TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > TiVo Underground
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-29-2008, 06:31 AM   #1
the cosmic gate
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
YAC caller ID troubles

i'll read a lot on thsi forum about solutions to get YAC working.
I've got a creative DI5732 modem and when i tested it on hyper terminal everything works fine after enabling the caller id ( AT+VCID=1 ),
But when i start YAC, nothing happens.
When i used some other caller id programs (for example audio caller ID) everything works fine .
What do i have to change to get yac getting to work

the log says:
04-29-2008 13:31:05.562 - File: C:\WINDOWS\system32\tapisrv.dll, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.562 - File: C:\WINDOWS\system32\unimdm.tsp, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.562 - File: C:\WINDOWS\system32\unimdmat.dll, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.562 - File: C:\WINDOWS\system32\uniplat.dll, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.578 - File: C:\WINDOWS\system32\drivers\modem.sys, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.578 - File: C:\WINDOWS\system32\modemui.dll, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.578 - File: C:\WINDOWS\system32\mdminst.dll, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.578 - Modem type: Creative Modem Blaster V.92 DI5732
04-29-2008 13:31:05.578 - Modem inf path: oem10.inf
04-29-2008 13:31:05.578 - Modem inf section: ModemX
04-29-2008 13:31:05.578 - Matching hardware ID: pci\ven_14f1&dev_2f00&subsys_1031148d
04-29-2008 13:31:05.781 - Opening Modem
04-29-2008 13:31:05.781 - 115200,8,N,1, ctsfl=1, rtsctl=2
04-29-2008 13:31:05.781 - Initializing modem.
04-29-2008 13:31:05.781 - DSR is low while initializing the modem. Verify modem is turned on.
04-29-2008 13:31:05.796 - Send: AT<cr>
04-29-2008 13:31:05.796 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
04-29-2008 13:31:05.796 - Interpreted response: OK
04-29-2008 13:31:05.812 - Send: AT&FE0V1S0=0&C1&D2+MR=2;+DR=1;+ER=1;W2<cr>
04-29-2008 13:31:05.953 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
04-29-2008 13:31:05.953 - Interpreted response: OK
04-29-2008 13:31:05.968 - Send: ATS7=60M1+ES=3,0,2;+DS=3;+IFC=2,2;X4<cr>
04-29-2008 13:31:05.968 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
04-29-2008 13:31:05.968 - Interpreted response: OK
04-29-2008 13:31:05.968 - Sending user initialization commands.
04-29-2008 13:31:05.984 - Send: AT+VCID=1<cr>
04-29-2008 13:31:05.984 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
04-29-2008 13:31:05.984 - Interpreted response: OK
04-29-2008 13:31:05.984 - Waiting for a call.
04-29-2008 13:31:05.984 - Send: ATS0=0<cr>
04-29-2008 13:31:05.984 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
04-29-2008 13:31:05.984 - Interpreted response: OK
the cosmic gate is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2008, 07:05 AM   #2
djl25
C64 hacker
 
Join Date: May 2005
Location: Providence, RI
Posts: 91
need more info

When you say "nothing happens" I'm assuming you mean that caller-id doesn't pop up on your computer when a call comes in. Are you installing YAC as a server or listener? You didn't mention what version of Windows you're using, but those version numbers look like XP/Server 2003, which SHOULD work. Be sure to read this . If you stil have trouble, why not install ncid on your tivo and let that be a caller-id server to anything on your network? I don't think YAC is very well supported anymore.

Just as an aside, anyone using legacy Creative products is going to have a lousy time getting them to do anything under Vista. I've seen them promise drivers, decide not to do them, and then claim that they were never going to write them in the first place! I had to pull my DI5732 and a keyboard for those reasons.

Quote:
Originally Posted by the cosmic gate View Post
i'll read a lot on thsi forum about solutions to get YAC working.
I've got a creative DI5732 modem and when i tested it on hyper terminal everything works fine after enabling the caller id ( AT+VCID=1 ),
But when i start YAC, nothing happens.
When i used some other caller id programs (for example audio caller ID) everything works fine .
What do i have to change to get yac getting to work

the log says:
04-29-2008 13:31:05.562 - File: C:\WINDOWS\system32\tapisrv.dll, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.562 - File: C:\WINDOWS\system32\unimdm.tsp, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.562 - File: C:\WINDOWS\system32\unimdmat.dll, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.562 - File: C:\WINDOWS\system32\uniplat.dll, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.578 - File: C:\WINDOWS\system32\drivers\modem.sys, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.578 - File: C:\WINDOWS\system32\modemui.dll, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.578 - File: C:\WINDOWS\system32\mdminst.dll, Version 5.2.3790
04-29-2008 13:31:05.578 - Modem type: Creative Modem Blaster V.92 DI5732
04-29-2008 13:31:05.578 - Modem inf path: oem10.inf
04-29-2008 13:31:05.578 - Modem inf section: ModemX
04-29-2008 13:31:05.578 - Matching hardware ID: pci\ven_14f1&dev_2f00&subsys_1031148d
04-29-2008 13:31:05.781 - Opening Modem
04-29-2008 13:31:05.781 - 115200,8,N,1, ctsfl=1, rtsctl=2
04-29-2008 13:31:05.781 - Initializing modem.
04-29-2008 13:31:05.781 - DSR is low while initializing the modem. Verify modem is turned on.
04-29-2008 13:31:05.796 - Send: AT<cr>
04-29-2008 13:31:05.796 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
04-29-2008 13:31:05.796 - Interpreted response: OK
04-29-2008 13:31:05.812 - Send: AT&FE0V1S0=0&C1&D2+MR=2;+DR=1;+ER=1;W2<cr>
04-29-2008 13:31:05.953 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
04-29-2008 13:31:05.953 - Interpreted response: OK
04-29-2008 13:31:05.968 - Send: ATS7=60M1+ES=3,0,2;+DS=3;+IFC=2,2;X4<cr>
04-29-2008 13:31:05.968 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
04-29-2008 13:31:05.968 - Interpreted response: OK
04-29-2008 13:31:05.968 - Sending user initialization commands.
04-29-2008 13:31:05.984 - Send: AT+VCID=1<cr>
04-29-2008 13:31:05.984 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
04-29-2008 13:31:05.984 - Interpreted response: OK
04-29-2008 13:31:05.984 - Waiting for a call.
04-29-2008 13:31:05.984 - Send: ATS0=0<cr>
04-29-2008 13:31:05.984 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
04-29-2008 13:31:05.984 - Interpreted response: OK

djl25 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2008, 07:37 AM   #3
the cosmic gate
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
indeed, when i started YAC everything seems to be okay.But when i call the number nothing happens (no pop-ups etc).
Some other programs (audio caller ID) works fine.

I used Windows Home Server (and using the YAC server on it)
And i want to use YAC, because i want to use it together with my logitech squeezebox (plug in)
the cosmic gate is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2008, 08:45 AM   #4
djl25
C64 hacker
 
Join Date: May 2005
Location: Providence, RI
Posts: 91
It looks like you've started a thread on the Slim forum, which is probably a better place for this as it doesn't seem right now that you have any Tivo-related issue. If you do have a hacked Tivo, you can use ncid or elseed to provide caller-id info to your YAC listeners. You don't need to run YAC server at all in those cases.




Quote:
Originally Posted by the cosmic gate View Post
indeed, when i started YAC everything seems to be okay.But when i call the number nothing happens (no pop-ups etc).
Some other programs (audio caller ID) works fine.

I used Windows Home Server (and using the YAC server on it)
And i want to use YAC, because i want to use it together with my logitech squeezebox (plug in)

djl25 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2008, 09:02 AM   #5
the cosmic gate
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
yes i started there also the same question.
But i used this forum, because when i started YAC , it says when i want support i had to be in this forum
the cosmic gate is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2008, 11:53 AM   #6
the cosmic gate
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
nobody whe can help me?
the cosmic gate is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:24 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |