TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 08-18-2012, 10:04 AM   #31
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,550
Quote:
Originally Posted by oinkaroonie View Post
Unitron, your image somehow put some recording info on my box. Every time I went to the Now Playing list, I'd get the error 51 indicating I had data from another box on mine. A C&DE cleaned that problem up.

The networking issue is really weird. I actually have a connection with Tivo, but my box is cutting the conversation short. It's initiating an SSL (encrypted) connection with the Tivo server on port 443 (the standard HTTPS port).

My box negotiates with the server, the server asks for my box's security certificate, and it verifies my certificate. That all looks normal.

Then my Tivo box sends some data (I can't see what it is, because it's encrypted) and the server sends some data back. After that first exchange, my box notifies the server that it's closing the connection. Then my Tivo notifies me that there was a problem with the Internet connection.

The phone connection works, but there's something squirrelly about the internet one. Any ideas?

Any info would not have been the actual recordings themselves, although there are instances where one might see, on the same machine, the listing of the recordings.

Think of it like a book where all of the pages have been ripped out except the table of contents at the beginning.

TiVos are designed so that you can't take the hard drive out of one and stick it in a second one and still be able to watch the recordings the first one made.

The TiVo Service Number is used somehow to mark or encrypt or encode the recordings to defeat that.

That's what throws up an error 51, whenever a TiVo encounters a trace of some other TiVos TSN.

All that has to be scrubbed out. Usually the full guided setup you go through should take care of that.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2012, 04:45 PM   #32
oinkaroonie
Registered User
 
oinkaroonie's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Colorado
Posts: 18
The networking issue turned out to be unrelated to certificates. My firewall was keeping ICMP "ping" packets from getting responses. Once I changed that, the Tivo connected to the Tivo server.

Kinda funny -- even though the Tivo box has an active connection with the server through HTTPS, it severs the connection when it doesn't get a ping response after a certain number of attempts.

My Tivo has been successfully resurrected. Thanks again for all the help here!
oinkaroonie is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:04 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |