TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Coffee House - TiVo Discussion
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-08-2006, 08:12 PM   #1
mdcory
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Tivo for surveillance

A friend of mine owns a small coffee shop and is looking at putting in a security camera. I have a series 1 and a series 2 TIVO boxes sitting with bad hard drives. My question is would it be possible to replace the hard drive with an image and use it as a DVR on the camera. I would think it would be possible, but just not sure. I have a 120 gb hard drive not being used that I could put in, and since I have everything it seems like the cheap way to do this. Dedicated surveillance DVRís and the time lapse VCRís arenít the cheapest things. Thanks for help.
mdcory is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2006, 08:35 PM   #2
stevel
Dumb Blond
 
stevel's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Location: Nashua, NH
Posts: 24,299
TC CLUB MEMBER
The series 1 can be used for this, not the series 2, unless you want to pay for a subscription. The camera must send a color signal or else the TiVo won't record it. You'll want to set up a series of recordings to cover 2, 3 or 4 hours each.
__________________
Steve
stevel is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2006, 12:49 AM   #3
jfh3
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Denver area
Posts: 4,463
Quote:
Originally Posted by stevel
The series 1 can be used for this, not the series 2, unless you want to pay for a subscription. The camera must send a color signal or else the TiVo won't record it. You'll want to set up a series of recordings to cover 2, 3 or 4 hours each.
Tivo won't record a black/white signal?
jfh3 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2006, 02:46 AM   #4
mick66
Dirty Burger
 
mick66's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: The 'verse
Posts: 4,869
I've connected a B&W security camera to a series 1 w/o any problem, but the same camera won't work with a series 2.
mick66 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2006, 09:11 AM   #5
stevel
Dumb Blond
 
stevel's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Location: Nashua, NH
Posts: 24,299
TC CLUB MEMBER
We have seen a number of people report problems with B+W cameras and TiVos, both S1 and S2. The TiVo complains that there is no video signal. Our theory is that the TiVo insists on the chroma signal.
__________________
Steve
stevel is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2006, 09:30 AM   #6
mdcory
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Thanks for all the help. I figured it would work but thought I would ask before going through the trouble.
mdcory is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoģ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:48 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |