TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > TiVo Upgrade Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 08-16-2014, 07:11 PM   #91
telemark
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 588
Quote:
Originally Posted by bhb2104 View Post
When you ask if I'm using a USB adapter - I hooked up the wd drive to direct sata cable but I do have an add on Anker USB 3.0 PCI-E card in my pc.

Thanks again
Ya, I asked that ambiguously.

SATA works consistently.
New USB-to-SATA adapters are suppose to work, but is not 100%.
Old USB-to-SATA adapters are unlikely to work.
__________________
Premiere 2 tuner & SiliconDust
on Comcast-CableCard + OTA
telemark is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2014, 09:41 PM   #92
bhb2104
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Location: Comcast Cable, New Jersey
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by telemark View Post
That's not an acceptable setting. Wherever the drive came from, something set it. It needs to be permanently (which means across reboots) disabled.

Background reading:
en.wikipedia.org/wiki/Host_protected_area[/url]

> hdparm -N p7814037168 /dev/sdX

PS. The rest is Ok, you can delete it if you want some privacy.
I didn't notice your line of code above - per your suggested wiki reading I downloaded UBCD v531 - ran HDAT2 - removed HPA - set to full capacity and from that point everything ran great - within 45 mins I had 637 HD hours of recording available and was recording my first movie. P.S. didn't have to fuss with the cablecard settigs.

Thanks telemark for all that you contribute to the fourm.
bhb2104 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2014, 11:41 PM   #93
mc_hotmail
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by mattack View Post
the latter..

My question is -- has anyone done the entire process on a Mac?
On my Mac with a SATA to USB adapter, I can run jmfs (MfsLs and MfsLayout), and it recognizes the whole thing. I even tweaked MfsLs.java a bit to make it list files of arbitrary depth instead of the default depth of 1. With fuse-ext2 installed, I can also mount partition 4, 7, 9 and 14, see the kernel, logs and SQLite databases.

However, I have not done any cloning and expansion yet. I am planning to do a 320GB to 500GB clone, followed by expansion with jmfs. I know it's not appropriate for this thread, because these are two Premieres, not Roamio.

In any case, I think Mac should work fine.
mc_hotmail is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 12:18 AM   #94
telemark
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 588
Quote:
Originally Posted by mc_hotmail View Post
In any case, I think Mac should work fine.
The only difference I've noticed on Mac is one of the block devices ( /dev/rdisk, /dev/disk ) would only support the device's native block size, which is different than Linux which would emulate multiple sizes.
telemark is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 06:21 PM   #95
emerz
Registered User
 
emerz's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 40
Is it just me or is the link no longer valid?

"Sorry, we weren't able to locate that URL. Please double check your link details and try again. Or check back later."
__________________
Tivo Roamio Plus ~ WD RED 4TB ~ Verizon FIOS
emerz is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 06:49 PM   #96
jmbach
Registered User
 
jmbach's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 745
It's not just you. The two links appear not functional at this time.
__________________
"Delay is preferable to error" - Thomas Jefferson
"If I have seen further it is by standing on the shoulders of Giants" - Sir Isaac Newton
jmbach is online now   Reply With Quote
Old 08-18-2014, 08:48 PM   #97
telemark
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 588
It's down.

tiny.cc is down... It's not allowing new entries and others links appear non-operational as well.
It's consistent with their internal database being offline.

It's easiest to wait it out, and if they don't bring it back by tomorrow, I can migrate to another service.

I can / have added an alternate link for the basic installer which bypasses tiny.cc, for those who can't wait, but it's only usable for those who can use tar/gzip on their own.
telemark is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 07:33 AM   #98
telemark
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 588
It's Up

Checking this morning and they're magically back now.
I haven't changed anything so it was an outage.
telemark is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 09:20 AM   #99
emerz
Registered User
 
emerz's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 40
Sorry, my mistake. Firewall issue on my end.

Thanks!
__________________
Tivo Roamio Plus ~ WD RED 4TB ~ Verizon FIOS

Last edited by emerz : 08-19-2014 at 10:26 AM.
emerz is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 10:21 AM   #100
telemark
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 588
I haven't made any changes since Dropbox forced HTTPS, on 7/27/2014.

That forces a 301, 302, before a 200, but it works in the end so I wanted to minimize changes until I could do a rewrite and comprehensive testing.

I just did a run through and didn't see anything off. I'm not sure what you're experiencing from your description. Maybe post the last few message lines and what OS you're running and I can tell what actually is broken.
telemark is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 07:45 AM   #101
mc_hotmail
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by telemark View Post
The only difference I've noticed on Mac is one of the block devices ( /dev/rdisk, /dev/disk ) would only support the device's native block size, which is different than Linux which would emulate multiple sizes.
Confirm MfsAdd (expand 320GB backup on a 500GB drive) does not work on Mac:

****
expanding '/dev/disk4'
****
Before --------------------

Size of zones:
Used: 588038008 (280.40G)
Free: 28408280 (13.55G)
Total: 616446288 (293.94G)

Recordable space reported by Tivo: 616457216 (293.95G), approximately 45 HD hours

Expand did not finish successfully. Would you like to retry?

[Y]-Yes, [N]-No, [X]-Exit, [s]-Shutdown and <Enter>:
mc_hotmail is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 09:53 AM   #102
emerz
Registered User
 
emerz's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 40
Another success story.

After the .cc outage and issue with my own firewall was resolved, I ran the upgrade against a WD 4TB Red and it ran and completed flawlessly. 15 minutes later, I was booting up to a Guided Menu Screen.

FIOS pairing for premium channels was lost but was fixed with a quick support chat.

After one day, everything looks good.

Just wanted to note that I never even opened my PC case. I used a USB -> SATA adapter on Knoppix 7.4 Live with no problems.

THANKS telemark (and other contributors) for all of your hard work on this!
__________________
Tivo Roamio Plus ~ WD RED 4TB ~ Verizon FIOS
emerz is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 11:16 AM   #103
telemark
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 588
Quote:
Originally Posted by mc_hotmail View Post
Confirm MfsAdd (expand 320GB backup on a 500GB drive) does not work on Mac:
That's not a very descriptive error message. If you want to try a shot in the dark, run it against /dev/rdiskX instead of /dev/diskX ... Otherwise, gonna need to find the more verbose messages if available.

Quote:
Originally Posted by emerz View Post
I used a USB -> SATA adapter on Knoppix 7.4 Live with no problems.
Cool. Could you add what adapter that is?

Last edited by telemark : 08-20-2014 at 04:35 PM.
telemark is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 01:53 PM   #104
emerz
Registered User
 
emerz's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by telemark View Post
Could you add what adapter that is?
One of these:

http://www.vantecusa.com/gl/product/view_detail/471
__________________
Tivo Roamio Plus ~ WD RED 4TB ~ Verizon FIOS
emerz is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 04:20 PM   #105
jmbach
Registered User
 
jmbach's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 745
Was the adapter plugged into a USB2 or USB3 port.
__________________
"Delay is preferable to error" - Thomas Jefferson
"If I have seen further it is by standing on the shoulders of Giants" - Sir Isaac Newton
jmbach is online now   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 04:23 PM   #106
jmbach
Registered User
 
jmbach's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 745
Quote:
Originally Posted by mc_hotmail View Post
Confirm MfsAdd (expand 320GB backup on a 500GB drive) does not work on Mac:

****
expanding '/dev/disk4'
****
Before --------------------

Size of zones:
Used: 588038008 (280.40G)
Free: 28408280 (13.55G)
Total: 616446288 (293.94G)

Recordable space reported by Tivo: 616457216 (293.95G), approximately 45 HD hours

Expand did not finish successfully. Would you like to retry?

[Y]-Yes, [N]-No, [X]-Exit, [s]-Shutdown and <Enter>:
Try dropping down to the command line and run MFSAdd manually. It may give you more detailed error message.
__________________
"Delay is preferable to error" - Thomas Jefferson
"If I have seen further it is by standing on the shoulders of Giants" - Sir Isaac Newton
jmbach is online now   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 07:07 PM   #107
emerz
Registered User
 
emerz's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by jmbach View Post
Was the adapter plugged into a USB2 or USB3 port.
USB2

(Old Asus Motherboard has no support for USB3)
__________________
Tivo Roamio Plus ~ WD RED 4TB ~ Verizon FIOS
emerz is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 10:05 PM   #108
nooneuknow
TiVo User Since 2007
 
Join Date: Feb 2011
Location: Cox Cable Market, NV
Posts: 2,497
Quote:
Originally Posted by emerz View Post
USB2

(Old Asus Motherboard has no support for USB3)
Newegg has PC USB3 add-in cards, which cost less than $20 (as little as $12 on-sale). I don't know much about Macs, or if they have an easy and inexpensive way to add USB3.

I love that my old Lenovo laptop has an expresscard/34 slot, which buying a $40 USB3 card took it from outdated, to being able to run any USB3 device at USB3 speeds, at full duplex.

I bought the PCIe v2.0 x1 cards for my Core2Duo machines with PCIe 1.0 slots, and still get half-USB3 speeds, which is still ~5x faster than USB2.

Just trying to help, not trying to drift-off to discussion on this, other than helping those who want/need it to use for drive prepping. USB 3, plus some drive docks (a a single dock), make a great investment.

USB3 with UASP support is supposed to increase raw speed with drives. USB3.1 @ 10GBps, is pegged to come out next year, as well.
__________________
Cisco tuning adapters should never be used inline (using the TA coax OUT port) to connect a TiVo, if MoCA is in use. Use a splitter w/PoE filter on leg to TA, use other leg for the TiVo. Enjoy!
nooneuknow is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2014, 05:24 PM   #109
emerz
Registered User
 
emerz's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 40
Thanks for the info nooneuknow,

In the case of prepping a 4TB image, it only takes 2 or 3 minutes to complete, even using USB2.

But for making other backups to an external drive, a USB3 port sure would come in handy. I am planning on doing a MB upgrade soon and it will most likely come with USB3 ports as standard.

I wonder if one of these would duplicate a Tivo drive?

http://www.newegg.com/Product/Produc...-063-_-Product
__________________
Tivo Roamio Plus ~ WD RED 4TB ~ Verizon FIOS
emerz is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2014, 09:40 PM   #110
telemark
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 588
Ya those duplicator docks are suppose to just work, nothing special about a Tivo drive there. There are rare reports of duplicator misbehavior, so double check some reviews on the model.

Edit: one report said that one model came with a 3A power supply when 4A was really needed to power some drives.

Bonus, they should clone at a decent speed, much faster than USB2. And then anyone doing the expand step over USB2 would be quick because not much data is shuffled around for that.

Last edited by telemark : 08-22-2014 at 11:13 PM.
telemark is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:06 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |