TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 10-08-2012, 03:48 PM   #1
UpAndDown
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 17
Comcast On-Demand Problems

I have a Premier 4 that is a few weeks old and I have just now started to really get the time to watch some shows from Comcast On Demand. The problem is, about 80% of the time, I get some sort of error saying to try again or contact Comcast and I cannot access the show that I am trying to watch even though it is from a channel that I have access to. There is no consistency as to specific channels or shows. Usually it does not work but sometimes it does. Naturally, I contacted Comcast about his three times and all 3 times I was given the run around and told that the M card is provisioned correctly and that it must be a problem with the TiVo. If anyone has any information on this issue, or has had a similar problem and found a solution, please post back. I remember reading a thread a while back about people having their On Demand not work at all and a Comcast rep here on the forum fixing the issue, but I cannot find the thread and my issue isn't the same as it works sporadically.
UpAndDown is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 01:20 PM   #2
button1066
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 140
I'm in Colorado and the on demand stopped working for me a while ago. It's not a good implementation even when it is working anyway.
button1066 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 04:07 AM   #3
UpAndDown
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 17
An update to my original post. After calling Comcast 3 times and spending way too much time on the phone only to have them send refresh signals over and over again with no solution, what I have discovered on my own is that On Demand actually is working, but the TiVo interface is not. Here is what is going on. If I do a search for a show or an actor through TiVo and try to play it On Demand right through the search results, it will not work and I will get the ERR-2 or CL-14 or some other error. However, if I manually go into On Demand through the TiVo Xfinity app through the icon on my TiVo, and locate that exact same show through that route, it will play fine. I tried this with many different shows last night including S1 E1 of Dexter, S1 E1 of Homeland, and some episodes of Weeds. Can someone please do me a favor and do a search for any of these shows through TiVo directly and see if you are able to play them, in HD, directly from the search results under "episodes"? It will be much appreciated. Do you think that this is a TiVo problem or a Comcast problem? Would swapping out my Cable Card for a new one possibly fix this issue? Thanks in advance for any help and any replies.
UpAndDown is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 02:21 AM   #4
UpAndDown
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 17
If I could get a few people with Comcast/Xfinity On Demand to try this on their TiVo Premiere I would very much appreciate it. I am on my last day now of my 30 day trial period and I would like to know if this is an issue with my particular TiVo, the Premier 4 in general, TiVo itself, or Comcast/Xfinity so that I can do what I have to do while my options are still available to me. Any and all help is requested and appreciated. Thank you in advance.
UpAndDown is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 02:17 PM   #5
UpAndDown
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 17
Bumping this up for some help...please!
UpAndDown is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 12:30 PM   #6
seakurt
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Seattle, WA
Posts: 13
Xfinity Seattle

Just noticed yesterday the Xfinity menu option so gave it a spin. Not sure how long it's been there. So far it's been a bust. I can navigate through all the menus fine but every show I tried to play (about 6) the first few seconds would play and then the video would freeze. Oddly, the counter at the bottom continues to show progress, but the video never moves again. FF or Reverse has no effect. Going out, coming back in no effect. I didn't get the typical notice from TiVo that it was available, just saw the Xfinity icon, so maybe it's not "really" available in Seattle yet.

Premier Elite model.
seakurt is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 01:31 PM   #7
Chris Grant
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Bellevue, WA
Posts: 18
Exclamation Xfinity Seattle - and elsewhere in Washington state.

I had the exact same symptoms as Seakurt. I have two premieres and the behavior was the same. The problem is that Comcast needs to set a flag in your cable card(s) to make it work. I just got off the phone with them and after hitting my cards with the update...it works!

So make your phone call and enjoy!
__________________
Chris X
Chris Grant is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 06:53 PM   #8
Robert2413
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 18
I had the "Comcast on-demand plays for one second and then freezes" problem. Had both a tech and a supervisor at my house trying to resolve the problem. No amount of resetting or reprovisioning from the headend made any difference. Solving the problem finally required swapping out the cablecard.
Robert2413 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 07:27 PM   #9
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 6,480
On Demand showed up for me on Friday in NJ. From my limited testing of it, it works fine. I searched for a program and played it and it worked fine. I also played a few programs from the On Demand menu itself.

I've seen some minor glitches such as CC toggling not always working and skip to end getting stuck, but haven't had any playback problems as of yet.

It might depend on what show you are searching for though. I've seen search problems with Amazon and Netflix for some shows, so it wouldn't surprise me that there would be some for Comcast On Demand.
morac is online now   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 05:49 PM   #10
qaseattle
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
xfinity freezes

I'm having the same problem. Hours on the phone with comcast tech support, more hours with an in person tech. Told them that the online forums indicate that a code is needed to allow the cable card to access VOD. This was supposedly done as part of the in person visit but no luck. I have also restarted multiple times, followed all the instructions from the TIVO support page on this topic, and sent in the form with the cable card information to TIVO. The comcast tech said they have received no training at all on this and so are not able to troubleshoot problems.
qaseattle is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 07:07 PM   #11
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 6,480
Quote:
Originally Posted by qaseattle View Post
I'm having the same problem. Hours on the phone with comcast tech support, more hours with an in person tech. Told them that the online forums indicate that a code is needed to allow the cable card to access VOD. This was supposedly done as part of the in person visit but no luck. I have also restarted multiple times, followed all the instructions from the TIVO support page on this topic, and sent in the form with the cable card information to TIVO. The comcast tech said they have received no training at all on this and so are not able to troubleshoot problems.
Any (billing) codes would need to be by a phone support person. A tech at your house can't input the code, so unless he called someone nothing he did would help.
morac is online now   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 09:09 PM   #12
qaseattle
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Yes, sorry. He did a number of checks then called in to have the code input.
qaseattle is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 09:35 AM   #13
Ted19111
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Thumbs up Comcast Xfinity on Demand freeze fix for TiVo Premier 4

I had the same problem with Comcast Xfinity on Demand freezing on my Tivo Premiere 4 after 1-2 seconds yesterday. This was the first time I had tried Xfinity on Demand. The fix was someone in Comcast Billing department needed to add the Tivo Premiere 4 billing code for Xfinity on Demand to my Comcast account.

I spoke to 1-800-COMCAST on three different calls last night and each said your codes look fine and they sent signals to the TiVo box, etc. and nothing worked. I finally decided to call the Comcast cable card dept phone number and the guy there knew exactly what was needed and he transferred me to the Billing dept and the guy in Billing added the code to my Comcast account and Xfinity on Demand programs instantly played wonderfully.
Ted19111 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2012, 10:44 AM   #14
justincmarks
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
I just got this done by Xfinity customer care. It's called "Tivo Premier" and it's under the Bolt-On Section, not in the standard cable card section
justincmarks is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2013, 12:16 PM   #15
jakiah
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
what a pain

Quote:
Originally Posted by justincmarks View Post
I just got this done by Xfinity customer care. It's called "Tivo Premier" and it's under the Bolt-On Section, not in the standard cable card section
When I called, the lady no idea what the bolt on section was. Instead saying I already had all the correct billing codes for TiVo service. She would have to send a tech out. After pleading with her to check with someone else she came back and said she found it... Works now.
jakiah is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 11:32 PM   #16
annatmc
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
Worked for me too

I too have called Comcast several times and never been able to get any Xfinity on-Demand program to work for more than 2 seconds without freezing. They sent the signals to my cards, added the on-demand codes and wanted to send a tech too. I called again just now and read the solution of adding the code to the billing and it worked in seconds. I had a tech that was going to try that anyway and seemed knowledgeable. But others are not, they needed to add a code that lets them know you are using a premiere. I asked him to educate the other techs I spoke to. But thanks for your posts. It was literally a 2 minute call and it worked...unheard of with Comcast.
annatmc is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2013, 08:29 AM   #17
sieglinde
Registered User
 
sieglinde's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sebastopol, CA
Posts: 5,370
I have had good luck. Sometimes they have had to reset something but it eventually works.
__________________
Science over Superstition
sieglinde is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2014, 10:55 PM   #18
u1drwhy
Registered User
 
u1drwhy's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Santa Clara, CA
Posts: 7
Hey y'all: search the forums for my post: " Xfinity On Demand: GSM-11 and CL-14 Service Errors ", see if this answers your question.
u1drwhy is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 08:07 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |