TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > TiVo Underground
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-30-2005, 06:24 PM   #421
Gunnyman
Super FunBall
 
Gunnyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Greenville SC
Posts: 28,695
you got it
__________________
It's a sociological cornucopia of silliness.
Gamertag: GGwallen
Gunnyman is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2005, 07:40 PM   #422
Human123
DTivo TakeitOrLeavo
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 165
rbautch,

I just loaded your script on a machine and everything went flawlessly except one minor detail. When it asked if I wanted to back up season passes I responded n It showed my response of n and just hung there. I wasn't sure if it was busy so I waited 5 minutes then typed n again and it took off.
There was a typo also and since you seem like a perfectionist I will bring it up, that reason only. When it said "skipping automatic season pass backups... it says autmatic.
Hardly anything at all...Just an FYI

Thanks again for all you work on this!!!
Human123 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2005, 10:53 PM   #423
mgmrick
Haven't broke yet
 
Join Date: Aug 2002
Location: Port Byron New York
Posts: 399
New script changes tivo name to....TWP. What would be the reason for that? I assume I would need to rerun set name as this script would change the name?

Thanks
Rick
__________________
MGM Rick
3 Philips DSR708
1 Rca Hd
HMO,MRV,2.0 USB,CALLERID,Serial Cable,160Gig Hardrive
gunny's unguide,rbautch scripts
mgmrick is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2005, 11:11 PM   #424
rbautch
User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 3,628
Script does not change the MRV name of your tivo. It merely reports the "code name" that's tied to your model tivo. Was this on your DSR 708? Never heard of "TWP", so I assume it reports "Your Tivo type could not be determined" after it echoes your code name.

edit: By conincidence, the new script adds the tivowebplus module called MRV, which allows you to set MRV name from TWP. I can't imagine why it would default to a particular name, and I wasn't able to duplicate your problem. Anyway, you can use it to change your name back.
__________________
DSR7000 x 4, HR10-250, Prom Modded R10

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
or
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by rbautch : 09-30-2005 at 11:38 PM.
rbautch is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2005, 11:40 PM   #425
mgmrick
Haven't broke yet
 
Join Date: Aug 2002
Location: Port Byron New York
Posts: 399
Rbautch,

You will see I just deleted tha last message... Reason is somehow I ran the ran the wrong tweak file. I just ran tweak on another tivo and it's output was differnet than the one I had just ran. Waiting for reboot now and see what I have.

Is there any difference on the tweak-uninstall file?


Thanks
Rick
__________________
MGM Rick
3 Philips DSR708
1 Rca Hd
HMO,MRV,2.0 USB,CALLERID,Serial Cable,160Gig Hardrive
gunny's unguide,rbautch scripts

Last edited by mgmrick : 10-01-2005 at 12:03 AM.
mgmrick is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2005, 11:55 PM   #426
rbautch
User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 3,628
No problem. The callerID install has not changed since the beta. Check you author file to see if it appended the startup commands correctly.
__________________
DSR7000 x 4, HR10-250, Prom Modded R10

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
or
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rbautch is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 12:12 AM   #427
mgmrick
Haven't broke yet
 
Join Date: Aug 2002
Location: Port Byron New York
Posts: 399
Wierd don't know how I used the wrong tweak script. Now I see the callerid log and set mrv name on twp. Script ran without problems on all 3 for my Phillips DSR 708's.

Dos2unix is not needed anymore (at least for me)...good. I use filezilla in binary mode for transfers, and because I use winxp I do use unset crlf.

I have always let your script's install everthing even if I already had it installed. It probally would work right if I did not but I figure the script just over writes if it is already there.

I had usb2 before but I let yours do it again. Speeds look the same using wired fa120's

In space summary I report 74838mb, 80 gig hard drive. In total space I have 113:10:52. Is that total hours ? That would be too many. It also shows used as 69 and free as 49. Is this due to quality of recording that can not be changed on D* tivo's ?

Thanks
Rick
__________________
MGM Rick
3 Philips DSR708
1 Rca Hd
HMO,MRV,2.0 USB,CALLERID,Serial Cable,160Gig Hardrive
gunny's unguide,rbautch scripts

Last edited by mgmrick : 10-01-2005 at 01:15 AM.
mgmrick is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 05:34 AM   #428
bengalfreak
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,054
I have a question. My modem is currently approx. 5 yrs. old, what are the chances it will work with NCID?
__________________
The Bengals and Tivo, life should have a few obsessions.
bengalfreak is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 06:17 AM   #429
mgmrick
Haven't broke yet
 
Join Date: Aug 2002
Location: Port Byron New York
Posts: 399
This callerid uses the modem in your tivo.
__________________
MGM Rick
3 Philips DSR708
1 Rca Hd
HMO,MRV,2.0 USB,CALLERID,Serial Cable,160Gig Hardrive
gunny's unguide,rbautch scripts
mgmrick is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 12:03 PM   #430
fredfillis
Linuxly Challenged
 
Join Date: Sep 2002
Location: DC Area
Posts: 108
rbautch, your latest script is another great piece of work.

Maybe in the next version you could disable wife2.0 to allow uninterrupted tivo tweaking?


__________________
I wonder what happens when I do this ... uhoh.
DSR7000 x 2
fredfillis is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 01:11 PM   #431
CURIOUS_JAMES
TIVO CURIOUS
 
Join Date: Sep 2005
Location: TUCSON,AZ
Posts: 9
What Would Be The Most I Could Get Out Of My Directivo Running 6.2 Software
I Have A 40gb Rca Dvr Dont Really Need A Bige Drive If I Get The Network Configured When My Adapter Arrives......any Advise............
CURIOUS_JAMES is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 01:13 PM   #432
kramerboy
Jelly Man
 
kramerboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Orrville, OH
Posts: 392
Quote:
Originally Posted by CURIOUS_JAMES
What Would Be The Most I Could Get Out Of My Directivo Running 6.2 Software
I Have A 40gb Rca Dvr Dont Really Need A Bige Drive If I Get The Network Configured When My Adapter Arrives......any Advise............
Can you be more specific? What do you mean by "the most I could get out of my Directivo"?
kramerboy is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 01:16 PM   #433
CURIOUS_JAMES
TIVO CURIOUS
 
Join Date: Sep 2005
Location: TUCSON,AZ
Posts: 9
Im Hoping To Get Tivo Web, Hmo, Im Not Sure If I Can Hack This Tivo As Is From Directtv Or Do I Have To Wipe The Drive And Start Fresh
CURIOUS_JAMES is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 01:52 PM   #434
rbautch
User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 3,628
Start here. Then come back. You don't need a large hard drive.
__________________
DSR7000 x 4, HR10-250, Prom Modded R10

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
or
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rbautch is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 01:54 PM   #435
rbautch
User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 3,628
Quote:
Originally Posted by fredfillis
rbautch, your latest script is another great piece of work.

Maybe in the next version you could disable wife2.0 to allow uninterrupted tivo tweaking?

Wife2.0 is an unhackable feature.
__________________
DSR7000 x 4, HR10-250, Prom Modded R10

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
or
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rbautch is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 02:32 PM   #436
Gunnyman
Super FunBall
 
Gunnyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Greenville SC
Posts: 28,695
I've heard that introducing extramarrital affair 1.0 can cause wife 2.0 software license to expire.
__________________
It's a sociological cornucopia of silliness.
Gamertag: GGwallen
Gunnyman is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 05:20 PM   #437
Riptide
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Los Angeles
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by MisterEd
Does this script work on the HR10-250 HD ?
Quote:
Originally Posted by rbautch
I don't see why it wouldn't, but hasn't yet been tested. Please try it and let me know if it works.
I tried running rbautchs latest Enhancement Tweak on my HR10-250 HD TiVo and got the following error message:

bash-2.02# dos2unix tweak*
bash-2.02# sh tweak.sh
Running rbautch Hacked Tivo Enhancements...
tweak.sh: tar: command not found
tweak.sh: /enhancements/start.sh: No such file or directory
Riptide is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 05:25 PM   #438
Gunnyman
Super FunBall
 
Gunnyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Greenville SC
Posts: 28,695
run the tweak.sh and tweak-uninstall.sh thru dos2unix and try again.
Just type dos2unix tweak* from the directory you uploaded the files to.
__________________
It's a sociological cornucopia of silliness.
Gamertag: GGwallen
Gunnyman is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 05:28 PM   #439
TomK
Registered User
 
Join Date: May 2001
Location: Huntsville, Alabama
Posts: 2,574
I can install the 2.3 script/files on top of the previous 2.2 script/files right?

Last edited by TomK : 10-01-2005 at 05:38 PM.
TomK is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 05:47 PM   #440
Riptide
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Los Angeles
Posts: 7
Hi Gunny,

Not sure exactly what you mean here. I have successfully applied rbautch's Enhancements to my other 6.2 DTiVos. I uploaded all three files to my root directory as I did with the 6.2 TiVos and applied the dos2unix tweak. When trying to run the dos2unix (the following sequence applies to all my TiVos), I have tried to run it in the root then I switch to another directory try running it again knowing it will fail, then switch back to the root and run it again, at which point I can now run the sh tweak.sh. I went ahead and tried the uninstalled and then tried to run it again with the following results:


bash-2.02# sh tweak-uninstall.sh
Removing directories and files...
skipping TWP uninstall...
Skipping cron uninstall...
Skipping CallerID uninstall...
Skipping fakecall restore...
Skipping USB 2.0 driver restore...
No bakup profile found, skipping profile restore...
Restoring original rc.sysinit.author file
mv: rc.sysinit.author.bak: No such file or directory
No backup splash screen found, skipping splash restore...
Done!
bash-2.02# dos2unix tweak*
bash: dos2unix: command not found
bash-2.02# sh tweak.sh
Running rbautch Hacked Tivo Enhancements...
tweak.sh: tar: command not found
tweak.sh: /enhancements/start.sh: No such file or directory
bash-2.02#

Not sure it will work on the HR10-250s.
Riptide is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 05:51 PM   #441
Riptide
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Los Angeles
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by TomK
I can install the 2.3 script/files on top of the previous 2.2 script/files right?
First uninstall the 2.2 tweak, then copy over the new 2.3 tweak and you can copy it over that file if you want. I usually just delete them first that way I know the file I am using is the latest one.
Riptide is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 06:09 PM   #442
TomK
Registered User
 
Join Date: May 2001
Location: Huntsville, Alabama
Posts: 2,574
Riptide, thanks!
TomK is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 06:12 PM   #443
Fofer
༺♥༻
 
Join Date: Oct 2000
Location: Neither here nor there
Posts: 65,936
TC CLUB MEMBER
If we uninstall the 2.2 tweak, will that also uninstall any extra modules/themes we have installed into TWP?
Fofer is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 06:46 PM   #444
rbautch
User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 3,628
If the script installs Tivowebplus for you, it creates a flag file called /var/hack/TWP_temp or /enhancements/TWP_flag. This file signals the uninstall script to wipe the entire TWP directory. If you delete this flag file, the uninstall script will skip over your TWP installation, leaving it completely in tact.
__________________
DSR7000 x 4, HR10-250, Prom Modded R10

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
or
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rbautch is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 06:52 PM   #445
rbautch
User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 3,628
Quote:
Originally Posted by Riptide
I went ahead and tried the uninstalled and then tried to run it again with the following results:


bash-2.02# sh tweak-uninstall.sh
Removing directories and files...
skipping TWP uninstall...
Skipping cron uninstall...
Skipping CallerID uninstall...
Skipping fakecall restore...
Skipping USB 2.0 driver restore...
No bakup profile found, skipping profile restore...
Restoring original rc.sysinit.author file
mv: rc.sysinit.author.bak: No such file or directory
No backup splash screen found, skipping splash restore...
Done!
bash-2.02# dos2unix tweak*
bash: dos2unix: command not found
bash-2.02# sh tweak.sh
Running rbautch Hacked Tivo Enhancements...
tweak.sh: tar: command not found
tweak.sh: /enhancements/start.sh: No such file or directory
bash-2.02#

Not sure it will work on the HR10-250s.
Sounds like you don't have a tar binary on your Tivo, or perhaps tar got corrupted. If you don't have tar, you can't uncompress the archive of files and scripts, and you'll get the errors shown above. First, try looking for tar with the "find" command (google for usage). If it's not there, try copying tar from one of your other tivos to your HD Tivo. If worst came to worst, you could also unpack everything on your PC and FTP the individual files to your Tivo.
__________________
DSR7000 x 4, HR10-250, Prom Modded R10

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
or
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by rbautch : 10-02-2005 at 12:03 AM.
rbautch is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2005, 07:35 PM   #446
Dirac
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Florida
Posts: 718
The dos2unix command is reporting file not found as well. Check the PATH statement in your author file and see if it points to /busybox and/or /tivobin.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2x HR20-700
2x SIR-S4040R, stock (for sale)
HR10-250, v. 6.4a stock
Dirac is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2005, 01:27 PM   #447
lickwid
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 70
I currently have a hacked 6.2 using Gunnyman's howto. I am trying to load the script, but have the following output in Telnet:

I also ran the XP SP2 workaround, cmd, telnet, unset crlf, then o 192.168.1.xxx, and get the following bash:

[START]
bash-2.02# cd /var
bash-2.02# sh tweak.sh
Original unpatched tivoapp found in /tvbin. This takes up lots of space and may
interfere with running this script. Enter r to remove it, k to keep it, or e to
exit this this script now so you can FTP it to your PC. Enter r k or e here: k
Continuing...
mv: rbautch-files.tgz: No such file or directory
Running rbautch Hacked Tivo Enhancements...
tweak.sh: tar: command not found
chmod: /enhancements/*: No such file or directory
tweak.sh: /enhancements/start.sh: No such file or directory
bash-2.02# dos2unix tweak*
bash: dos2unix: command not found
bash-2.02# sh tweak-uninstall.sh
Removing directories and files...
skipping TWP uninstall...
Skipping cron uninstall...
Skipping CallerID uninstall...
Skipping fakecall restore...
Skipping USB 2.0 driver restore...
No bakup profile found, skipping profile restore...
Restoring original rc.sysinit.author file
mv: rc.sysinit.author.bak: No such file or directory
No backup splash screen found, skipping splash restore...
Done!
bash-2.02#
[END]

I am unable to run the scripts correctly, the dos2unix commands doesn't seem to work either, and it seems that I don't have TAR installed...I don't know what I am diong wrong. I used Filezilla to send the files in binary mode to the VAR folder.
lickwid is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2005, 01:37 PM   #448
Gunnyman
Super FunBall
 
Gunnyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Greenville SC
Posts: 28,695
the script will also fail if your tivo's file system is full. Note. the flie system and the recording space have nothing to do with each other
__________________
It's a sociological cornucopia of silliness.
Gamertag: GGwallen
Gunnyman is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2005, 02:12 PM   #449
rbautch
User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago, IL
Posts: 3,628
At bash, type
Code:
find / -name tar
to find out where tar is located, and then
Code:
find / -name dos2unix
to find out where dos2unix is located. Then make sure the path to those to those directories are in your PATH statement in your author file.
__________________
DSR7000 x 4, HR10-250, Prom Modded R10

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
or
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rbautch is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2005, 02:26 PM   #450
toricred
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 20
I noticed that your script keeps wiping out my network settings in rc.sysinit.author. Where do you expect the settings to reside?

In addition, I'm running your script (version 2.3) on my HR10-250 and it doesn't seem to be able to replace the Almost There picture even though it looks like the script succeeded, could it be that it is in a different place?
toricred is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:35 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |