TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 12-17-2012, 09:08 AM   #1
samsgood
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 41
Any way to put things in a new folder in "my shows"?

not sure the right place to ask this and sorry if it is a dumb question but is there a way you could create a new folder and place recordings in that folder to make browsing through your shows list easier?
samsgood is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 09:43 AM   #2
SNJpage1
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Atlantic City, NJ
Posts: 3,181
I want to do the same thing and searched the forums about it. Its not an easy thing to do and decided to just live the way things are.
__________________
S2 and a Tivo HD
SNJpage1 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 04:23 PM   #3
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,594
Nope. You can sort the to do list in different ways, or use the HD folders as a substitute.

Only real option would be a PITA by transferring content and manipulating meta data.
__________________
TiVo Owner

Last edited by jrtroo : 12-27-2012 at 12:28 PM.
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 02:10 AM   #4
lrhorer
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: San Antonio, Texas, USA
Posts: 6,882
Quote:
Originally Posted by SNJpage1 View Post
I want to do the same thing and searched the forums about it. Its not an easy thing to do and decided to just live the way things are.
It's not that difficult, either, if one pushes the content, rather than pulling it.
lrhorer is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 11:44 AM   #5
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
Quote:
Originally Posted by samsgood View Post
not sure the right place to ask this and sorry if it is a dumb question but is there a way you could create a new folder and place recordings in that folder to make browsing through your shows list easier?
When you say "my shows", exactly where is that located?

On the TiVo? On the computer?

Are you trying to create a folder inside a folder, like one for NBC shows, and another for CBS shows, et cetera?
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 01:37 PM   #6
Arcady
Stargate Fan
 
Arcady's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Philadelphia, PA
Posts: 2,894
Quote:
Originally Posted by unitron View Post
When you say "my shows", exactly where is that located?
Really?


__________________
Roamio Pro (3TB)
Premiere Elite (2TB)
Premiere (320GB)
Two TiVo Minis

Left DirecTV 4/15/07. Left TWC 8/8/11. Now on Comcast Xfinity.
Arcady is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 03:11 PM   #7
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
Quote:
Originally Posted by Arcady View Post
Really?

So what is that, the S4 version of the Now Playing list?
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 03:58 PM   #8
lrhorer
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: San Antonio, Texas, USA
Posts: 6,882
Quote:
Originally Posted by Arcady View Post
Really?
Yeah, I'm sure. I would not have known, either, if I did not have a Premiere. I doubt many people without Premieres would.

BTW, "Really?" was exactly my ressponse when I took my first look at the Premiere. It is still annoying.
lrhorer is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 04:01 PM   #9
lrhorer
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: San Antonio, Texas, USA
Posts: 6,882
Quote:
Originally Posted by unitron View Post
So what is that, the S4 version of the Now Playing list?
Yes. Just one of the annoying, assinine changes TiVo decided to make when they created the Premiere line-up. It rates dead zero on the impressive meter, but it is not serious enough - quite - for me to consider it a significant flaw.
lrhorer is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 06:10 PM   #10
larrs
Movie Fan-Addict
 
larrs's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: NOrthernVA
Posts: 942
Quote:
Originally Posted by lrhorer View Post
Yes. Just one of the annoying, assinine changes TiVo decided to make when they created the Premiere line-up. It rates dead zero on the impressive meter, but it is not serious enough - quite - for me to consider it a significant flaw.
Yeah, I cannot believe how some of these things make it through the QC process. NPL was much better and more descriptive of what was going on.
__________________
Tivo Fanatic since '99!


(1) Elite
(3) Premieres
(1) HD
(1) Mini
I run
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
with
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
larrs is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 06:16 PM   #11
lrhorer
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: San Antonio, Texas, USA
Posts: 6,882
Yeah. It also did not make the implied and often unwarranted assumption that only one person uses the TiVo. "Our Shows" would be less egocentric, but still silly. There just was no reason at all to change from NPL, or for that matter from the original "Now Showing".
lrhorer is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 08:23 PM   #12
Arcady
Stargate Fan
 
Arcady's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Philadelphia, PA
Posts: 2,894
I think "now playing list" makes little sense, because those titles are not playing now, they are available to play now. A real now playing list would have one thing in it: the show you are now playing.
__________________
Roamio Pro (3TB)
Premiere Elite (2TB)
Premiere (320GB)
Two TiVo Minis

Left DirecTV 4/15/07. Left TWC 8/8/11. Now on Comcast Xfinity.
Arcady is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 03:17 AM   #13
lrhorer
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: San Antonio, Texas, USA
Posts: 6,882
"Now" does not necessarily mean "this moment". It can also mean "contemporarily". The expression in use for many years - and still in use - was "Now playing in theaters". The term makes perfect sense.
lrhorer is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 05:38 AM   #14
Arcady
Stargate Fan
 
Arcady's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Philadelphia, PA
Posts: 2,894
Maybe to you it does. But that means nothing.

Isn't there some Series 4 haters forum you can join?
__________________
Roamio Pro (3TB)
Premiere Elite (2TB)
Premiere (320GB)
Two TiVo Minis

Left DirecTV 4/15/07. Left TWC 8/8/11. Now on Comcast Xfinity.
Arcady is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 10:18 AM   #15
lrhorer
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: San Antonio, Texas, USA
Posts: 6,882
Quote:
Originally Posted by Arcady View Post
Maybe to you it does. But that means nothing.
Don't be deliberately obtuse. It just makes you look foolish. You know very well if you were to meet an old friend for lunch on a Saturday afternoon and he asked you, "Where are you working, now?", you would understand him to mean, "Where are you presently employed?"

Quote:
Originally Posted by Arcady View Post
Isn't there some Series 4 haters forum you can join?
I don't hate the S4 platform, I just recognize it is unacceptably flawed in several respects, especially compared to the S3, and and that it simply cannot meet the needs of many users in the way the S3 can. Every few days on this very forum someone posts a lament they cannot transfer shows from their TiVo to an external device because their CATV provider copy protects the content. If that user has purchased a Premiere, we are forced to inform them they are completely hosed.

As to the snide remark concerning my participating in this forum, have you bothered to read the name of this forum? It is "TiVo Home Media Features & TiVoToGo ". Presumably the people here are interested in Home Media features on the TiVo and in TTG. It is the Home Media features and in particular TTG that are most badly broken on the Premiere. Perhaps it is you who are in the wrong forum? If you are not interested in HMO, HME, and TTG, then why are you here?
lrhorer is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 11:18 AM   #16
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
They should have avoided the Microsoft style cutesiness and just called it Recordings from the beginning.

And I wonder how many people were put off by the Philco Predicta styling of the TiVo guy and the '50s Cyclops look of the original S1?

What if you could have gotten a TiVo that matched in styling your AV receiver, manufactured by the same company as your AV receiver?

Assuming you liked your AV receiver, of course.


Apologies to the OP for this thread going so very far off track.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 04:21 PM   #17
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,113
I think the "My Shows" wording is a relic of the planned but unimplemented multiple-user system that was shown in mock-ups. If it was complete, you'd see "Alice's Shows", "Bob's Shows", etc.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 05:04 PM   #18
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,044
Quote:
Originally Posted by unitron View Post
And I wonder how many people were put off by the Philco Predicta styling of the TiVo guy and the '50s Cyclops look of the original S1?
You know, I've had my SVR-2000s for 12 years and never noticed the Cyclops resemblance. LMAO.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 05:34 PM   #19
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
Quote:
Originally Posted by ggieseke View Post
You know, I've had my SVR-2000s for 12 years and never noticed the Cyclops resemblance. LMAO.
The better looking Sony isn't what I meant by original S1, even though it looks the same as the Philips on the inside.

And I'm not sure if the UK Thomsons had the same front panel as the Philips either.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 08:30 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |