TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 10-26-2013, 03:21 PM   #1
patrickthickey
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 99
Almost complete lock up - two times

New Roamio Plus (stock, no upgrades) - a month or so old with the latest updates applied.

Comcast cable.

The Roamio has locked up twice in two weeks or maybe a touch over two weeks. In each case, the device became unresponsive to the remote, though the Orange light flashed when the remote was pressed. It simply kept playing whatever was showing, recorded or live in the two lock up instances.

We have a Mini, it was not is use when either of these lockups happened.

The first time, I had to pull the power cord, the second time I was able to wait for a response (like three minutes?) and then I was able to restart it via the menu.

Has the feeling of a buffer being filled, or all RAM consumed, and then perhaps a timer to flush the buffer? Heck if I know.

I cannot replicate it, but after two times I am feeling this is systemic and will need some log files to be shared so a bug can be filed.

Anyone else experience these lockups?

chmod
patrickthickey is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2013, 04:17 PM   #2
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Sounds like Deja Vu what used to happen for some with Series 4 units:
Stops Responding to Remote Commands
(I haven't run into the issue myself with Roamio, but I did suffer frequently from the issue in 1st couple years of series 4 use).
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2013, 05:00 PM   #3
jwbelcher
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 467
I had this occur several times yesterday. My tivo intermittently couldn't talk to the tivo service. Each time it lost and regain connectivity it froze for 30-60 secs. I assumed the UI was hanging because of waiting for communication to the service to either respond or timeout.
jwbelcher is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:49 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |