 -trellis 0 -sc_threshold 40 -i_qfactor 0.71 -qcomp 0.6 -ss 0.0 -vcodec libx264 -vf crop=1280:720:0:0,scale=800:448,pad=800:448 -aspect 800:448 -async 1 -f mp4 -crf 24 -qmin 24 -r 29.97 -ar 48000 -ac 2 OUTPUT

# Encoded output file extension
<extension>
m4v

__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by moyekj : 04-26-2012 at 09:05 PM.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 08:57 PM   #4033
species8472jj
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 38
Transferring shows between tivos

I am trying to use KTTMG to essentially transfer a show from one tivo to another.

Yes, when I am home it really isn't necessary, but when I'm not at home it is nice to log into my PC remotely, start this process, and find the show on my "desired" tivo when I arrive home.

This is what I did. I went and chose the show I wanted to transfer, and I ticked the "push" box.

It proceeded to download the show to my PC (no issues), then what I am expecting is that it would take that show and push it to the Tivo box. And it did say that it was successful (although I know it can't be since it was way too fast).

I looked and the show did appear in the now playing list, however, really none of the show was pushed. It essentially is an empty file.

I hope I am making sense. If anyone could help, I'd really appreciate it.
species8472jj is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 09:11 PM   #4034
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,060
Quote:
Originally Posted by species8472jj View Post
I am trying to use KTTMG to essentially transfer a show from one tivo to another.

Yes, when I am home it really isn't necessary, but when I'm not at home it is nice to log into my PC remotely, start this process, and find the show on my "desired" tivo when I arrive home.

This is what I did. I went and chose the show I wanted to transfer, and I ticked the "push" box.

It proceeded to download the show to my PC (no issues), then what I am expecting is that it would take that show and push it to the Tivo box. And it did say that it was successful (although I know it can't be since it was way too fast).

I looked and the show did appear in the now playing list, however, really none of the show was pushed. It essentially is an empty file.

I hope I am making sense. If anyone could help, I'd really appreciate it.
"push" is just sending a request to pyTivo to push a video to your TiVo of choice so you need to 1st make sure that your pyTivo pushes are working properly. If you are pushing .TiVo files directly I believe you need some special options in pyTivo. Ask in pyTivo thread or forums and try pushing a .TiVo file via pyTivo web server. Once you get that working you should be good to go via kmttg.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 09:33 PM   #4035
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,019
Yeah, .TiVo files aren't directly pushable, so you have to set up tivodecode in pyTivo, so it can decrypt them as it pushes. That's all.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2012, 08:31 AM   #4036
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,232
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Try something like this:
ff_airvideo.enc
Nice, thanks! That seemed to do the trick ... not sure what I was missing when I tried it myself.

The problem now, though, is the cropping/scaling. I know kmttg has the HEIGHT parameter, but it expects it to be #xHEIGHT. A lot of those parameters in the AirVideo encoding are using the colon format:

Code:
-vf crop=1280:720:0:0, scale=800:448, pad=800:448 -aspect 800:448
The above, which you and I hard-coded into the profile, works fine for a 1280x720 HD recording from FOX, but causes cropping issues on a 1920x1080 HD recording from NBC.

Is there a way to handle that dynamically? Or should I just create separate encoding profiles for 720p vs 1080i recordings?

Thanks again for your help!
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 10:26 AM   #4037
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,232
Quote:
Originally Posted by windracer View Post
Or should I just create separate encoding profiles for 720p vs 1080i recordings?
I ended up doing this for now: I have separate AirVideo encoding profiles for 1080, 720, and SD sources and use them accordingly for the auto-transfers. Seems to be working pretty well and the results stream to AirVideo on my iPad smoothly.
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by windracer : 04-29-2012 at 04:00 PM.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 09:33 PM   #4038
species8472jj
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 38
Right now I am learning KTTMG, so I appreciate the help I have been getting. I downloaded a file from my TiVo and converted it into an mpg which worked fine.

The next task was the "ad Detect" which worked without giving any errors. Finally, I was running "ad cut" and that is where the errors occurred. Please see below...

"C:\Program Files (x86)\KMTTG\comskip\comskip.exe" --ini "C:\Program Files (x86)\KMTTG\comskip\comskip.ini" "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).mpg"
comskip job completed: 0:07:24
---DONE--- job=comskip output=c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).edl
>> Running comcut on c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).mpg ...
"C:\Program Files (x86)\KMTTG\mencoder\mencoder.exe" "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).mpg" -edl "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).edl" -oac copy -ovc copy -of mpeg -vf harddup -o "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012)_cut.mpg"
comcut failed (exit code: -1073741819 ) - check command: "C:\Program Files (x86)\KMTTG\mencoder\mencoder.exe" "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).mpg" -edl "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).edl" -oac copy -ovc copy -of mpeg -vf harddup -o "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012)_cut.mpg"
1 duplicate frame(s)!

1 duplicate frame(s)!

1 duplicate frame(s)!

1 duplicate frame(s)!

[This 1 duplicate frame occurs many times]

Warning! FPS changed 23.976 -> 29.970 (-5.994005) [4]

Skipping frame!

Skipping frame!

Skipping frame!

Skipping frame!

Skipping frame!

[again 1 duplicate frame repeats many times]

1 duplicate frame(s)!
Couldn't realloc frame buffer(idx), abort


PARSE_MPEG12: add_frames(143809) failed, exit
species8472jj is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 09:52 PM   #4039
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,674
Try running QSFix.

Quote:
Originally Posted by species8472jj View Post
Right now I am learning KTTMG, so I appreciate the help I have been getting. I downloaded a file from my TiVo and converted it into an mpg which worked fine.

The next task was the "ad Detect" which worked without giving any errors. Finally, I was running "ad cut" and that is where the errors occurred. Please see below...

"C:\Program Files (x86)\KMTTG\comskip\comskip.exe" --ini "C:\Program Files (x86)\KMTTG\comskip\comskip.ini" "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).mpg"
comskip job completed: 0:07:24
---DONE--- job=comskip output=c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).edl
>> Running comcut on c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).mpg ...
"C:\Program Files (x86)\KMTTG\mencoder\mencoder.exe" "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).mpg" -edl "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).edl" -oac copy -ovc copy -of mpeg -vf harddup -o "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012)_cut.mpg"
comcut failed (exit code: -1073741819 ) - check command: "C:\Program Files (x86)\KMTTG\mencoder\mencoder.exe" "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).mpg" -edl "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012).edl" -oac copy -ovc copy -of mpeg -vf harddup -o "c:\Users\Jim\Videos\Grimm - Cat and Mouse (04_20_2012)_cut.mpg"
1 duplicate frame(s)!

1 duplicate frame(s)!

1 duplicate frame(s)!

1 duplicate frame(s)!

[This 1 duplicate frame occurs many times]

Warning! FPS changed 23.976 -> 29.970 (-5.994005) [4]

Skipping frame!

Skipping frame!

Skipping frame!

Skipping frame!

Skipping frame!

[again 1 duplicate frame repeats many times]

1 duplicate frame(s)!
Couldn't realloc frame buffer(idx), abort


PARSE_MPEG12: add_frames(143809) failed, exit

__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 12:00 AM   #4040
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,060
Quote:
Originally Posted by species8472jj View Post
Right now I am learning KTTMG, so I appreciate the help I have been getting. I downloaded a file from my TiVo and converted it into an mpg which worked fine.

The next task was the "ad Detect" which worked without giving any errors. Finally, I was running "ad cut" and that is where the errors occurred. Please see below...
Yes if you have VideoRedo then that's the best choice to configure kmttg for QS Fix. Else configure kmttg for ProjectX if you haven't already and enable QS Fix task and kmttg will no longer need to use mencoder for performing the commercial cuts which is where you are seeing problems.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 02:46 PM   #4041
todd_j_derr
Registered User
 
Join Date: Jun 2000
Location: Pittsburgh, PA, USA
Posts: 173
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by chrispitude View Post
Xoom playback troubles aside, what improvements are you noticing?
The "huge improvement" I was referring to was in AAC audio quality - with the old version the audio was very distorted. Apparently that is a known issue and it's definitely a defect in the encoder - same results on my computer and on my tablet.

I didn't notice any video changes although I didn't scrutinize it.
todd_j_derr is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2012, 07:21 AM   #4042
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,232
Is there any control over the logging level when kmttg is run in batch mode? Now that I've got a nice automated (in batch) setup going on my Linux box, I'd like to be able to make the log smaller so it's easier to browse and read the output from my nightly job.

Specifically, I'd like to eliminate the "skipping" lines and maybe limit it to just the NOTE, --DONE, and >> lines.
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2012, 09:25 AM   #4043
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,060
Quote:
Originally Posted by windracer View Post
Is there any control over the logging level when kmttg is run in batch mode? Now that I've got a nice automated (in batch) setup going on my Linux box, I'd like to be able to make the log smaller so it's easier to browse and read the output from my nightly job.

Specifically, I'd like to eliminate the "skipping" lines and maybe limit it to just the NOTE, --DONE, and >> lines.
No. But you could always make a script using "grep" or similar to filter out whatever you want and output an alternate log file.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2012, 10:56 AM   #4044
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,232
That's what I figured, thanks.

edit: this worked: I piped the output of my 'kmttg -b' command to a log file, then ran that through sed with the following command:

sed -f /home/jeremy/scripts/kmttg-filter.sed < /var/log/kmttg.log

where the contents of kmttg-filter.sed are:

Code:
/curl/d
/>> Continuing/d
/Skipping/d
/job=playlist/d
/NPL job completed/d
/ffmpeg/d
/NOTE:/d
The result is a lot more readable in my daily e-mail.

Quote:
STARTING BATCH MODE SINGLE LOOP TRANSFERS
>> Getting Now Playing List from Office ...
>> Getting Now Playing List from Family Room ...
TOTAL auto matches for 'Family Room' = 0/236
Title keyword match: 'the simpsons' found in 'the simpsons'
START PROCESSING OF ENTRY: The Simpsons - A Totally Fun Thing Bart Will Never Do Again
TOTAL auto matches for 'Office' = 1/249
>> DOWNLOADING/DECRYPTING TO /etc/tivo/togo/downloads/The Simpsons - A Totally Fun Thing Bart Will Never Do Again (2012-04-29).mpg ...
/etc/tivo/togo/downloads/The Simpsons - A Totally Fun Thing Bart Will Never Do Again (2012-04-29).mpg: size=3109.71 MB elapsed=0:44:53 (9.69 Mbps)
---DONE--- job=download_decrypt output=/etc/tivo/togo/downloads/The Simpsons - A Totally Fun Thing Bart Will Never Do Again (2012-04-29).mpg
>> ENCODING WITH PROFILE 'airvideo_720' TO FILE /etc/tivo/togo/The Simpsons - A Totally Fun Thing Bart Will Never Do Again (2012-04-29).m4v ...
encoding job completed: 1:10:31
---DONE--- job=encode output=/etc/tivo/togo/The Simpsons - A Totally Fun Thing Bart Will Never Do Again (2012-04-29).m4v

EXITING BATCH MODE
SHUTTING DOWN

__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by windracer : 05-01-2012 at 11:58 AM.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2012, 09:38 PM   #4045
nahtanoj1
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 20
Question about auto transfers

Does it make sense that when KMTTG founds files that are configured to auto transfer, that it launches a second version of KMTTG so I actually have two versions of KMTTG running? If I launch the app and it shows me my now playing list do I need to relabel auto transfers each time I launch it (by selecting auto transfers->background job->enable

This is the output from when I choose Auto Transfers->Background job-> Status
Process running: 502 71697 71487 0 9:26PM ?? 0:14.71 /usr/bin/java -jar /Users/jonathanbaker/Applications/kmttg_v0p8r/kmttg.jar -a &

Thanks.
nahtanoj1 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 12:13 AM   #4046
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,060
Quote:
Originally Posted by nahtanoj1 View Post
Does it make sense that when KMTTG founds files that are configured to auto transfer, that it launches a second version of KMTTG so I actually have two versions of KMTTG running? If I launch the app and it shows me my now playing list do I need to relabel auto transfers each time I launch it (by selecting auto transfers->background job->enable

This is the output from when I choose Auto Transfers->Background job-> Status
Process running: 502 71697 71487 0 9:26PM ?? 0:14.71 /usr/bin/java -jar /Users/jonathanbaker/Applications/kmttg_v0p8r/kmttg.jar -a &

Thanks.
You can run auto transfer mode via the GUI instead of as a background process. i.e. Auto Transfers->Loop in GUI if you want it to keep going continuously or Auto Transfers->Run Once in GUI for one pass.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:33 AM   #4047
nahtanoj1
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
You can run auto transfer mode via the GUI instead of as a background process. i.e. Auto Transfers->Loop in GUI if you want it to keep going continuously or Auto Transfers->Run Once in GUI for one pass.
Thanks. That will do it.
nahtanoj1 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 07:39 AM   #4048
SugarBowl
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Cary, NC
Posts: 747
Just getting started with kmttg and it is working great. Excellent program!

I am downloading from tivo, encoding for appletv, atomicparsley, then a custom command to move the final file into the Automcatically Add to Itunes Folder.

If i have 5 shows that are queued up, each show progress thru the encode step. After the encode step finishes, the atomic and custom step remain queued, and the next show starts transferring and begins encoding.

Every show has to get encoded before any of the atomic and custom commands are run. Is this normal behaviour ?
SugarBowl is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 09:49 AM   #4049
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,060
Quote:
Originally Posted by SugarBowl View Post
Just getting started with kmttg and it is working great. Excellent program!

I am downloading from tivo, encoding for appletv, atomicparsley, then a custom command to move the final file into the Automcatically Add to Itunes Folder.

If i have 5 shows that are queued up, each show progress thru the encode step. After the encode step finishes, the atomic and custom step remain queued, and the next show starts transferring and begins encoding.

Every show has to get encoded before any of the atomic and custom commands are run. Is this normal behaviour ?
Under configure->Program Options if you want to allow more jobs to run in parallel then increase the "active job limit" setting.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 11:25 AM   #4050
SugarBowl
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Cary, NC
Posts: 747
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Under configure->Program Options if you want to allow more jobs to run in parallel then increase the "active job limit" setting.
I increased this from 1 to 2, it will now process 2 jobs at the same time, but the job still skips the atomic and custom steps, and goes onto the next job.

It looks like the 'atomic' step is getting created dynamically, following the completion of the encode step. On the UI, the atomic step is in the expected location within the job, but maybe internally, this step is being added to the bottom of the overall queue?
Attached Images
File Type: jpg kmttg.jpg (79.7 KB, 11 views)
SugarBowl is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:26 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |