TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 11-15-2012, 05:05 PM   #1
oaklandsberg
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 26
DirecTV HD TiVo Keeps Losing Satellite Information

I'm hoping someone can give me advice on a problem I have been having w/ my TiVo unit.

I'll be watching a show I recorded and it will go to a gray screen in the middle. Apparently for some reason, mid-show, the unit loses the satellite information as I caught it happening in live time tonight.

I couldn't watch live TV because it was "receiving satellite information." Once it got done with that, I was able to watch live TV, but the screen menu doesn't have updated show information, which means it won't record many of my programs tonight because it won't have the data to know they are on.

It the unit somehow resetting itself each day? More importantly, how do I fix this?! Any advice would be appreciated. Thanks.
oaklandsberg is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 01:11 AM   #2
litzdog911
TechKnow Guide
 
litzdog911's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Mill Creek, Washington
Posts: 12,017
Which "HD Tivo" do you have .... HR10-250 or THR22? Have you tried resetting the Tivo?
__________________
Sony SAT-T60 120GB (v3.5b)
HR20-700, HR20-100, HR21-200 HD DVR
AM21
HR10-250 HD DVR 400GB (v6.4a)
H21-200 HD Receiver
R10 DVR 160GB (v6.4a)
litzdog911 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 04:55 AM   #3
oaklandsberg
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 26
HR22.

The receiver did it around 5:30 PM last night, and I notice that it's doing it again right now (5:50 AM). I'm not going to be able to watch TV at all at this point.

I just went to the menu screen and did a reset at your suggestion.

Any thoughts on if that doesn't work?
oaklandsberg is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 01:34 AM   #4
litzdog911
TechKnow Guide
 
litzdog911's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Mill Creek, Washington
Posts: 12,017
Try using the red reset button.
__________________
Sony SAT-T60 120GB (v3.5b)
HR20-700, HR20-100, HR21-200 HD DVR
AM21
HR10-250 HD DVR 400GB (v6.4a)
H21-200 HD Receiver
R10 DVR 160GB (v6.4a)
litzdog911 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2013, 07:52 AM   #5
oaklandsberg
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 26
Hello.
Thanks for your help.

The red reset button seemed to have worked, but it's now doing the same thing again and that remedy is no longer working.

Any other thoughts?
oaklandsberg is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2013, 01:54 PM   #6
litzdog911
TechKnow Guide
 
litzdog911's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Mill Creek, Washington
Posts: 12,017
Same exact symptoms as in your first post?

Try pulling the Tivo's AC power for several minutes, then repower.

Do you have other Receivers/DVRs? Are they working OK?
__________________
Sony SAT-T60 120GB (v3.5b)
HR20-700, HR20-100, HR21-200 HD DVR
AM21
HR10-250 HD DVR 400GB (v6.4a)
H21-200 HD Receiver
R10 DVR 160GB (v6.4a)
litzdog911 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2013, 07:44 AM   #7
oaklandsberg
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 26
Other receivers are fine, though none of them are TiVo units.

I just hit the red reset button, turned off the power, and unplugged the cord in the back. Will reboot it all in ten minutes.

If that doesn't fix things, what should I do?

Could this be a bad hard drive? The box is less than a year old.
oaklandsberg is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2013, 09:25 AM   #8
NorthAlabama
tabasco rules
 
NorthAlabama's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: rocket city, al
Posts: 2,567
Quote:
Originally Posted by oaklandsberg View Post
Could this be a bad hard drive?
it could be a few different things, and yes, the hard drive is one of them. a few things to troubleshoot are:
  • overheating - check the temp using the menus, and see if the fan is working
  • access card - remove and re-insert it to make sure it's seated correctly
  • power fluctuations - if it's plugged into a surge protector or strip, try plugging directly into the outlet, or even better, another outlet on a different circuit.

if those don't resolve the issue, your next steps would be to work your way through the reset menu, one at a time, starting with:
  • clearing thumb ratings. if it still reboots, try
  • clearing the program info and to do list (write down your sp's beforehand). if that doesn't work, the last step would be
  • clear & delete everything

if you try all of the above, and the unit is still rebooting, you need to check your warranty before going any further, to see if dtv will honor a warranty or leased equipment replacement.

have you noticed any freeze frame, macro-blocking, audio drop outs, or "blank" recordings? those could be early signs of a signal issue or a failing hard drive.
__________________


The truth will set you free. But not until it is finished with you. - David Foster Wallace
NorthAlabama is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2013, 09:30 AM   #9
oaklandsberg
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 26
Have not had any of the issues you mentioned as signs of signal or hard drive problems (at least to my observation).

The power fluctuation issue is intriguing as we have had some light fluctuations in the house, usually when my wife uses her hair dryer. I haven't noticed lights flickering or anything when this happens though.
oaklandsberg is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2013, 09:38 AM   #10
NorthAlabama
tabasco rules
 
NorthAlabama's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: rocket city, al
Posts: 2,567
sorry you're having trouble, but at least you have a place to start. let us know how it goes.
__________________


The truth will set you free. But not until it is finished with you. - David Foster Wallace
NorthAlabama is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:36 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |