TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 01-15-2013, 06:29 AM   #1
igirl
Tivo and EyeTV User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Sarasota, FL
Posts: 146
Brighthouse Florida Tuning Adapter/Season Pass issues

Under normal circumstances, when one relocates and changes providers Season Passes are supposed to automatically realign themselves with your new channel lineup when you repeat the Channel Lineups portion of the Guided Setup process.

This didn't happen (with a few exceptions) when we just switched to Brighthouse. I suspect it's something to do with this weird tuning adapter thingie we're now compelled to use. The SPs say (example) channel #107, when in reality the show is on #1007 - so it doesn't see it.

I brute force manually recorded the shows last night that were supposed to be SPs, but this will not do. Any way to rectify this other than deleting all season passes and adding them back in one by one?
__________________
* Tivo Premiere 4 w/Lifetime * Tivo Premiere unsub - (a cablecard box) * EyeTV 3 w/dual HDTV tuner (Silicon Dust HDHR) * Tivo Stream * Apple TV 3 (front end for EyeTV3 & film library)
igirl is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 10:11 AM   #2
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,223
The TA doesn't really affect your channel lineup, just your ability to record certain channels in the lineup.

When re-running Guided Setup after changing providers, the TiVo will do its best to match your existing Season Passes to the new channels. As you've seen, some of your SPs updated properly but some did not. I think the only way to fix that is to re-create them. You can use the Season Pass Manager on tivo.com to do this relatively quickly (although yes, it's a pain if you had an SP for a show that is not currently airing).
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 09:23 AM   #3
igirl
Tivo and EyeTV User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Sarasota, FL
Posts: 146
Thanks - I actually ended up doing the repairs right on the machine in the season pass editor. All of the shows set to record mistakenly on channels in the 100s were wrong and needed to be in the 1000s. The channel numbers are seen in the SP editor list on the box, so I just went into each one of those - searched upcoming shows - and then Add A Season Pass - then deleted the old.

I could have done it online too as you mentioned but sometimes it takes 24 hours to update on the actual box and there were a number of upcoming things we wanted to make sure to catch.

It's sad that the editing of an individual SP doesn't allow one to change the channel it searches for episodes on - but whatever.

Quote:
it's a pain if you had an SP for a show that is not currently airing
Yes, those that didn't have upcoming episodes are still in need of repair - so will constantly have to watch for them to start back up. This is another failing of Tivo SPs - one should be able to just put them in manually - so that all instances matching the user's values are picked up whenever they appear.

All set for now though! Thanks again.
__________________
* Tivo Premiere 4 w/Lifetime * Tivo Premiere unsub - (a cablecard box) * EyeTV 3 w/dual HDTV tuner (Silicon Dust HDHR) * Tivo Stream * Apple TV 3 (front end for EyeTV3 & film library)
igirl is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 10:26 AM   #4
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,223
Glad to help, sorry you had to go through that.

As for the still broken SPs, you could set up some auto-record WishLists to cover those so you don't forget when those shows start re-airing again.
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:40 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |