TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Coffee House - TiVo Discussion
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 08-19-2012, 02:06 PM   #1
leiff
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 379
Comcast $10 HD technology fee

I just noticed on my bill comcast started charging a $10 HD technology fee after I added there premier channel tier, where as when I was on there digital starter for the last five months there was no such fee. Is this right?
leiff is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2012, 02:59 PM   #2
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 5,419
Quote:
Originally Posted by leiff View Post
I just noticed on my bill comcast started charging a $10 HD technology fee after I added there premier channel tier, where as when I was on there digital starter for the last five months there was no such fee. Is this right?
Comcast, for each area, has their own plans that are not (at this time) the same, so in Hartford CT you have to pay the HD fee for the digital starter (if you have a HD cable box or any cable cards), but not for the Premier Digital package. Tell us where you are and someone in that area may tell you what Comcast charges them in your area. Even in my own area I get charged $1.15 for each of my 4 cable cards, friends (in the same area) get charged $7.95.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 1 Mini, Also 1 not used Humax Series 2 with a DVD burner
lessd is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2012, 03:05 PM   #3
leiff
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 379
Thanks, I'm in SF bay area marin county. It seems my case is the flip opposite of what you describe huh?
leiff is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2012, 05:18 PM   #4
Johncv
Registered User
 
Johncv's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 1,215
Quote:
Originally Posted by leiff View Post
I just noticed on my bill comcast started charging a $10 HD technology fee after I added there premier channel tier, where as when I was on there digital starter for the last five months there was no such fee. Is this right?
When you state “premier channel tier” what channel(s) are you receiving for your $10?
__________________
Johncv

HDTiVo
27-inch iMac with i7 quad core processor
Johncv is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2012, 05:42 PM   #5
leiff
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 379
well, as far as my Comcast subscriber options there has only ever been two options:
starter which contains most channels, and premier which only includes a few extra channels I actually watch -the main two being nat-geo and axs tv- formerly hdnet
leiff is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2012, 07:25 PM   #6
scottfll954
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 27
I have read this before on different comcast threads..

and I do think it explains it all

comcast billing.. "is like a box of chocolate".... you never know what your going to get..

More important with comcast ..open ON -DEMAND to entire country
scottfll954 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2012, 09:52 AM   #7
leiff
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 379
I forgot to mention the other change in my config that may have triggered the fee is I recently upgraded from s3 to s4. Anyway, I called Comcast to complain and she removed the fee as well as credit me $20 on my account for the last two months, so it's definitely worth calling to fix. I won't be able to stick with Comcast long enough to see if they hold true to there word though. I'm going away for a few weeks and since I'm at the end of my six month promotion I'm assuming the most cost effective move would be to return my cable cards to comcast and cancel service so that I'm elegable for new promotion rates later on. If it takes two months to get new subscriber rates I'm fine not having tv after my first month back. I also have a second cablecard left over from my series 3 I'm not using I was being charged $1.50 for I'll be able to return at the same time.
leiff is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2012, 04:15 PM   #8
lillevig
Hot in West Texas
 
Join Date: Dec 2010
Location: San Angelo, TX
Posts: 1,748
I love the weasel words that cable/satellite/??? companies use. Out here it's "Free HD". Now I ask you, if I can only get HD channels by subscribing to a new package, and then I have to either rent a set top box or a CableCard, what exactly is free about that?
__________________
"I'm just one story in a two story town." Bon Jovi
lillevig is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2012, 06:33 PM   #9
tomhorsley
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 575
The thing I like best about comcast is that some random phrases show up on your bill describing your service, yet any attempt to match any of those phrases with the cable tiers or other options provided on their web page is utterly impossible, as is discovering what channels you are actually supposed to be able to receive for the service you pay for. It is like "Well, you can get a basic pig in a basic poke for this much, or you can get a better pig in a better poke if you pay more". I think it is a trick they learned from insurance companies (or maybe taught insurance companies).
tomhorsley is online now   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 05:01 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |