TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 02-19-2013, 12:21 AM   #1
Christian Dad
TiVo Tinkerer
 
Christian Dad's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Las Vegas
Posts: 58
My Shows... not displayed... network problem

I have two TiVos, have had for years. An HD and an XL. Both are connected to wireless APs. Been having a problem transferring since day one of having two devices. Actually it's more like since day three of having two devices.

When initially connected, both TiVos could see each other and see the Now Playing / My Shows list, and transfer recordings between the two. After a couple of days, one or the other would simply no longer show up on the other device. Transferring was more one way at that point.

Recently I changed the non-TiVo WAP for a legitimate TiVo WAP and viola it worked again... for two days. Now even though both TiVos can see each other on the wireless network, neither can see the Now Playing/My Shows content. When I try, I get a message "<device> My Shows could not be displayed because of a network problem. Um... BOWLSHYTE

Now, before anyone goes Captain Obvious on me...
I've rebooted, hard wired, checked the account settings, DHCP / Static, Forced a Service connection, sacrificed a virgin goat, and everything else that's painfully obvious to a computer engineer. Nada.

Every other network related function works perfectly fine. YouTube, Amazon, Music, everything but the transferring. One evening it was working, next morning it wasn't.

Anyway, have seen several threads on here about how theirs mysteriously came to life... any clues? Serious clues.
__________________

(2011) TiVo XL
(2007) TiVo HD --> 1TB
Wireless
(2005) S2 --> 182hrs. (2006) --> 611hrs.
Christian Dad is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 07:03 PM   #2
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,810
Another thing to try:

in your tivo.com account, under DVR Preferences,
  1. Uncheck all checkboxes for all your Tivos.
  2. Force connections on your Tivos and wait until they are completely processed (and ready for another connection).
  3. Reboot the Tivos.
  4. Re-check your tivo.com preferences.
  5. Force another set of Tivo connections.

__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2013, 01:08 PM   #3
shamilian
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 375
Make sure your wireless router can pass multicast packets. Certain brands are brain dead when it comes to multicast packets.
shamilian is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 08:37 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |