TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > TiVo Upgrade Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 11-17-2012, 04:02 PM   #1
Kipp Jones
AVS Heavy Hitter
 
Kipp Jones's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: IL
Posts: 30
How to format external drive?

Hi,
I replaced the internal drive in my S3 with a 1TB new drive. I had an external Toshiba 1TB drive connected to this Tivo before the upgrade. I tried reconnecting it but the S3 does not see the external drive. What can I do to get it to work? I am assuming the external drive needs to be wiped clean to work with the S3??? I have checked the esata cable, tried 2 of them and the drive powers up as normal.

Thank you.
Kipp Jones is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 05:44 PM   #2
Kipp Jones
AVS Heavy Hitter
 
Kipp Jones's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: IL
Posts: 30
Ok, so I found a Toshiba utility and performed a format. The Tivo sees the drive and goes through the setup and restart but the drive never installs. I have tried multiple times. Any thoughts?
Kipp Jones is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 10:47 PM   #3
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,066
Quote:
Originally Posted by Kipp Jones View Post
Ok, so I found a Toshiba utility and performed a format. The Tivo sees the drive and goes through the setup and restart but the drive never installs. I have tried multiple times. Any thoughts?
You can't use a blank drive, it must have the TiVo software installed on it, for external drives it has to be WD with the correct model number.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 10:52 PM   #4
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
You can't use a blank drive, it must have the TiVo software installed on it, for external drives it has to be WD with the correct model number.
I thought S3s did the formatting and installing on eSATA externals themselves without needing anything done to the drive beforehand?
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 10:54 PM   #5
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,711
On the other hand, you said you replaced the internal, but did you restore an image to it first?

When you spread out into multiple threads details get lost.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:37 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |