TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > TiVo Upgrade Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 11-18-2012, 05:20 PM   #1
AZTECF
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
Use original Hard Drive as External Drive?

I'm upgrading the original hard drive in my premiere (45hr HD) to a new 2TB drive. Can I use the original drive for external storage for the Tivo?
AZTECF is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 07:42 PM   #2
steve614
what ru lookin at?
 
steve614's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 10,722
1. You do not want to do that. You should put the original hard drive in storage just in case something happens to your upgraded hard drive.
When that something does happen (and it will eventually), you'll have the original as a backup.

2. IIRC, once you upgrade the internal hard drive, the Tivo will no longer accept connecting an external.
__________________
The Man Prayer: I'm a man ...... I can change ...... If I have to ...... I guess.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

F*CK CANCER!
steve614 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 02:17 PM   #3
lillevig
Hot in West Texas
 
Join Date: Dec 2010
Location: San Angelo, TX
Posts: 1,753
Quote:
Originally Posted by AZTECF View Post
I'm upgrading the original hard drive in my premiere (45hr HD) to a new 2TB drive. Can I use the original drive for external storage for the Tivo?
As steve said, it's a bad idea for a variety of reasons. The other reason is that an external drive basically just adds a second possible point of failure. A failure in either drive will cause you to lose your recordings. It's not like sticking a USB drive on a PC where they are separate storage units. Tivo marries them together.
__________________
"I'm just one story in a two story town." Bon Jovi
lillevig is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 05:36 PM   #4
Arcady
Stargate Fan
 
Arcady's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Philadelphia, PA
Posts: 2,888
The Premiere won't accept the original 320gb drive as an external anyway. The drive needs to come from a WD DVR Expander for the TiVo to use it on a Premiere as an external. And as Steve said, once you upgrade to the 2TB, I don't think you can add an external.

Save the 320 as a backup. I just used mine today to resurrect a Premiere that had a failed drive.
__________________
Roamio Pro (3TB)
Premiere Elite (2TB)
Premiere (320GB)
Two TiVo Minis

Left DirecTV 4/15/07. Left TWC 8/8/11. Now on Comcast Xfinity.
Arcady is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:35 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |