TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 01-28-2013, 01:53 PM   #1
JKay
Registered User
 
Join Date: Feb 2001
Location: Santa Clarita, CA, USA
Posts: 115
XL4 Still Rebooting

My XL4 has spontaneously rebooted 4 times in the last six weeks and under the exact same conditions. On a Sunday I will be recording an early NFL game on one tuner and a second and later NFL game on second tuner and a different channel. While watching the first game I press the left arrow on the Select Pad to go back to the menu and the screen goes black and the TiVo XL4 reboots and then resumes recording the two games.

I was using the SD menu during above incidents, which brings me to another problem I encountered. Again using the SD menu I was watching a show I had recorded a few days earlier when I began to get artifacts, pixilation and sound distortion. Iíve encounter this before but it only lasted for a few seconds, but this time it continued for several minutes until I gave up on the recording. Out of curiosity I changed to the HD menu interface and went back to the supposedly corrupted recording and now it played perfectly. One of the things I checked when I encountered these problems was to see if the TiVo was perhaps recording 4 things and was overloaded, but in each case there was never more that 2 red lights indicating a recording in progress.

Iíve owned TiVoís for about 12 years and I was pleased that TiVo gave me the option to use the SD menu as I found the HD menu to be some what sluggish while responding to the remote. I am starting wonder if using the SD menu contributing to my problems.
__________________
************
The person with the most acronyms wins!!
************
Series 3, 131 hrs.HD (WD Green 1TB)
SVR2000, 160 hrs.
************
JKay is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 06:15 PM   #2
JoeKustra
Cable only
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ashland, PA 17921 TCD746320/500
Posts: 296
It's hard to say if I have a reboot problem like you or a download problem as noted in another thread. No mail message is making me think there may be a reboot issue. I also don't think downloads would happen during popular viewing hours. I'll just do a power cycle for the heck of it.
JoeKustra is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoģ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 05:39 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |