TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 01-24-2007, 09:43 PM   #121
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by Jagman_sl
I'm getting the same thing. And on another file I got the "can't find on the Tivo.net server" error message.
Both of you guys try something for me. Go into the directory and delete any .tvm files you find. Then go to the admin page and re-scan. Then try watching a file again (I think 0.3.0a put some bad data in the tvm file).

EDIT: I need to put a version number in there and use it to delete old tvm files. Also, if the quality setting is different, the size field will be wrong....hmmmmmmmm.....
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 09:47 PM   #122
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by carroca
I'm getting closer to having this work (on version 0.4.0a) but:

1. The file extension allowed list is case-sensitive. My .MOV files were not found. I added .MOV to the end of the list which didn't work. I replaced .mov with .MOV which did work. Adding .MOV to the list before .mov also worked and allowed .mov files to be seen which was surprising. The same behavior was seen with my .MPG files. I wish my file extensions weren't all caps but that's the way they transfer from my digital cameras.
er, yeah. I need to fix that.

Quote:
Originally Posted by carroca
2. In the generated XML file all of my files (.MOV and .MPG) are being listed as .mpeg in the <Url> tag and video/x-tivo-mpeg in the <ContentType> tag. Neither seems to be the correct behavior but I'm not sure.
yeah, that's intentional. Otherwise the TiVo will balk at the file.

Quote:
Originally Posted by carroca
3. I can see my videos listed on the TiVo after applying the fix from problem 1 above but am unable to transfer them. The TiVo says they cannot be found. This may have something to do with problem 2 above.
probably. I need to look into that.

Quote:
Originally Posted by carroca
4. I don't know if you meant the Transfers link to go live in this release but clicking it seems to crash the service.
yikes! forgot to include a file in the release! there should be a file "transfers.template" in the UI dir and it's not there. (EDIT: fix this by downloading http://www.satellite-of-love.org/transfers.template and placing it in the UI directory).


Quote:
Originally Posted by carroca
That's all I have for now. Thanks for all the good work so far.

-Jason
Thanks for the concise bug reports. I think we're getting ever closer to a stable 1.0 release.

Last edited by pipakin : 01-24-2007 at 09:53 PM.
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 09:52 PM   #123
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by windracer
Got 0.3.0 running under Mono on Linux!

Transfers don't work though (I get the "will transfer when other transfers complete" in the Recording History), but it's progress! I'll wait for the 0.4.0 Mono build.

Is there something that would prevent two TiVo.Net servers from being seen by the TiVo? I wasn't able to see the one running on my PC and the one running on the Linux box under Mono at the same time.
er...heh...um...yeah. The ID code that I used to identify the server is hardcoded. consider that on the fix list for 0.5.0a. (along with the broken transfers page, which can be fixed by downloading this file, and putting it in the UI directory.
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 09:55 PM   #124
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,273
Ah, ok. I figured I would see:

TiVo.Net Server (SIKOZU) Video --> my PC
TiVo.Net Server (rygel) Video --> my Linux server

I only really need it in one place anyway ... was just experimenting.

Oh, and your link to the transfers template isn't working.
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 09:57 PM   #125
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
as far as the "After other transfers have finished", have you checked to see if there's a transfer hung up? Also, the "delete all tvm files and restart the service" trick might help. I really need to get versioning into those tvm files.
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:01 PM   #126
Bojangling
Registered User
 
Bojangling's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: No. VA
Posts: 135
Quote:
Originally Posted by pipakin
Both of you guys try something for me. Go into the directory and delete any .tvm files you find. Then go to the admin page and re-scan. Then try watching a file again (I think 0.3.0a put some bad data in the tvm file).

EDIT: I need to put a version number in there and use it to delete old tvm files. Also, if the quality setting is different, the size field will be wrong....hmmmmmmmm.....
Did this, now my "Tivo Recording History" says "The program was not transferred onto this DVR because it was not found on the Tivo.Net Server"
__________________
Tivo Roamio Plus
Tivo Mini
Verizon Fios
Bojangling is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:10 PM   #127
dumbdiety
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 27
Still getting it to. I even totally opened my computer, it still says the file can't be found.

Quote:
Originally Posted by Bojangling
Did this, now my "Tivo Recording History" says "The program was not transferred onto this DVR because it was not found on the Tivo.Net Server"

dumbdiety is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:11 PM   #128
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by dumbdiety
Still getting it to. I even totally opened my computer, it still says the file can't be found.
A couple of things.
1. What's the full directory path to your video directory?
2. What format is the file in that you're trying to transfer?
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:13 PM   #129
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,273
Quote:
Originally Posted by pipakin
as far as the "After other transfers have finished", have you checked to see if there's a transfer hung up? Also, the "delete all tvm files and restart the service" trick might help. I really need to get versioning into those tvm files.
No transfers were hung up.

As for the tvm files ... they don't seem to be created in the Mono version. At least, there weren't any in my Videos folder.
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:15 PM   #130
Bojangling
Registered User
 
Bojangling's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: No. VA
Posts: 135
Quote:
Originally Posted by pipakin
A couple of things.
1. What's the full directory path to your video directory?
2. What format is the file in that you're trying to transfer?
1. C:\Videos
2. .avi
__________________
Tivo Roamio Plus
Tivo Mini
Verizon Fios
Bojangling is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:24 PM   #131
dumbdiety
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by pipakin
A couple of things.
1. What's the full directory path to your video directory?
2. What format is the file in that you're trying to transfer?
1. D:\Test\
2. .avi
dumbdiety is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:24 PM   #132
carroca
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 42
Ditto to windracer's finding of the link to transfers.template not working. No big deal though, I think we can wait for the next release.

Also, to try to help here is my XML output. I noticed that "/Video" is at the beginning of all the <Url> tags which doesn't seem right to me. My directory is C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\My Videos\



- <TiVoContainer>
<ItemStart>0</ItemStart>
<ItemCount>5</ItemCount>
- <Details>
<Title>Video</Title>
<ContentType>x-container/tivo-videos</ContentType>
<SourceFormat>x-container/folder</SourceFormat>
<TotalItems>5</TotalItems>
</Details>
- <Item>
- <Details>
<Title>ImageMixer3</Title>
<ContentType>x-container/tivo-videos</ContentType>
<SourceFormat>x-container/folder</SourceFormat>
</Details>
- <Links>
- <Content>
<Url>/TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=Video/ImageMixer3</Url>
<ContentType>x-container/tivo-videos</ContentType>
</Content>
</Links>
</Item>
- <Item>
- <Details>
<Title>100_4300</Title>
<ContentType>video/x-tivo-mpeg</ContentType>
<SourceFormat>video/x-tivo-mpeg</SourceFormat>
<SourceSize>6000000000</SourceSize>
</Details>
- <Links>
- <Content>
<Url>/Video/100_4300.mpeg</Url>
<AcceptsParams>No</AcceptsParams>
<ContentType>video/x-tivo-mpeg</ContentType>
<AcceptsParams>No</AcceptsParams>
</Content>
- <CustomIcon>
<Url>urn:tivo:image:save-until-i-delete-recording</Url>
<ContentType>video/*</ContentType>
</CustomIcon>
</Links>
</Item>
- <Item>
- <Details>
<Title>100_4369</Title>
<ContentType>video/x-tivo-mpeg</ContentType>
<SourceFormat>video/x-tivo-mpeg</SourceFormat>
<SourceSize>6000000000</SourceSize>
</Details>
- <Links>
- <Content>
<Url>/Video/100_4369.mpeg</Url>
<AcceptsParams>No</AcceptsParams>
<ContentType>video/x-tivo-mpeg</ContentType>
<AcceptsParams>No</AcceptsParams>
</Content>
- <CustomIcon>
<Url>urn:tivo:image:save-until-i-delete-recording</Url>
<ContentType>video/*</ContentType>
</CustomIcon>
</Links>
</Item>
- <Item>
- <Details>
<Title>100_4556</Title>
<ContentType>video/x-tivo-mpeg</ContentType>
<SourceFormat>video/x-tivo-mpeg</SourceFormat>
<SourceSize>6000000000</SourceSize>
</Details>
- <Links>
- <Content>
<Url>/Video/100_4556.mpeg</Url>
<AcceptsParams>No</AcceptsParams>
<ContentType>video/x-tivo-mpeg</ContentType>
<AcceptsParams>No</AcceptsParams>
</Content>
- <CustomIcon>
<Url>urn:tivo:image:save-until-i-delete-recording</Url>
<ContentType>video/*</ContentType>
</CustomIcon>
</Links>
</Item>
- <Item>
- <Details>
<Title>M2U00015</Title>
<ContentType>video/x-tivo-mpeg</ContentType>
<SourceFormat>video/x-tivo-mpeg</SourceFormat>
<SourceSize>6000000000</SourceSize>
</Details>
- <Links>
- <Content>
<Url>/Video/M2U00015.mpeg</Url>
<AcceptsParams>No</AcceptsParams>
<ContentType>video/x-tivo-mpeg</ContentType>
<AcceptsParams>No</AcceptsParams>
</Content>
- <CustomIcon>
<Url>urn:tivo:image:save-until-i-delete-recording</Url>
<ContentType>video/*</ContentType>
</CustomIcon>
</Links>
</Item>
</TiVoContainer>



-Jason
carroca is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:30 PM   #133
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by carroca
Ditto to windracer's finding of the link to transfers.template not working. No big deal though, I think we can wait for the next release.

Also, to try to help here is my XML output. I noticed that "/Video" is at the beginning of all the <Url> tags which doesn't seem right to me. My directory is C:\Documents and Settings\Jason\My Documents\My Videos\

*snip*
that's the base url I use to find the vide. The path is stored in memory separately.

Ok, any of you who can't transfer now getting any errors in the log?
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:34 PM   #134
greg_burns
Now in HD
 
greg_burns's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Slower Lower Delaware
Posts: 6,376
Is there a specific video we could download that you know does transfer? (eliminate some of the variables here) I am having no luck with anything I try.

Latest attempt was h264 mov quicktime version of Diggnation...
http://revision3.com/diggnation/2007-01-12
greg_burns is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:36 PM   #135
carroca
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by pipakin
that's the base url I use to find the vide. The path is stored in memory separately.

Ok, any of you who can't transfer now getting any errors in the log?
Nope, the only errors I have are from when I tried to use a mapped network drive as my video directory:

mscorlib Could not find a part of the path 'N:\Video'. Minor Error


-Jason
carroca is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:37 PM   #136
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by greg_burns
Is there a specific video we could download that you know does transfer? (eliminate some of the variables here) I am having no luck with anything I try.

Latest attempt was h264 mov quicktime version of Diggnation...
http://revision3.com/diggnation/2007-01-12
alrighty. I'm downloading that file now to try it here. We'll see if it blows up on me.
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:38 PM   #137
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,273
I'm seeing "Object reference not set to an instance of an object."

Yikes, just noticed Mono is chewing up 89% of my CPU.

edit: just a thought, but does TiVo.Net need to do anything with the MAK to do these transfers? I know Galleon and TiVo Desktop need to know this value.
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:41 PM   #138
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by windracer
edit: just a thought, but does TiVo.Net need to do anything with the MAK to do these transfers? I know Galleon and TiVo Desktop need to know this value.
Nope. MAK is only used for TTG to the PC. PC -> TiVo transfers are MAK-less, as it were.
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 10:48 PM   #139
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by pipakin
alrighty. I'm downloading that file now to try it here. We'll see if it blows up on me.
gah!

C:\DotNetTiVo>ffmpeg_mp2 -i Video\test.mov -vcodec mpeg2video -r 29.97 -b 1024 -
ac 2 -ab 128 -f vob test.mpeg
ffmpeg version 0.4.9-pre1, build 4747, Copyright (c) 2000-2004 Fabrice Bellard
configuration: --enable-memalign-hack --enable-mingw32 --enable-mp3lame --ena
ble-gpl --enable-a52
built on Mar 21 2005 16:41:12, gcc: 3.4.2 (mingw-special)
track[0].ctts.entries = 69132
Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2, from 'Video\test.mov':
Duration: 00:40:04.4, start: 0.000000, bitrate: 1013 kb/s
Stream #0.0 Id: 1: Video: h264, 640x480, 30.00 fps
Stream #0.1 Id: 3: Audio: 0x6134706d, 48000 Hz, stereo
Output #0, vob, to 'test.mpeg':
Stream #0.0 Id: 0: Video: mpeg2video, 640x480, 29.97 fps, q=2-31, 1024 kb/s

Stream #0.1 Id: 1: Audio: mp2, 48000 Hz, stereo, 128 kb/s
Stream mapping:
Stream #0.0 -> #0.0
Stream #0.1 -> #0.1
Unsupported codec (id=86018) for input stream #0.1

Looks like that version of ffmpeg didn't support some codecs. I'm getting the source and rebuilding a version that should support more formats.

this one should do in the meantime: https://sourceforge.net/project/show...ease_id=481183

that's a better release of ffmpeg. just grab the ffmpeg.exe out of that zip and replace the ffmpeg_mp2.exe file with that one. That should get some of the files that weren't working to work.

EDIT: HA HA! I think I found it! There was a case where the aspect options were getting passed in wrong! I'm fixing it and I'll post 0.5.0, then I need sleep.

Last edited by pipakin : 01-24-2007 at 11:50 PM.
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2007, 12:20 AM   #140
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
new...version....fixes...many problems....must...sleep

zzzzzzz..... : http://downloads.sourceforge.net/tiv...se_mirror=osdn
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2007, 12:52 AM   #141
GCymbala
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 25
Totally cool

Dude, totally cool. Installed version 0.5.0 and had it working no problems on a directory full of divx and xvid avi's. I was a bit disappointed in the video quality of the "medium" setting, but that's OK. I was looking at some other thing earlier this week (TiVo Server?), but it required hacking the TiVo. I just prefer not to open the case and swap hard drives in and out all the time.

But seriously, this is nice. At some point I want to take a look at the source code for this. This isn't actually saving the MPEG-2 files to the local PC's hard drive, is it?

Greg
GCymbala is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2007, 06:26 AM   #142
dumbdiety
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 27
Nice! 0.5.0 works wonderfully! Now you just need to support directories, and we'll be set!
Really now, I've been waiting for something like this for years. You've done it in, what, 2 days? How long did it take to program?
dumbdiety is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2007, 07:45 AM   #143
greg_burns
Now in HD
 
greg_burns's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Slower Lower Delaware
Posts: 6,376
Diggnation is now transferring from my POS laptop! You be the man!
greg_burns is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2007, 08:22 AM   #144
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,273
Quote:
Originally Posted by pipakin
new...version....fixes...many problems....must...sleep
When you're awake (and assuming you don't have to work today like some of us), how about an updated Mono version?

Or is there an easy way for me to build the Mono version from the source?
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2007, 09:24 AM   #145
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by windracer
When you're awake (and assuming you don't have to work today like some of us), how about an updated Mono version?

Or is there an easy way for me to build the Mono version from the source?
The new mono version's out there too. Mono version
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2007, 09:27 AM   #146
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by GCymbala
But seriously, this is nice. At some point I want to take a look at the source code for this. This isn't actually saving the MPEG-2 files to the local PC's hard drive, is it?

Greg
nope, just streams the output of ffmpeg to the TiVo (grabs the standard out stream and pushes the data to the TiVo). I can't take credit for the actual transcoding process, as that's beyond my current understanding.
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2007, 10:35 AM   #147
ubuntop
oxymoron
 
ubuntop's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Austin, TX
Posts: 10
Is the "better ffmpeg" wrapped into 0.5.0 or do I need to grab it as well?
ubuntop is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2007, 11:08 AM   #148
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,273
Quote:
Originally Posted by pipakin
The new mono version's out there too.
Sweet, got it.

Just an FYI, using any of the links on the left-hand side of the UI (under Mono) seems to crash the process and the server stops responding on port 9033. In other words, I can't view the log or transfer pages.
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2007, 12:03 PM   #149
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by ubuntop
Is the "better ffmpeg" wrapped into 0.5.0 or do I need to grab it as well?
I wrapped it in there.
pipakin is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2007, 12:06 PM   #150
pipakin
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by windracer
Sweet, got it.

Just an FYI, using any of the links on the left-hand side of the UI (under Mono) seems to crash the process and the server stops responding on port 9033. In other words, I can't view the log or transfer pages.
Interesting...could you look in the actual errorlog file? Should be in the path that you ran the program from. It may show what error is occurring (I need to get my linux box back up and running so I can debug).

EDIT: GAH! In my sleepyness I screwed up the errorlog and transfer paths last night. It's sticking a space in so it ends up PATH/UI /errorlog.template... It's broken on windows too...

Last edited by pipakin : 01-25-2007 at 12:12 PM.
pipakin is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:45 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |