TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 84 votes, 4.77 average.
Old 04-08-2015, 09:49 AM   #751
fcfc2
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 48
Quote:
Originally Posted by Bartlett76 View Post
The wires all just come out of a hole in the wall in a big cluster. But, I've checked each one to try to pinpoint where each is running to, so I'm pretty certain that the right one is going to the input on the splitter (where I tried the POE filter).

I'll be sure to update the prognosis with the new filter after it comes (hopefully on Thursday). Fingers crossed.

Thanks to everybody for your suggestions. You've been very helpful!
Hi again,
I am starting to suspect that there is something missing in the coax wiring and that there is possibly another splitter somewhere before that 6 way that is feeding one or more coax outlets in your home. Is there a box on the outside of your home from the cable company. Normally, this is the proper location for the installation of a POE filter. Sometimes they have security fittings on these, but sometimes not. If you can open it, install your POE filter there. If you can't easily get into the box, simply examine the number of coax cables coming out of it. If there is more than one in and one out, it is likely that it is being split before your 6 way. Sometimes they make a direct run for the cable modem, don't know but an educated guess. If so, and you put the filter on the leg feeding the 6 way, you effectively cut the MoCA coax connection to the modem/router.
By the way, when you say you lose wireless, do you actually mean you lose internet access?

fcfc2 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2015, 09:33 AM   #752
Bartlett76
Registered User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 8
Thanks again for all of the suggestions from everyone. I still can't get the POE filter to work though. Here are diagrams of the setups I've tried...

#1 - POE filter at cable splitter in hall closet (I've tried 2 different filters)

#2 - POE filter in box outside of the house where line in from the street meets the line into the house (joined at a grounding block)

#3 - 2 POE filters, 1 at splitter and 1 at modem/router gateway


For the 2 filters I've been trying, 1 was purchased directly through TiVO and the other was purchased from Amazon (with lots of positive reviews from TiVO users).

In every combination I've tried so far, the cable tv signal still comes through just fine. But, the internet signal (both wired and wifi) stops working. The wireless devises say they are getting the wifi signal, but they won't load any data. If I take off the filter(s), everything goes back to working properly.

Attached Images
File Type: jpg Home Network 1.jpg (39.0 KB, 14 views)
File Type: jpg Home Network 2.jpg (39.2 KB, 15 views)
File Type: jpg Home Network 3.jpg (39.3 KB, 13 views)
Bartlett76 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2015, 09:38 AM   #753
Bartlett76
Registered User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 8
Sorry, In all 3 diagrams, the second line from the network adapter to the modem/router gateway should be blue to designate Ethernet. I forgot to change the color when I was drawing it.

Bartlett76 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2015, 10:35 AM   #754
Random User 7
Incognito
 
Random User 7's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 210
Can you split the line between the outside box and the splitter and add your cable modem in at that point? Connect the split line from the outside to the big splitter. Leave the POE on the line coming in from the outside box but before the splitter. Plug the MoCa adapter to a port on the router and then the coax to the big splitter.

Attached Images
File Type: jpg moca1.jpg (66.8 KB, 16 views)
__________________
Check out my wife's
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
site

Last edited by Random User 7; 04-14-2015 at 10:52 AM.
Random User 7 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2015, 10:39 AM   #755
fcfc2
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 48
Hi again,
The setup I suggest is one filter outside in the box, and one filter on the input to your cable modem. The one combo you didn't try.
Next point, in your diagrams, you appear to be using the outputs from your MoCA adapters, I recommend using a splitter before each and using a 75 ohm terminator on the output of the adapters especially the one by your cable modem.
EDIT: When trouble shooting, try changing just one filter at a time, never 2.

fcfc2 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2015, 12:32 PM   #756
Peter G
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 24
Bartlett,

MoCA frequency (D Band) is 1125 MHz to 1525 MHz. Your splitter may be marginal at these frequencies. Maybe try a new MoCA band splitter? Also be sure the POE filters are MoCA not DECA, which will filter out a different part of the band. DECA are for satellite TV networks.

According to another poster, the Actiontec MoCA adapter do not pass the MoCA signal to the TV/STB pport, so theoretically you should not need POE filter between adapter and modem/router.

Otherwise not obvious why your network won't work, your diagrams 1 or 2 should be correct.

Peter G

Peter G is online now   Reply With Quote
Old 04-14-2015, 12:56 PM   #757
Random User 7
Incognito
 
Random User 7's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 210
The POE filters are fine, splitter should be fine as well.

__________________
Check out my wife's
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
site
Random User 7 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2015, 03:44 PM   #758
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,913
No obvious problems with that setup. All 3 should work fine as they are. You could try a different main splitter just for sh!!ts and giggles, but I don't know if that'll do anything.

Can you check your cable modem settings and tell us what the upload and download frequencies are? Maybe your cableco uses a high frequency that the POE filter blocks or something. Also what's the model # on the modem?


Last edited by BigJimOutlaw; 04-14-2015 at 03:50 PM.
BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump







Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Advertisements





TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media


(C) 2015 DBNet - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:13 PM.
Page generated in 0.07128000 seconds (73.35% PHP - 26.65% MySQL) with 19 queries