TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > TiVo Underground
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 11-30-2005, 05:26 PM   #1441
Grentz
Pocket PC Guru
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 131
Quote:
Originally Posted by sandpj
The Linksys WUSB11 is a popular 802.11b adapter. The best option is to buy a version 2.6 or 2.8 off of ebay for about $20 plus shipping.

all that is on there now are some for like 50$
__________________
DSR708 Ver. 6.2 w/Zipper
Upgraded to 171 hours via 200gb Hard Drive


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Grentz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:31 PM   #1442
Gunnyman
Super FunBall
 
Gunnyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Greenville SC
Posts: 29,673
http://froogle.google.com/froogle_cl...ddr=&scoring=p
that one works
28 bucks
__________________
It's a sociological cornucopia of silliness.
Gamertag: GGwallen
Gunnyman is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:33 PM   #1443
Grentz
Pocket PC Guru
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 131
i think i am going to just get this

http://www.mobileplanet.com/us/produ...2&sbadd=106272

seems like it should work correct?

it has a thumbs down on tivos site for the first column but not the second so i should be good correct?

edit: sorry, didnt see your post as you posted as i was typing this, does this dwl 122 work? i will fall back on the belkin if i have to
__________________
DSR708 Ver. 6.2 w/Zipper
Upgraded to 171 hours via 200gb Hard Drive


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Grentz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:33 PM   #1444
Gunnyman
Super FunBall
 
Gunnyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Greenville SC
Posts: 29,673
yeah
__________________
It's a sociological cornucopia of silliness.
Gamertag: GGwallen
Gunnyman is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:35 PM   #1445
Grentz
Pocket PC Guru
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 131
ok, thank you for your help, now i just have to wait for the adapter

So you are sure that belkin is the right version? i just checked and mobile plant shipping prices stink

can i hack it and still use the tivo regularly while waiting for the adapter?
__________________
DSR708 Ver. 6.2 w/Zipper
Upgraded to 171 hours via 200gb Hard Drive


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Grentz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:38 PM   #1446
Gunnyman
Super FunBall
 
Gunnyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Greenville SC
Posts: 29,673
I wasn't aware the belkin had different version issues.
the BEST way to make sure you get one that works with tivo is to ORDER it from Tivo.
and yes you can use the tivo before you finish the setup
__________________
It's a sociological cornucopia of silliness.
Gamertag: GGwallen
Gunnyman is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:40 PM   #1447
Grentz
Pocket PC Guru
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 131
ok, so just wait on the enhancements till i get the wifi card, sounds good, thank you for your help, i might just order the one from mobile planet and be done with it
__________________
DSR708 Ver. 6.2 w/Zipper
Upgraded to 171 hours via 200gb Hard Drive


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Grentz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:41 PM   #1448
bengalfreak
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,066
Quote:
Originally Posted by bugs99
I recently applied the zipper to my HDVR2 which has a 160GB HD. When I replaced the original factory drive with this drive I didn't have the proper tool(s) to allow me to take advantage of the full 160GB so it is now only using 120GB.

What is the best way to re-image the drive so I can get the full 160GB? I do realize I will lose the shows already recorded but I'm looking for the easiest way to do it, something with the ease of use as the zipper.

P.S. I still have my original factory drive (with the zipper installed on it).

If you have more than one DTivo, simply MRV the shows to the other unit, rezipper/upgrade the drive, then MRV them back.
__________________
The Bengals and Tivo, life should have a few obsessions.
bengalfreak is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:44 PM   #1449
Grentz
Pocket PC Guru
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 131
at what point in the zipper can you test usb network items (like the wifi cards)

i found one to test that is not really a brand and not listed anywhere
__________________
DSR708 Ver. 6.2 w/Zipper
Upgraded to 171 hours via 200gb Hard Drive


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Grentz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:47 PM   #1450
Gunnyman
Super FunBall
 
Gunnyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Greenville SC
Posts: 29,673
the USB 2.0 drivers get installed during the network portion of the install. Not sure how to answer your question. But it is best to not try adapters until after that is completed.
__________________
It's a sociological cornucopia of silliness.
Gamertag: GGwallen
Gunnyman is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:48 PM   #1451
Grentz
Pocket PC Guru
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 131
so if i install with no adapters on the thing, use serial to run the bash to run enhancements and such, then try different adapters after that till one works it should be fine?
__________________
DSR708 Ver. 6.2 w/Zipper
Upgraded to 171 hours via 200gb Hard Drive


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Grentz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:49 PM   #1452
Gunnyman
Super FunBall
 
Gunnyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Greenville SC
Posts: 29,673
yessir
the reason I say that is, some adapters will work pre USb driver install but won't work after. The Microsoft Wireless B is a good example of this.
__________________
It's a sociological cornucopia of silliness.
Gamertag: GGwallen
Gunnyman is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 05:50 PM   #1453
Grentz
Pocket PC Guru
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 131
ok, i guess i will try than

as long as my tivo will work with the zipper installed and no network card for awhile, i should be good to go

sorry for being kinda stern before, wierd day, frustrated, and then found out i have to find a new adapter somewhere so i probably cant do this this weekend kinda got me down
__________________
DSR708 Ver. 6.2 w/Zipper
Upgraded to 171 hours via 200gb Hard Drive


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Grentz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 06:02 PM   #1454
Grentz
Pocket PC Guru
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 131
WOW, i just found that my laptop from work as a MN510 adpater, but from what you are saying, it does not work?

is there anyway to make it not install the 2.0drivers then?
__________________
DSR708 Ver. 6.2 w/Zipper
Upgraded to 171 hours via 200gb Hard Drive


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Grentz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 06:10 PM   #1455
sandpj
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Houston
Posts: 97
I have purchased six WUSB11 from Ebay for $24-$32 after shipping. I agree it seems like a lot for "old" technology.
I actually have over-bought since I may end up dropping wire to a couple of DTivo locations that have large drives.
sandpj is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 06:11 PM   #1456
Grentz
Pocket PC Guru
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 131
is there anyway to get the mn510 working, i have searched the forums and see nothing on it

that would be unbelievable as i could get it working this weekend or even tomorrow

o yay, it doesnt work

just my luck right now
__________________
DSR708 Ver. 6.2 w/Zipper
Upgraded to 171 hours via 200gb Hard Drive


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by Grentz : 11-30-2005 at 06:35 PM.
Grentz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 08:07 PM   #1457
bugs99
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Gunnyman
bugs you will need to get yor own image and apply it with the zipper.
Your shows will be gone.
Sadly, there's no way to recover the disk space without starting from scratch.
Thanks for the response.
One thing I don't understand, why do I need my own image? My HDRV2 had 6.2 and I didn't replace it when I applied the zipper.

If I understand this correctly, the zipper does not install a new image (unless I copy an image to the tools cd and name it 000001) but it installs a new hacked kernel, right?
bugs99 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 08:28 PM   #1458
rbautch
User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 3,628
Right. A new image is not entirely necessary, but is a great insurance policy if something goes wrong. I've had to re-image my tivos countless times because I royally screwed it beyond recognition. I'm probably a little harder on Tivo's than the average user, but you get the idea...
__________________
DSR7000 x 4, HR10-250, Prom Modded R10

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
or
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rbautch is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 08:35 PM   #1459
Gunnyman
Super FunBall
 
Gunnyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Greenville SC
Posts: 29,673
you asked about getting all of your drive space used correct?
The ONLY way to get the drive space to the whole drive, is to re-image.
Your MFS has already been expanded and cannot be expanded again.
__________________
It's a sociological cornucopia of silliness.
Gamertag: GGwallen
Gunnyman is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2005, 11:45 PM   #1460
bugs99
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by bengalfreak
If you have more than one DTivo, simply MRV the shows to the other unit, rezipper/upgrade the drive, then MRV them back.
I have a Sony T60 (no hacks), HDVR2 (zipper), and R15. Can I MRV between the T60 and HDRV2? Basically S1 to S2. Would I need a TivoWeb for the T60?
bugs99 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 12:04 AM   #1461
bugs99
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Gunnyman
you asked about getting all of your drive space used correct?
The ONLY way to get the drive space to the whole drive, is to re-image.
Your MFS has already been expanded and cannot be expanded again.
Thanks again but I'm still unclear as to how to upgrade the HDVR2 so I can take advantage of the full 160GB.

Will this work?
1- install old HDVR2 HD (6.2 image w/zipper) inside my PC
2- install new HDVR2 HD (160GB w/zipper) inside my PC
3- startup with LBA48 Boot CD from PTVupgrade
4- backup original HD using MFSTools to PC
5- restore original image to new HD using MFSTools

Thanks in advance
bugs99 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 12:34 AM   #1462
starbiker99
1 Tivo 2 Tivo 3 Tivo
 
starbiker99's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Parker, CO
Posts: 86
First off let me say this is a great site. My ?? is I hacked one of my Tivo's last night and it went SUPER!!! HMO is cool the mrs actually thouhgt so too TWP is great also but I have 2 more to do and haven't yet ran the ethernet cables to the locations yet. How will they see this Tivo when I hook them up? Have I missed something? I named it "Basement" but dont see that anywhere in the Tivo. Thanks again all!!!
__________________
Shawn

1 Philips DSR708 (278hrs)320GB
1 Samsung S4080R (Stock)80GB
1 Samsung S4080R (260hrs)300GB
1 Philips DSR704 (103hrs)120GB
All 'UNLEASHED'
starbiker99 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 12:37 AM   #1463
tsunami
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: New Boston, NH
Posts: 181
Quote:
Originally Posted by starbiker99
First off let me say this is a great site. My ?? is I hacked one of my Tivo's last night and it went SUPER!!! HMO is cool the mrs actually thouhgt so too TWP is great also but I have 2 more to do and haven't yet ran the ethernet cables to the locations yet. How will they see this Tivo when I hook them up? Have I missed something? I named it "Basement" but dont see that anywhere in the Tivo. Thanks again all!!!
As soon as you plugged your second hacked TiVo into your network it will show after the last show on Now Playing, or after Suggestions if you have them. Then you click on the name of the other TiVo and you can browse it and start watching stuff.
tsunami is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 12:52 AM   #1464
starbiker99
1 Tivo 2 Tivo 3 Tivo
 
starbiker99's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Parker, CO
Posts: 86
I was hoping it would be that easy. I had a heck of a time getting my tivo to see my music and pictures. ( firewall issue)

Thanks again
__________________
Shawn

1 Philips DSR708 (278hrs)320GB
1 Samsung S4080R (Stock)80GB
1 Samsung S4080R (260hrs)300GB
1 Philips DSR704 (103hrs)120GB
All 'UNLEASHED'
starbiker99 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 01:28 AM   #1465
austin61
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 60
Quote:
Originally Posted by Grentz
what do you recommend for a wireless card?

And from your response i take it shows will not be deleted if i just apply the zipper?

Thanks again, your the best gunny!
If at all possible, go with a wired connection. All you'd need is a Netgear FA120 for each Tivo (list price $30, can be found easily for less online) and of course the harder part a LAN cable between the units. If that's not possible I'd still get the Netgear FA120 and go the wireless G bridge route. Gunnyman is transferring an hour long show in 10 minutes. That's about what I get on my wired setup. I tried the wireless b option and it was just to slow for me. Often not even real time
austin61 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 02:23 AM   #1466
alert5
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 133
Another success to report

I did a stock Samsung 6.2, SIR-S4040R first. Used InstantCake image to hack and enhance with a new 250GB HD. Connected by ethernet cable to my router and all is well with this box. The primary motive for doing this machine was to allow batch "Save-to-VCR" to a standalone DVD recorder with internal hard drive. This will be a real time saver when recording entire series to DVD.

Next box is a stock Hughes HDVR2. I have a new 250GB HD in hand and hardware specific InstantCake ISO is downloading as we speak. I'll make up another Tools CD specific to this hardware. This box will also be connected directly to my router. MRV nirvana! The wife was actually happy to hear about this capability, but as usual thinks this is all just a wacky guy thing.

Question 1: After these machines have been running a while and appear stable, is there any reason not to "Zipper" the 40GB original 6.2 drives that came out of them? My thinking is, if one of the new hard drives should fail, I'd be able to get the machine back up and running with all the bells and whistles provided by Zipper by just swapping the old drive back in. Reverting to the original capability would be such a letdown.

Question 2: Rbautch I'm a bit confused by your reference to the HR10-250 on your enhancement thread. I have an HR10-250 in hand awaiting delivery of a Samsung DLP. Is there a way to get this into the mix? Do I need to hack the HR10-250 to 3.1.5f (?) to allow networking and then use your enhancement script on it? Or is there nothing to be done with the this HD-Tivo box to allow two-way sharing of at least SD recordings with the DirecTiVos?
alert5 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 02:25 AM   #1467
solsurfer
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: LA, CA
Posts: 85
Quote:
Originally Posted by austin61
If that's not possible I'd still get the Netgear FA120 and go the wireless G bridge route. Gunnyman is transferring an hour long show in 10 minutes.
Do you mean he's getting that transfer rate with the wireless?
__________________
Tivo owner since '99. 200hr Philips
solsurfer is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 02:46 AM   #1468
austin61
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 60
Quote:
Originally Posted by solsurfer
Do you mean he's getting that transfer rate with the wireless?
Apparently, here are his comments about it from earlier in this thread:

Post 1431: wireless G won't happen unless you go with a wired adapter into a wireless G bridge this is how mine are set up they work perfectly.

Post 1434: I MRV a 1 hr show in just over 10 minutes.
austin61 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 06:07 AM   #1469
bengalfreak
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,066
Quote:
Originally Posted by bugs99
I have a Sony T60 (no hacks), HDVR2 (zipper), and R15. Can I MRV between the T60 and HDRV2? Basically S1 to S2. Would I need a TivoWeb for the T60?

Series 1's are not capable of MRV, sorry.
__________________
The Bengals and Tivo, life should have a few obsessions.
bengalfreak is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2005, 06:12 AM   #1470
bengalfreak
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,066
Quote:
Originally Posted by alert5
Question 1: After these machines have been running a while and appear stable, is there any reason not to "Zipper" the 40GB original 6.2 drives that came out of them? My thinking is, if one of the new hard drives should fail, I'd be able to get the machine back up and running with all the bells and whistles provided by Zipper by just swapping the old drive back in. Reverting to the original capability would be such a letdown.
Alot of hackers advocate keeping our original drive in a safe place untouched. I'm not one of these. As long as you have you an unhacked image (in your case the instant cake image) you're good to go. Just realize that if zipper ever fails for some reason, it will probably take the better part of a day to get your DTivo going again.
__________________
The Bengals and Tivo, life should have a few obsessions.
bengalfreak is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:18 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |