TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 12-15-2010, 09:39 AM   #2941
zundian
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 54
OK, let's forget about the previous problem, because I got it all sussed out. New problem: When transferring video to my new Premiere everything shows up postage boxed, so I need to zoom in on it to fill the screen. The exact same videos on my TiVo HD are full screen (HD). I even upped the height and width to 1920x1080, with the same results.

Last edited by zundian : 12-17-2010 at 03:11 AM.
zundian is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 11:03 AM   #2942
bschuler2007
Frustrated owner
 
bschuler2007's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 320
wmcbrine,
I was thinking recently about Tivo's inability to play items in random order from one of it's NPL folders and how sad it is that Tivo was never able to fix this, and then I came up with this idea for pytivo:
In pytivo.cfg, add in with Type and Path, Israndom=Date or something like that. Then have pytivo, when it transfers something from that folder, it randomizes it's recorded on date. This would give Tivo the ability to play in random based on it sorted via Date Recorded. You could also have instead of random dates, random file naming as an option for those who wanna sort via Alphabetically.
So is this possible, sound doable, etc? or is there a simple method to do this I already overlooked. I would love this ability added to pytivo if possible.
__________________
I once hit, Find more about.. and got a black screen for 45 minutes.. was I supposed to read a book about it during that time? Is that how that works?
bschuler2007 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 04:39 PM   #2943
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 8,921
bschuler: It's possible. But, it's not something I'd want to implement, sorry. It's a kludgy approach; random order might make more sense in a streaming app.

zundian: When you replace the contents of your post like that, it's not marked as new, so lots of people will miss it. Anyway, it sounds like you need a newer version of pyTivo that recognizes the Premiere as an HD unit. That change was made on March 3rd, 2010.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2010, 04:35 PM   #2944
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,860
TS TiVo files

TS .TiVo files don't seem to transfer back to TiVos natively using pyTivo. Has anyone checked if latest TiVo Desktop software allows them to transfer back? Other than faster download speeds these TS TiVo files seem to be more trouble than they are worth.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2010, 05:06 PM   #2945
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 8,921
Yeah, pyTivo needs a little tweaking to be able to transfer them. I've been reluctant to mess with them until tivodecode gets fixed. The Mysterious Person who first provided the TS support patch for tivodecode told me privately that he knows how to fix it, but doesn't have time right now. But there's no theoretical reason pyTivo can't transfer them, and yeah, I'm pretty sure (though speaking as a non-user) that TiVo Desktop will do it (as of 2.8 or so).

Potentially more interesting to me is to have pyTivo send fake, unencrypted .TiVo files generated on the fly, to include TS files, maybe even to include h.264 video. I know how to do it, but I've been short on time myself. Meanwhile, I actually did test it in an ad-hoc way, which unfortunately was not suitable to commit, with MPEG-2 PS only. It finally got the stupid episode numbers transferred, which was a big win.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 09:29 PM   #2946
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
Does pyTivo try to resend a failed transfer? I saw this tonight:

Code:
2011-01-18 20:24:22,187 INFO  pyTivo.video.video: [18/Jan/2011 20:24:22] Start sending "\\SY-6BA-100\ToTivo\Some.Show.mp4" to TivoS4
2011-01-18 20:24:22,187 DEBUG pyTivo.video.video: "\\SY-6BA-100\ToTivo\Some.Show.mp4" is tivo compatible
2011-01-18 20:24:22,203 DEBUG pyTivo.video.qt-faststart: mp4 already streamable -- copying
2011-01-18 20:26:32,155 INFO  pyTivo.video.video: [Errno 10054] An existing connection was forcibly closed by the remote host
2011-01-18 20:26:32,155 INFO  pyTivo.video.video: [18/Jan/2011 20:26:32] Done sending "\\SY-6BA-100\ToTivo\Some.Show.mp4" to TivoS4, 0 bytes, 0.00 Mb/s
I've got a hack in place that triggers off the "Done sending" message, writing out the file name to a text file. A push script reads the text file, and deletes any successful transfers before sending the request to pyTivo, in an effort to do some housekeeping. However, the forcibly closed connection terminated the transfer before completing. A couple hours later, I see this in the log:

Code:
2011-01-18 22:00:19,967 ERROR pyTivo: Exception during request from ('192.168.0.199', 58528)
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Python26\lib\SocketServer.py", line 558, in process_request_thread
    self.finish_request(request, client_address)
  File "C:\Python26\lib\SocketServer.py", line 320, in finish_request
    self.RequestHandlerClass(request, client_address, self)
  File "C:\Program Files\pyTivo\httpserver.py", line 64, in __init__
    client_address, server)
  File "C:\Python26\lib\SocketServer.py", line 615, in __init__
    self.handle()
  File "C:\Python26\lib\BaseHTTPServer.py", line 329, in handle
    self.handle_one_request()
  File "C:\Python26\lib\BaseHTTPServer.py", line 323, in handle_one_request
    method()
  File "C:\Program Files\pyTivo\httpserver.py", line 95, in do_GET
    self.handle_file(query, splitpath)
  File "C:\Program Files\pyTivo\httpserver.py", line 165, in handle_file
    plugin.send_file(self, path, query)
  File "C:\Program Files\pyTivo\plugins\video\video.py", line 86, in send_file
    transcode.tivo_compatible(path, tsn, mime)[0])
  File "C:\Program Files\pyTivo\plugins\video\transcode.py", line 613, in tivo_compatible
    vInfo = video_info(inFile)
  File "C:\Program Files\pyTivo\plugins\video\transcode.py", line 645, in video_info
    mtime = os.stat(fname).st_mtime
WindowsError: [Error 2] The system cannot find the file specified: u'\\\\SY-6BA-100\\ToTivo\\Some.Show.mp4'
It looks like pyTivo tried to resend the file but couldn't, because it had already been deleted. I was unaware of a "retry" option.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 11:48 PM   #2947
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,860
It's not pyTivo resending, it's the TiVo re-requesting. Once you queue something up at mind.tivo.com (which is what push does) unless the queued entry is cleared then TiVo will keep asking for it each time it checks in. Unfortunately the reverse engineering of mind.tivo.com didn't come up with a way of managing the mind.tivo.com queue directly (specifically querying what is queued up and clearing out the queue would be useful), so sometimes there can be stuck entries in the queue. I haven't used push in a while but I seem to recall usually after a failed request though the queue clears up and won't be tried again, but perhaps depending on type of failure it may not clear the entry.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 11:53 PM   #2948
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
It's not pyTivo resending, it's the TiVo re-requesting. Once you queue something up at mind.tivo.com (which is what push does) unless the queued entry is cleared then TiVo will keep asking for it each time it checks in. Unfortunately the reverse engineering of mind.tivo.com didn't come up with a way of managing the mind.tivo.com queue directly (specifically querying what is queued up and clearing out the queue would be useful), so sometimes there can be stuck entries in the queue. I haven't used push in a while but I seem to recall usually after a failed request though the queue clears up and won't be tried again, but perhaps depending on type of failure it may not clear the entry.
Ah - makes sense. I may have to adjust my housekeeping script to query the NPL to assure that indeed the transfer was successful before deleting the files.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2011, 08:10 PM   #2949
sirfergy
Registered User
 
Join Date: May 2002
Posts: 274
I'm pushing an h264 video file to my Premiere and pytivo is using mpeg2 as the video type. Any reason why it wouldn't push the original video?

Stream info:

Stream #0.0: Video: h264, yuv420p, 1920x1080 [PAR 1:1 DAR 16:9], 23.98 fps, 23.98 tbr, 1k tbn, 47.95 tbc

Stream #0.1(eng): Audio: dca, 48000 Hz, 5.1, s16, 1536 kb/s

Stream #0.2(eng): Audio: ac3, 48000 Hz, stereo, s16, 224 kb/s

Logs snippets:

2011-01-24 18:03:24,961 DEBUG pyTivo.video.transcode: aspect169: True
2011-01-24 18:03:24,963 DEBUG pyTivo.video.transcode: optres: False

2011-01-24 18:03:24,987 DEBUG pyTivo.video.transcode: transcoding to tivo model 748 using ffmpeg command:
2011-01-24 18:03:24,989 DEBUG pyTivo.video.transcode: C:\Program Files\pyTiVo\bin\ffmpeg.exe -i Movie.mkv -vcodec mpeg2video -b 16384k -maxrate 30000k -bufsize 4096k -ab 448k -ar 48000 -acodec ac3 -copyts -threads 4 -f vob -
sirfergy is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2011, 08:34 PM   #2950
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,860
mkv container not supported by TiVo, only mp4 container can have H.264. Plus primary audio needs to be ac3.
See video_compatibility
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2011, 08:59 PM   #2951
sirfergy
Registered User
 
Join Date: May 2002
Posts: 274
I thought container didn't matter since ffmpeg can easily swap to mp4. I understand audio needs to be converted.
sirfergy is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2011, 11:17 PM   #2952
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,860
It's basically a binary decision for pyTivo. If anything is not compatible then transcode to mpeg2 is done, so it's up to you to get it into proper format to avoid transcode. Utilities such as orangeboy's script can help:
mkv2tivomp4.bat
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2011, 04:34 AM   #2953
jcthorne
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Houston
Posts: 1,868
Quote:
Originally Posted by sirfergy View Post
I thought container didn't matter since ffmpeg can easily swap to mp4. I understand audio needs to be converted.
ffmpeg cannot convert from mkv to a streamable mp4 on the fly. That is why it must be converted ahead of transfer.
__________________
Current : Roamio Base with 2TB drive and 2 Premieres, OTA. kmttg, pyTivo, running with a Synology 1511 NAS....serving up the world.

Setup help for pytivo under windows:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jcthorne is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2011, 09:47 AM   #2954
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 8,921
Yeah, streamable MP4 is the key problem, otherwise we'd do it. What moyekj said is how pyTivo used to work, but it's slightly more sophisticated now -- it can separately reencode only the video or audio, or only do a remux (in the case of an MPEG-2 transport stream or MPEG-1 video). Unfortunately this doesn't help with h.264. But if I can only get the TiVo to accept transport streams...
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2011, 10:25 AM   #2955
jcthorne
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Houston
Posts: 1,868
Quote:
Originally Posted by wmcbrine View Post
Yeah, streamable MP4 is the key problem, otherwise we'd do it. What moyekj said is how pyTivo used to work, but it's slightly more sophisticated now -- it can separately reencode only the video or audio, or only do a remux (in the case of an MPEG-2 transport stream or MPEG-1 video). Unfortunately this doesn't help with h.264. But if I can only get the TiVo to accept transport streams...
Ahh the holy grail to eliminate all this file manipulation prior to pytivo push.....Sure hope it gets to that.

On a similar subject, has anyone tried pushing NON streamable mp4s to a Premiere on the latest version (14.7) software? I was told it just may work now. If so, pytivo could transcode to mp4 on the fly.....
__________________
Current : Roamio Base with 2TB drive and 2 Premieres, OTA. kmttg, pyTivo, running with a Synology 1511 NAS....serving up the world.

Setup help for pytivo under windows:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by jcthorne : 01-25-2011 at 05:49 PM.
jcthorne is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 12:03 PM   #2956
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
Music plugin?

I see that pyTivo supports flac files in a roundabout way, using ffmpeg to transcode into mp3. I'm good with that. So I setup a new section through the Web Configuration named "Led Zeppelin Music" (without quotes), Saved changes, edited the new section to set the type to "music" (without quotes), gave it the UNC path that contains the root folder to my flac file collection, then soft-reset pyTivo. The problem I have is that I can't find "Led Zeppelin Music" anywhere on my TiVos.

I tried to bounce the Windows Service, which caused another problem: "Could not start Service. pyTivoService.exe is not a valid Win32 application." Fine. Dunno what caused that; The Service stopped and started without issue since I installed and upgraded it countless times. I fixed that by editing the Windows Registry to include quotes around the path to pyTivoService.exe (found at HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\pyTivo). Started the Service, same thing - no music. I just restarted the TiVo, same thing - no music.

What am I missing?

Dunno if this is relevant in any way:
Code:
2011-01-26 22:16:43,703 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:43] "POST /TiVoConnect HTTP/1.1" 200 -
2011-01-26 22:16:44,515 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:44] code 404, message Not Found
2011-01-26 22:16:44,515 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:44] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 -
2011-01-26 22:16:49,078 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:49] "GET /TiVoConnect?Command=Settings&Container=Settings HTTP/1.1" 200 -
2011-01-26 22:16:49,842 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:49] "GET /main.css HTTP/1.1" 200 -
2011-01-26 22:16:49,842 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:49] "GET /plugins/settings/settings.js HTTP/1.1" 200 -
2011-01-26 22:16:49,858 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:49] "GET /plugins/settings/settings.css HTTP/1.1" 200 -
2011-01-26 22:16:50,421 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:50] code 404, message Not Found
2011-01-26 22:16:50,421 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:50] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 -
2011-01-26 22:16:55,375 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:55] "GET /TiVoConnect?Command=Reset&Container=Settings HTTP/1.1" 200 -
2011-01-26 22:16:55,390 INFO  pyTivo.settings: pyTivo has been soft reset.
2011-01-26 22:16:56,108 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:56] code 404, message Not Found
2011-01-26 22:16:56,108 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:56] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 -
2011-01-26 22:16:58,578 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:58] "GET /TiVoConnect?Command=Settings&Container=Settings HTTP/1.1" 200 -
2011-01-26 22:16:59,280 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:59] "GET /main.css HTTP/1.1" 200 -
2011-01-26 22:16:59,280 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:59] "GET /plugins/settings/settings.css HTTP/1.1" 200 -
2011-01-26 22:16:59,296 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:16:59] "GET /plugins/settings/settings.js HTTP/1.1" 200 -
2011-01-26 22:17:00,592 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:17:00] code 404, message Not Found
2011-01-26 22:17:00,592 INFO  pyTivo: 192.168.0.60 [26/Jan/2011 22:17:00] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 -
2011-01-26 22:17:09,108 INFO  pyTivo: 192.168.0.199 [26/Jan/2011 22:17:09] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
2011-01-26 22:17:40,265 INFO  pyTivo: 192.168.0.199 [26/Jan/2011 22:17:40] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
2011-01-26 22:18:11,015 INFO  pyTivo: 192.168.0.199 [26/Jan/2011 22:18:11] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
2011-01-26 22:18:42,312 INFO  pyTivo: 192.168.0.199 [26/Jan/2011 22:18:42] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
2011-01-26 22:18:59,953 INFO  pyTivo: 192.168.0.199 [26/Jan/2011 22:18:59] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
2011-01-26 22:19:01,546 INFO  pyTivo: 192.168.0.199 [26/Jan/2011 22:19:01] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
2011-01-26 22:19:09,765 INFO  pyTivo: 192.168.0.199 [26/Jan/2011 22:19:09] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
I generally don't like "Not Found" messages.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 08:08 PM   #2957
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 8,921
Quote:
Originally Posted by orangeboy View Post
I generally don't like "Not Found" messages.
If you notice, they're all in response to requests for "favicon.ico". This has no effect on anything. (And no, the rest of that log wasn't helpful, sorry.) I posted about this on the pyTivo forum, BTW, soliciting icons for possible use, but got no responses.

Rather than explaining the steps you took to set up the share, please, just post your pyTivo.conf.

Common issues:

Music shares appear under "Music, Photos and Showcases", or whatever it's called now, rather than the NPL.

The path to your files needs to be accessible by the user account pyTivo runs as, not just your regular desktop user account.

Since you mention UNC paths, I'm guessing this is a network share? Personally I'd prefer to run pyTivo on the system where the files are, so they only have to traverse the network once. Of course the exception is if the files need to be transcoded, and that system isn't up to it.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 09:59 PM   #2958
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
Nevermind - It shows up on my Series3, just not my Premiere. I'll dig into why that is.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by orangeboy : 01-27-2011 at 10:24 PM. Reason: Remove pytivo.conf and other info
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 10:09 PM   #2959
rassi
Registered User
 
rassi's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: NE Ohio
Posts: 99
I'd had PyTiVo working fine for a couple of weeks, and all of a sudden in the last few days it has been failing with the following error:

Code:
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Python26\lib\SocketServer.py", line 560, in process_request_thread
    self.finish_request(request, client_address)
  File "C:\Python26\lib\SocketServer.py", line 322, in finish_request
    self.RequestHandlerClass(request, client_address, self)
  File "C:\Program Files\pyTivo\httpserver.py", line 64, in __init__
    client_address, server)
  File "C:\Python26\lib\SocketServer.py", line 618, in __init__
    self.finish()
  File "C:\Python26\lib\SocketServer.py", line 661, in finish
    self.wfile.flush()
  File "C:\Python26\lib\socket.py", line 297, in flush
    self._sock.sendall(buffer(data, write_offset, buffer_size))
error: [Errno 10054] An existing connection was forcibly closed by the remote ho
st
2011-01-28 19:13:19,144 DEBUG pyTivo.video.transcode: killing pid=4632
Does this shed any light on what's happening?

PyTiVo is running on Win 7-64 and we're transferring to an HDTiVo....
rassi is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2011, 01:43 AM   #2960
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
Quote:
Originally Posted by rassi View Post
I'd had PyTiVo working fine for a couple of weeks, and all of a sudden in the last few days it has been failing with the following error:

Code:
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Python26\lib\SocketServer.py", line 560, in process_request_thread
    self.finish_request(request, client_address)
  File "C:\Python26\lib\SocketServer.py", line 322, in finish_request
    self.RequestHandlerClass(request, client_address, self)
  File "C:\Program Files\pyTivo\httpserver.py", line 64, in __init__
    client_address, server)
  File "C:\Python26\lib\SocketServer.py", line 618, in __init__
    self.finish()
  File "C:\Python26\lib\SocketServer.py", line 661, in finish
    self.wfile.flush()
  File "C:\Python26\lib\socket.py", line 297, in flush
    self._sock.sendall(buffer(data, write_offset, buffer_size))
error: [Errno 10054] An existing connection was forcibly closed by the remote ho
st
2011-01-28 19:13:19,144 DEBUG pyTivo.video.transcode: killing pid=4632
Does this shed any light on what's happening?

PyTiVo is running on Win 7-64 and we're transferring to an HDTiVo....
My guess would be that you're using a wireless connection to the TiVo.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2011, 09:32 AM   #2961
rassi
Registered User
 
rassi's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: NE Ohio
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by orangeboy View Post
My guess would be that you're using a wireless connection to the TiVo.
Yes, that is correct. We have the original Tivo G series wireless connector.
rassi is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 04:47 AM   #2962
Nak
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 20
Does PyTivo do any intermittent maintenance or indexing? I have an HP EX495 WHS machine with PyTivo installed. I also stream Bluray content off the same machine. The problem is I get video stuttering every hour or two when streaming a bluray to my Dune media player. (Not with PyTivo obviously...) I've troubleshot everything about WHS and the EX495 and applied every fix I could find. I could uninstall pyTivo and see if it gets better, but I'd hate to do that if it's not possible that it's causing problems. No one else is using a Tivo when this happens, PyTivo should be idle.

Thanks!
Nak is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 09:28 AM   #2963
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 8,921
Quote:
Originally Posted by Nak View Post
Does PyTivo do any intermittent maintenance or indexing?
No. Indexing pretty much happens on demand, as you browse, or at startup, if you turn on the option for that. About all an idle pyTivo would be doing is announcing itself every few seconds via Zeroconf and beacons, and taking up memory.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 12:03 PM   #2964
Nak
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by wmcbrine View Post
No. Indexing pretty much happens on demand, as you browse, or at startup, if you turn on the option for that. About all an idle pyTivo would be doing is announcing itself every few seconds via Zeroconf and beacons, and taking up memory.
Thanks! I really appreciate the help. I can eliminate pyTivo as a problem then. 'Course, it's back to tearing my hair out...
Nak is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 02:29 PM   #2965
ncfoster
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 149
Hi all,

I am new to the Tivo world. I was supposed to get my cable installed today, but "Snowmageddon 2011" managed to delay things another two weeks.

So, I am looking to get some of the other features going in the meantime. I have, in the past used DVarchive for ReplayTVs in the house, and I have the house wired for Gigabit ethernet to the places that matter for this discussion.

I am looking to get pyTivo and whatever else going. I have an old Athlon XP 2500+ with 4 GB of RAM running OpenSUSE 10.3. Can I expect a box like this to be up to the task, and would I be well-advised to install a different OS for any reason? I'm not attached to it. I simply try out distros once in a while. This one isn't really doing much right now, except serving as my once-in-a-while-it-is-nice-to-have-Linux machine. I should have a spare Windows 7 license from a Family Pack. I also will likely want this box to serve up media to my PS3 occasionally, and to a "Neuros Link", which is basically an XBMC/Ubuntu client box.

Any other general advice or pointers to a newbie FAQ are much appreciated. Thank you.
ncfoster is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 07:38 PM   #2966
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 8,921
That's far in excess of pyTivo's requirements. Of course, transcoding is faster with a faster server -- but only up to a point, since the TiVo can only take in video at a certain rate. Lots of people run pyTivo on NAS devices.

I personally have yet to run pyTivo on a system with more than 1 GB of RAM, although mostly on faster processors.

I certainly recommend Linux over Windows. I use Ubuntu. I can't comment on OpenSUSE specifically, but I have no reason to suppose it's a problem.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 01:24 AM   #2967
PeskyPete
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 63
I don't know if this has been asked before, but...
Some mkv files, when transcoded (encoding??) via pytivo, play back with a jitter.
If I run the same file through Handbrake, then do a a quickstream fix in VideoReDo, they copy over without re-encoding, since handbrake's mpeg2'ed them and run smoothly.
Is it possible to find out before I send them over to Tivo, whether I should use Pytivo or Handbrake?
Or maybe I am not using the right software?
My config has this:

[Server]
tivo_password = xxxx
tivo_mak = xxxx
ffmpeg = d:\Program Files\pyTivo\plugins\video\ffmpeg_mp2.exe
togo_path = d:\Users\me\Videos
tivo_username = xxxx
port = 9032

So I'm guessing it uses the ffmpeg_mp2.exe to transcode?
This program has a date of 2008. Could this be the problem?
There is another exe in the \plugins\video folder called ffmpeg.exe.
Should I be using this instead? It has a date 6/15/2010
Thanks!
Pete

Last edited by PeskyPete : 02-05-2011 at 01:33 AM.
PeskyPete is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 05:14 AM   #2968
Rdian06
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 463
Quote:
Originally Posted by PeskyPete View Post
I don't know if this has been asked before, but...
Some mkv files, when transcoded (encoding??) via pytivo, play back with a jitter.
If I run the same file through Handbrake, then do a a quickstream fix in VideoReDo, they copy over without re-encoding, since handbrake's mpeg2'ed them and run smoothly.
Is it possible to find out before I send them over to Tivo, whether I should use Pytivo or Handbrake?
Or maybe I am not using the right software?
My config has this:

[Server]
tivo_password = xxxx
tivo_mak = xxxx
ffmpeg = d:\Program Files\pyTivo\plugins\video\ffmpeg_mp2.exe
togo_path = d:\Users\me\Videos
tivo_username = xxxx
port = 9032

So I'm guessing it uses the ffmpeg_mp2.exe to transcode?
This program has a date of 2008. Could this be the problem?
There is another exe in the \plugins\video folder called ffmpeg.exe.
Should I be using this instead? It has a date 6/15/2010
Thanks!
Pete
Yes, change your conf to use the newer ffmpeg.exe. That should fix the problem. The old one had a problem with certain mkv/h264 encode flags. It sounds like at some point you upgraded pyTivo, but you kept your old conf file which referred to the older ffmpeg.
__________________
Why be frustrated with Tivo Desktop Plus when you could use pyTivo (open source).
Get
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Works on Windows, Mac and Linux.
Rdian06 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 09:53 AM   #2969
PeskyPete
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 63
Ok thanks, I'll give this file a try the next time.
PeskyPete is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2011, 08:48 AM   #2970
boredsox38
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 9
Has anyone looked into how to serve the images for show's along with the metadata over to the premiere? Let me know if I missed the info somewhere in the thread.
boredsox38 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 01:54 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |