TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 05-12-2013, 12:15 AM   #1
riz
Registered User
 
riz's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 59
TivoHD 4 year vet, Premiere XL4 2 day noob, simple q...

Hi all, seems so easy but I just can't figure this out lol! So when I am in any tivo premiere menu, how do I go back to my recorded program? (not live tv button)

I use a harmony remote if that helps...

bonus q... i get a lot of sound dropouts between menus, is this normal? I thought it was my Onkyo AVR at first but i run hdmi and composite simultaneously (to two sources) and it happens on both, eliminating the onkyo as the cause. Seems like there are multiple scenarios causing audio dropouts, i am not hearing things right???!!

Thx,
riz
riz is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 12:20 AM   #2
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,514
Press zoom button. (Personally I turned off the video window so don't have to bother with it).
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 01:25 AM   #3
riz
Registered User
 
riz's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 59
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Press zoom button. (Personally I turned off the video window so don't have to bother with it).
cool zoom does it, thx!... the video window is what causes all the weird audio dropouts?

thx!
riz is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 08:31 AM   #4
steve614
what ru lookin at?
 
steve614's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 10,625
Do the audio drop outs happen while watching recordings, or just when you are in the menus?
__________________
The Man Prayer: I'm a man ...... I can change ...... If I have to ...... I guess.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

F*CK CANCER!
steve614 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 10:06 AM   #5
riz
Registered User
 
riz's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 59
Quote:
Originally Posted by steve614 View Post
Do the audio drop outs happen while watching recordings, or just when you are in the menus?
Going from watching a recording or live tv, to most Tivo menus (Tivo central for sure)... and back out, there is a audio pause of a half second or so... pretty annoying and def didn't happen on my TiVoHD (and it is related to the pip window it appears)

From guide I can use clear or guide to clear the screen but from Tivo menus, it's Zoom only (and not clear) not very intuitive to me.

edit: i mapped a clear-zoom function to m Harmony exit button, all good now

Last edited by riz : 05-12-2013 at 10:33 AM.
riz is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 11:53 AM   #6
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 4,370
Quote:
Originally Posted by riz View Post
Going from watching a recording or live tv, to most Tivo menus (Tivo central for sure)... and back out, there is a audio pause of a half second or so... pretty annoying and def didn't happen on my TiVoHD (and it is related to the pip window it appears)
Problem probably related to the change in resolution from the Menus to the program causing a hiccup in the HDMI connection.
__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 12:09 PM   #7
riz
Registered User
 
riz's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 59
Quote:
Originally Posted by lpwcomp View Post
Problem probably related to the change in resolution from the Menus to the program causing a hiccup in the HDMI connection.
I am fixed 1080i and run both component/toslink (to HDTV/AVR) and hdmi (second HDTV) simultaneously and it happens to both

No res is changing for sure and its just a split second hiccup between whats on and the tivo menu loading and the video window
riz is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 12:10 PM   #8
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,514
Turning off video window permanently in settings gets rid of those audio problems.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 12:14 PM   #9
riz
Registered User
 
riz's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 59
^^^ yep I noticed. I kinda like having video in Tivo Menus (something TiVoHD didn't do) So for now, I will prolly live with the hiccup.
riz is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 10:46 PM   #10
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 12,587
Quote:
Originally Posted by riz View Post
Going from watching a recording or live tv, to most Tivo menus (Tivo central for sure)... and back out, there is a audio pause of a half second or so... pretty annoying and def didn't happen on my TiVoHD (and it is related to the pip window it appears)

From guide I can use clear or guide to clear the screen but from Tivo menus, it's Zoom only (and not clear) not very intuitive to me.

edit: i mapped a clear-zoom function to m Harmony exit button, all good now
I find this happens maybe 20% of the time for me. I have no idea what causes it, but most of the time there is no audio dropout. Every channel on FiOS uses DD so the audio format is consistent.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x2
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:12 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |