TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Stream
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 07-20-2014, 06:23 PM   #1
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,257
An unknown error occured

Was on vacation far from home the last 2 weeks so got ample opportunities to try OOH streaming. Must say it got very annoying at times. I got this infamous error more times than I care to count:
Problem Streaming
An unknown error occured.

What makes it more annoying is right after getting the error I'd go back and start stream right away again and it would continue without issue for a while but then eventually give me the error again.
Also, most of the time the video quality was only 2 or 3 bars giving me a fuzzy picture. Switching to Slingbox using the same connection would give me much better picture quality after letting the stream buffer for 30 seconds or so. But using Slingbox trick play to skip commercials was very annoying as well due to the latency involved, but at least the Slingbox was reliable in terms of connection and video quality unlike the Stream.

So overall I was quite disappointed with OOH Stream and glad I had Slingbox available as an alternative. I wish my experience had been more favorable but there you have it. I could almost tolerate/forgive the fuzzy picture over shaky connections, but the "Unknown error" made it unbearable.

P.S. I did also try using downloads instead of streaming on a couple of occasions, however the download speeds @medium quality were < 1 Mbps and estimated download time for a 1 hour show was on the order of 1.5 hours, so that wasn't really practical.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by moyekj : 07-20-2014 at 06:28 PM.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2014, 10:48 AM   #2
Bulldawg9908
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 46
I share your frustrations.

I don't have an answer for the "unknown error occurred" issue as I have the same problem and haven't figured out what triggers it, but I know why streaming quality is so poor and why downloading when out of the home is so painful.

All OOH streaming and downloading goes through a TiVo proxy server which limits bandwidth to less than 2 Mb/s. This bandwidth isn't adequate for Stream to do on-the-fly encoding and give you a good quality picture. I've e-mailed TiVo about why they do it this way and they've blown me off saying it's not a bug and they're not going to do anything about it.

I've got 60 Mb/s down where I usually stream from and a steady 20 Mb/s up at home, so I should be able to stream and download anything I want at high quality and not notice that I'm not home, but because TiVo insists on all traffic going through their proxy servers, we're stuck with this mess.

Needless to say, I'm unhappy with this situation, but there is little I can do to change it. TiVo is ignoring me, and short of becoming TiVoMargaret's most annoying follower on Twitter, I can't get their attention on this issue.
Bulldawg9908 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2014, 02:55 PM   #3
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,257
Yes, I know all about the proxy and the ~1.85 Mbps limit on OOH download speeds as documented in the More detailed HLS statistics thread. I actually would have been happy to get 1.8 Mbps, but was getting < 1 Mbps which made it even worse.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 04:37 PM   #4
MacBrian
Registered User
 
MacBrian's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kansas
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
An unknown error occured.
SAME error here -- just as often at home within my own wifi as outside my network.

I've applied all sorts of voodoo -- rebooting the iOS device (iPad 2 or iPhone 5s), restarting the TiVo Stream both by unplugging and restarting at the Stream's web page, and restarting the wireless services on my AT&T 2-Wire router. I also have a Netgear Extender which occasionally gets the same voodoo-reboot treatment.

Nothing is consistent. Some days the experience between iOS and the TiVo Stream is unbearably frustrating, and on other days there's rarely a problem. I've played with using different wireless "channels" and that was inconclusive as well.

During all of this, my Slingbox Solo is able to provide a MUCH more reliable experience...as long as I can tolerate the poor audio "in-a-tin-can" sound.

I share your frustration. Wish we could come up with a stable alternative. My next stab at resolving the inconsistent performance is to shut down the AT&T 2-Wire router's WIFI and use a brand new Apple Airport Extreme 6th Gen that I have sitting in a box waiting for some free time to install it. Maybe THAT will make a better experience???
__________________
2011: First Tivo Premiere (Ethernet)
2012: Second Tivo Premiere (Ethernet)
2012 Tivo Stream
2011 Slingbox Solo
Series 2 Humax DRT800 (Still in use for VHS->DVD)
Series 1 Philips (Retired)
MacBrian is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 05:50 PM   #5
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,257
For in home use I never seem to get this problem, but I'm usually situated very close to wireless router and thus have solid connection from iPad to wireless router. Looks to me like the Stream is not very robust and tolerant of network glitches which are especially common in public WiFi connections.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 06:02 PM   #6
MacBrian
Registered User
 
MacBrian's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kansas
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
For in home use I never seem to get this problem

<sigh>

I'm usually within 20' of my wifi router at home...
__________________
2011: First Tivo Premiere (Ethernet)
2012: Second Tivo Premiere (Ethernet)
2012 Tivo Stream
2011 Slingbox Solo
Series 2 Humax DRT800 (Still in use for VHS->DVD)
Series 1 Philips (Retired)
MacBrian is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2014, 05:59 PM   #7
JWhites
Registered User
 
Join Date: May 2013
Posts: 951
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
For in home use I never seem to get this problem, but I'm usually situated very close to wireless router and thus have solid connection from iPad to wireless router. Looks to me like the Stream is not very robust and tolerant of network glitches which are especially common in public WiFi connections.
I have noticed that if I sit near my router and set it to 5GHz that I get rock solid performance without a hiccup and if I go onto 2.4GHz mode and get farther away with a weaker signal a more inconsistent experience occurs. Personally I can't wait for TiVo to ditch the proxy and do port forwarding which I hope will give my out of home streaming experience the same picture and audio quality I get with in home streaming.
JWhites is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2014, 04:57 PM   #8
MacBrian
Registered User
 
MacBrian's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kansas
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by MacBrian View Post
My next stab at resolving the inconsistent performance is to shut down the AT&T 2-Wire router's WIFI and use a brand new Apple Airport Extreme 6th Gen that I have sitting in a box waiting for some free time to install it. Maybe THAT will make a better experience???
Just an update. I finally got the 5th Gen Airport Extreme installed. I've "dumbed-down" the AT&T 2-Wire router (as much as possible, that is) and am using the Airport Extreme in it's place for all my wired and wireless needs.

Performance and reliability is now ROCK SOLID on my two iPhone 5s phones AND on my two 2nd Generation iPads. I've watched several hours of Tivo recordings from either one of my Premiere boxes, both at home and away from home, with no issues.

Lesson learned for me: If you stick with Apple..."it just works."



--Brian
__________________
2011: First Tivo Premiere (Ethernet)
2012: Second Tivo Premiere (Ethernet)
2012 Tivo Stream
2011 Slingbox Solo
Series 2 Humax DRT800 (Still in use for VHS->DVD)
Series 1 Philips (Retired)
MacBrian is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2014, 02:42 AM   #9
JWhites
Registered User
 
Join Date: May 2013
Posts: 951
I've noticed that if I make a partial recording like if I record the last 20 minutes of a show then stream that recording after the show ends, most of the time at the end of the program I get a "Problem Streaming: An unknown error occurred" message instead of the "delete/keep" message.

Last edited by JWhites : 08-27-2014 at 02:29 AM.
JWhites is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2014, 10:02 AM   #10
turnipkimchee
Registered User
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by MacBrian View Post
Just an update. I finally got the 5th Gen Airport Extreme installed. I've "dumbed-down" the AT&T 2-Wire router (as much as possible, that is) and am using the Airport Extreme in it's place for all my wired and wireless needs.

Performance and reliability is now ROCK SOLID on my two iPhone 5s phones AND on my two 2nd Generation iPads. I've watched several hours of Tivo recordings from either one of my Premiere boxes, both at home and away from home, with no issues.

Lesson learned for me: If you stick with Apple..."it just works."



--Brian
MacBrian,
I'm having the same problem, but "Problem Streaming: An unknown error occurred" occurs on my home network at a minimum once every 5 minutes and I'm unable to stream outside my home.

I have a surfboard extreme sbg6782-ac attached to a 5th generation airport extreme. (Does the word "extreme" make these products more gen x or y? )

You noted that you dumbed down your at&t router. How do you mean? I have the router at the most basic default settings with my firewall being run off the Airport.

Travis
turnipkimchee is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2014, 11:26 AM   #11
Gromit
Registered User
 
Gromit's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Atlanta, GA
Posts: 10,186
My stream was working flawlessly until last weekend when I made a change to my network.

I have 2 Airport Extremes, one 2nd gen and one 3rd gen, in my home network. The second one serves as a wireless bridge so devices in the living room can have a wired internet connection. Well, wired in the sense that they connect to the router using ethernet cables.

I guess I'm stretching the 'no wifi' rule with the Stream as it was in the living room connected to the second router. But it was working great. In home, out of home, whatever.

When I started seeing some internet connection issues I decided to swap the routers so the newer 3rd gen was in the office connected directly to the cable modem. The older router went to the living room to be the wireless bridge. That fixed my internet issues, but then I started getting the unknown error messages when I try to stream on my network.

I moved the stream to the office router but it's doing the same thing. Unless I download to my iPad, it's giving the error message a lot. Sometimes I can make it for a few minutes, sometimes it's one after the other.
__________________
Where are we going, and why am I in this handbasket?

Last edited by Gromit : 11-03-2014 at 11:41 AM.
Gromit is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2014, 10:50 AM   #12
Gromit
Registered User
 
Gromit's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Atlanta, GA
Posts: 10,186
This morning I realized that my iPad was on my 2.4ghz network instead of the 5ghz. I switched to the 5 and got 20+ minutes of flawless streaming.
__________________
Where are we going, and why am I in this handbasket?
Gromit is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2014, 11:05 AM   #13
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,257
I think one thing we can deduce is that streaming to iOS app is not very tolerant of network glitches.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2014, 08:21 PM   #14
Sling_Blade
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 12
Same here

I just wish in home streaming would work for me. I even upgraded to a top of the line netgear ac router and it makes no difference. I get the unknown streaming message, or it buffers a lot etc. The only thing I've found that seems to be reproducible is that if I switch from the 5ghz to the 2.4ghz network download times for shows are greatly reduced. The amount downloaded per tick of the app updating is around 1MB on 5ghz while it is 2MB on the 2.4ghz. For the 2.4ghz network the download time is typically a bit less than half the show length. I am being careful to terminate the tivo app after switching so that it realizes I'm on my home network.

Any measure of network speed shows the 5ghz being screaming fast (around 400Mb/sec). Twitch, netflix, etc all perform flawlessly on the 5ghz network. It's just tivo that is terrible. Even so, streaming itself seems random and I've seen issues on both networks. I think I started having issues after moving to ios8.
Sling_Blade is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2014, 04:29 PM   #15
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,596
Have you got the new software on your Stream/Roamio yet? Since the update I have not had a single "problem streaming" and I was getting them constantly before.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2014, 06:23 PM   #16
RoamPremier
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 1
Quote:
Have you got the new software on your Stream/Roamio yet? Since the update I have not had a single "problem streaming" and I was getting them constantly before.
How do you know? Do you have to do something to get it installed?
RoamPremier is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2014, 07:11 PM   #17
Sling_Blade
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
Have you got the new software on your Stream/Roamio yet? Since the update I have not had a single "problem streaming" and I was getting them constantly before.
Not yet. But I'm not hopeful as the patch notes say nothing about it.
Sling_Blade is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2014, 05:37 PM   #18
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,596
For me the new software has been perfect. I use my Stream every night in bed. Before the update I had constant issues, since the update I have not had one. It may not be listed in the release notes, but they did something to address this issue in the software.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2014, 01:26 AM   #19
Sling_Blade
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 12
Well that would be awesome if they fixed it! It's been quite frustrating.
Sling_Blade is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2014, 04:15 PM   #20
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,596
Do yo have a Roamio or a standalone Stream? If you have a Roamio you can put it on the priority list and get the software quickly.

https://www.tivo.com/priority_20.4.5
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2014, 03:23 PM   #21
MacBrian
Registered User
 
MacBrian's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kansas
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by turnipkimchee View Post
You noted that you dumbed down your at&t router. How do you mean? I have the router at the most basic default settings with my firewall being run off the Airport.

Travis
Travis:
Sorry for the delay in answering. I used these instructions:

http://forums.att.com/t5/Third-Party...e/td-p/3607835

--Brian
__________________
2011: First Tivo Premiere (Ethernet)
2012: Second Tivo Premiere (Ethernet)
2012 Tivo Stream
2011 Slingbox Solo
Series 2 Humax DRT800 (Still in use for VHS->DVD)
Series 1 Philips (Retired)
MacBrian is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2014, 11:33 PM   #22
Sling_Blade
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 12
fixed!

Well I got the update! I'll report back if I find I still have problems but I noticed an immediate difference. Using the slider to seek through a show at random points results in very quick playback, whereas before it would take a while and freaquently time out with an error. Also the stream had its software updated at the same time, so it makes since now that this update provides a fix.
Sling_Blade is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2014, 08:14 PM   #23
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,596
I got the update almost a month ago and I have not had an issue yet. I have not had a single "problem streaming" or "unknown error" and I haven't once had it simply stop playing at the end of the recording and keep my iPad awake all night. It's been (knocks on wood) rock solid for me.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:40 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |