TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 05-24-2013, 08:45 AM   #1
WD41
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 8
Linksys Adapter for Premiere 4 and XL4

I plan to buy a TiVo Premiere 4 (or XL4) for use with a Linksys, "Wireless-N Gaming and Video Adapter", WET610N. This model is said to be compatible with an, "Ethernet-enabled DVR". Is the Linksys WET610N compatible with the TiVo Premiere series?
WD41 is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2013, 09:10 AM   #2
supasta
Registered User
 
supasta's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Colorado
Posts: 2,937
Yes. It is compatible because it is simply a wireless ethernet adapter. The TiVo will only know that there is an ethernet cable connected to it.
I use an Apple Airport Express in the same fashion.
__________________
TiVo Roamio Pro Lifetime ∙ TiVo Mini Lifetime

XBOX LIVE: fiftyfootfang
supasta is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2013, 09:28 AM   #3
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,393
You may want to consider MOCA to avoid any potential issues with interference if you will use streaming funtionality.
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2013, 06:25 PM   #4
Teeps
Registered User
 
Teeps's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Torrance,Cal. 90503
Posts: 907
I am using a WES610N with an S3 648250 TiVo connected via Either Net cable.
So a WET610N should work, as TiVo does not discriminate via the RG45 Either Net connection.
Teeps is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2013, 01:00 AM   #5
PCurry57
Liberal Hippie Chick
 
PCurry57's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Dallas, TX
Posts: 205
Quote:
Originally Posted by WD41 View Post
I plan to buy a TiVo Premiere 4 (or XL4) for use with a Linksys, "Wireless-N Gaming and Video Adapter", WET610N. This model is said to be compatible with an, "Ethernet-enabled DVR". Is the Linksys WET610N compatible with the TiVo Premiere series?
I'm not familiar with linksys, though I have long use wireless bridges and streamed with no issues. Be sure you do a site survey and pick a channel with little or no competing wlan's. I run mine on the 5ghz band, until recently I've never had a competing network. They did not do a site survey and setup on the same channel. No problem I just changed my channel. With only one other 5Ghz network I'm good for some time. On the common 2.4 Fuzz band there are 16 different wlan's
__________________
TiVo Premiere [746320]w/Slide&WD 1TB ext{Lifetime}
TiVo Premiere [746500]w/WD 1TB ext{Lifetime}
Motorola SB6141/ASUS RT-AC66R/DLink DAP-1522 as gigabit switch (wireless disabled)
PCurry57 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:37 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |