TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 02-28-2013, 11:25 AM   #1
cbpowers
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
Premiere not always seeing TiVo Desktop

Hello,

I seem to be having a problem that others have had. Unfortunately, nothing seems to work well.

My series 2 works, far as I can tell, all the time - it sees the TiVo Desktop (TiVo Plus enabled if it matters).

To me, this is odd, as kmttg (on PC with TiVo Desktop) is able to do auto-transfers fine, so PC can always reach Premiere TiVo. But, for whatever reason, TiVo can't see / reach TiVo Desktop, I'm guessing.

I've tried stopping and restarting the TiVo Server - Services, TiVo Server Properties, wait 10 mins or so for it to load, exit, then restart it. This most of the time works, however, it's not very easy / automated.

Just curious if anyone has come up with either a cause or good work-around?

thanks,
Chris
cbpowers is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2013, 12:47 PM   #2
tivosupport_gen
TiVo Representative
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 113
cbpowers, this might be a discovery issue on the network. Can you try to set a static IP?
This article has that information:
http://support.tivo.com/app/answers/.../407/kw/static

Thank you,
Gen
tivosupport_gen is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2013, 03:29 PM   #3
MHunter1
TiVo Bug Hunter
 
Join Date: Oct 2007
Location: Silicon Valley, CA
Posts: 195
Re-enter your PC's IP at "Music, Photos & Showcases"

Quote:
Originally Posted by cbpowers View Post
for whatever reason, TiVo can't see/reach TiVo Desktop
This happens to me intermittently as well. If I start the TiVo Desktop server but the PC doesn't appear in the My Shows list, I've gotten into the habit of going through this sequence:

1. From Live TV, press TiVo to go TiVo Central
2. Highlight "Music, Photos & Showcases" and press Select
3. Scroll down and highlight your PC's IP address then press Clear to remove it (skip to step 5 if no IP is shown)
4. Refresh the UI by pressing TiVo to go back to TiVo Central then highlight & select "Music, Photos & Showcases"
5. Scroll down to "Manually add a server"
6. Enter your PC's IP address (found by accessing your internet router's home network settings) then highlight & select "Add Server to List"
7. Stay on the "Music, Photos & Showcases" page for about 10 seconds while the TiVo establishes a connection with your PC. You may see the list "flicker" as your PC's music and photos are added as new options on the list if you enabled access to them in TiVo Desktop settings.
8. Press TiVo twice to go to My Shows and scroll down to the bottom to see if your PC shows up as an external server. If not, repeat the process but wait up to 30 seconds on step 7 while the TiVo establishes a connection with your PC. It could take multiple attempts but shouldn't take more than three tries.

This procedure has worked successfully for me whenever I start/resume the TiVo Desktop server but don't see my PC as an external server in the My Shows list.

Sometimes simply waiting on the "Music, Photos & Showcases" page without going through the whole sequence of re-entering the PC's IP address will re-establish the connection.

http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...d.php?t=388019
MHunter1 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2013, 03:32 PM   #4
SNJpage1
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Atlantic City, NJ
Posts: 3,148
I was having a problem with my TivoHD not seeing the Desktop. It turns out the Bonjour service had stopped. To restart it I had to do the following:

To start the Services snap-in
Click Start, in the Start Search box, type services.msc, and then press Enter.
Now scrool down the list to Bonjour service and make sure it is started.

I ended up uninstalling Desktop and down loading a fresh copy and installing it to fix the problem
__________________
S2 and a Tivo HD
SNJpage1 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2013, 07:04 PM   #5
cbpowers
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
Thanks guys for the quick replies. I'll try these out next time(s).

I will say I already have static IPs on everything (TiVos, PCs) - it made it easier to keep everything straight. :-)

I may look to write some batch file / script and just restart Bonjour every n hours and see how that goes. In theory, shouldn't be too difficult, but wonder if that'll cause problems with kmttg if this happened when it was trying to download shows.

Again, thanks!

-Chris
cbpowers is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2013, 12:05 PM   #6
Gaidin43
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 93
I am having this same issue with my PC not showing up in the my shows list. Services are all set and cleared to go through the firewall. Do you have any solutions to this?
Gaidin43 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 11:27 PM   #7
dgorman
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by Gaidin43 View Post
I am having this same issue with my PC not showing up in the my shows list. Services are all set and cleared to go through the firewall. Do you have any solutions to this?
Make sure your widows firewall is off, ideally connect to a hub that your tivo would/could be connected to, failing that "pause" the server on your desktop and then "resume" and you should see it pop up. I had the same issue.
dgorman is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 03:42 PM   #8
Eamus Catuli
Registered User
 
Eamus Catuli's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Toronto ON CANADA
Posts: 61
Sounds like the problem I had - it seems as though McAfee was blocking it and it was difficult for me to make f/w rules to get this to work consistently.

Now I'm using Avast and it's no trouble at all.
__________________
One of the rare Canadian TiVo owners

Last edited by Eamus Catuli : 04-20-2013 at 03:42 PM. Reason: typo
Eamus Catuli is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:50 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |