TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 10-25-2012, 11:20 PM   #1
CAdidas333
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Angry Help... Serious connection issues

So two days ago my Tivo started acting up. I keep getting a "Problem with the Service (N33) error. So I'm very computer savy... So I started with some basics... Checked all my connections... Everything is good. The Tivo is hardwired via a Netgear N600 router and then a 5-port Netgear switch, this configuration has worked problem free for 10 months...

So I power cycled all network devices... And all of my other networked devices including an AppleTV and my Slingbox Solo are connected to that switch and are functioning perfectly....

I went into the TIVO, and tried to force an update, only for it to get stuck on the Connecting : Negotating. After about 5 minutes it gives me a "Service not found"... I checked all of my network setting... All of which seem fine. I tried to just Test Internet Connection which did the same thing as the forced update. "Service not found (N13)"

It said to check and see if ports are blocked. Now given nothing was changed on my router, but I checked it anyways, and as suspected, nothing was blocked...

So it gets stranger.. Today my AT&T MicroCell also network connected to the router stopped connecting to the Internet. And again I have no idea why it's not working either...

I have Comcast Internet, and still everything else working without issue. I did a speed check and I'm pulling 20mbps down and 5mbps up... So that doesn't seem to be a problem...

I want to try and hook the Tivo directly up to the modem and try and rule out the router, but I've been reading here that I may not be able to do that.. But those threads were a few years old...

Anyone have any suggestions for me... This is uber frustrating!!!

Thanks in advance!!

-Chris
CAdidas333 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 11:41 PM   #2
steve614
what ru lookin at?
 
steve614's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 10,722
Not too long ago I was having connection issues on my Tivos. Turned out it was the router. It was weird... networking between Tivos still worked, they just couldn't connect to the TiVo Service.
On a whim, I decided to hook the Tivos directly to my DSL modem and they were able to connect. Got a new router and things went back to normal.
__________________
The Man Prayer: I'm a man ...... I can change ...... If I have to ...... I guess.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

F*CK CANCER!
steve614 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 01:09 AM   #3
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,801
Quote:
Originally Posted by tivo.com
Network error message N33 or C133

Box running software 20.2 and above:

Cannot connect to the service. (C133)

This is a temporary problem with the Service. Some options will not be available until this issue is fixed. Please try again in a few minutes.
Usually this means you are using the HD menu and that server is down.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 03:18 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |