TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 10-11-2012, 09:33 PM   #1
Brian Kendig
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
Premiere hangs when transferring show from another Premiere

I have two Series4 dual-tuner Premiere units - I'll call them A and B. Each has a digital cable card and they are both wired into my home network. A has a MyBook DVR Expander attached.

When I start to transfer a recording from B to A, within two or three minutes A will hang.

I've only tried to transfer HD recordings, and I've only tried from B to A, not the other direction. A hangs whether I'm transferring the recording for later viewing, or watching it while it transfers. I have to pull/reseat the plug to reboot it.

When it reboots, sometimes the video is choppy and the unit is dog-slow for a minute or two, then it reboots again on its own. This may happen one or two times until it boots up and works fine. I suspected the hard drive, so I booted it into diagnostic mode and ran SMART hard drive tests which took all night but passed with no errors. I have no problems if I don't try to transfer recordings, but I want to be able to!

What might be wrong?
Brian Kendig is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 12:22 AM   #2
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,616
Possibly your external is going bad and the Tivo can't detect a problem until it gets serious enough. Tivo shares the storage of recordings on both drives at the same time.

What happens when you try to record something on Premiere-A? does it freeze or lock up, maybe reboot?
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 08:00 AM   #3
Brian Kendig
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
Thank you for the reply!

When I'm not trying to transfer a recording, Premiere A works fine. Records programs with no problem, plays them back with no problem. It was a month ago that I tried to transfer something and it hung and did the multiple-restart thing, so I gave up on the transfer, and it's been working completely fine since then until last night when I tried to transfer again.

I'm fairly sure that the overnight SMART test (from the 54 diagnostic menu) tested the external drive as well as the internal drive, since it had a column for Primary and one for Secondary and both were Pass.

These two details are why I'm suspecting this might be something other than a hard drive problem...
Brian Kendig is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:45 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |