TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 11-26-2012, 12:00 AM   #1
JandS
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 95
Premiere XL4 tuner "blindness" (20.2.2)

Premiere XL4, Seattle area Comcast M-card (no tuning adapter), ethernet always connected, updated to 20.2.2-01-2-758 approx Nov 1.

We have had the tuner "black screen stalling" problem (ref http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...56#post9393056 ) a couple of times, but couldn't adequately describe the issue so couldn't make trouble call or post here. We rarely use the info button to change tuners.

However, we are having two other issues with the update that may be related:

1. we often have the "OK to change tuner?" dialog approx 1 minute prior to a recording starting, even when there are no other shows being recorded or sometimes just a single recording on a different channel. It's as if the available tuners are being ignored.

The usual situation is that we're watching live TV on channel "A" (i.e. not previously recorded) and the next program to be recorded is on that same channel "A". It's possible that we've paused the current live program one or more times during the hour so that we're not exactly up to current, it's impossible to recall.

We've also had it happen for "back-to-back" SP recordings on the same channel, i.e. viewing live channel "B" but an hour-long SP recording on channel "A" is just finishing and a different SP recording on that same channel "A" is about to start. In this case our SPs are set to have a couple of minutes "overlap", in which case the XL4 should use multiple tuners (right?), at least it used to prior to this update.

We've found that if we just ignore the screen a "free" tuner will eventually kick in, but it's very annoying and disruptive to have it display at the very last minute of a show.

2. The front LED lights for the tuners are now displaying right-to-left, not left-to-right as they did previously. The first light to come on is always the furthest right, the last one is furthest left.

These two issues seem interrelated (i.e. if it's using the 4th tuner it isn't able to see that 1-2-3 are available) and they seem to be related to the stalling too.

(Mods, if this should be appended to the "stalling" thread, please use your magic if possible)
JandS is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 03:42 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |