TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 05-04-2014, 10:35 PM   #31
jackie moon
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 12
I hate the hd menus. Usually when I am looking through my recorded shows something else I watch is recording off live tv. The last thing I want to see is the last five minutes of a show I haven't watched yet since it shows me live picture in picture. Also how do you get back to a show you are watching (recorded not live) once you push the tivo home button while the show is playing.
jackie moon is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2014, 10:47 PM   #32
NYHeel
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,168
Quote:
Originally Posted by jackie moon View Post
I hate the hd menus. Usually when I am looking through my recorded shows something else I watch is recording off live tv. The last thing I want to see is the last five minutes of a show I haven't watched yet since it shows me live picture in picture. Also how do you get back to a show you are watching (recorded not live) once you push the tivo home button while the show is playing.
The zoom button gets you back to whatever is in the upper right corner video. So if you're watching a recording and you press the Tivo button then Zoom will get you back to your recording.
NYHeel is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2014, 11:05 PM   #33
jackie moon
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 12
Thanks. I still think I'm switching back to sd
jackie moon is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2014, 11:16 PM   #34
dswallow
Save the Moderatоr
 
dswallow's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Long Branch, NJ, USA
Posts: 48,702
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by sbiller View Post
Absolutely... the days of SD menus are (finally) numbered.
Even infinity is a number.
__________________
¯\_(ツ)_/¯****************
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dswallow is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 06:56 AM   #35
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,345
Jackie: Slow kills the video window.

The only function the SD menus have that the HD ones do not is the ability to be in a folder and scroll through from show to show while reviewing the detailed descriptions. Otherwise, it pretty much works the same. Zoom and Slow are really the only new button presses.
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 09:07 AM   #36
b_scott
TiVo Fan
 
Join Date: Nov 2006
Location: chicago, il
Posts: 996
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Who uses the Amazon App on the TiVo anyway? It's much easier just to go to amazon.com with a browser and start a transfer to your TiVo that way... (and I don't believe SD UI has Amazon shows integrated into search right?). If Prime Streaming ever makes it to TiVo then I would use the App directly from the TiVo, but not otherwise.
we're talking about the possible inclusion of Amazon Prime free video.
b_scott is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2014, 04:41 PM   #37
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,224
Wow. Why would anyone use SD menus? They are SO UGLY. And why would anyone stream Amazon on TiVo? Roku is way better for that... I guess it would be kind of useful on the Minis though, away from the primary HT setup...
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2014, 06:57 PM   #38
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,371
Quote:
Originally Posted by Bigg View Post
Wow. Why would anyone use SD menus? They are SO UGLY. And why would anyone stream Amazon on TiVo? Roku is way better for that... I guess it would be kind of useful on the Minis though, away from the primary HT setup...
If it's useful on the Minis then it would also be useful on the Roamios. I use my FireTV to stream Amazon content now instead of my Roku3. At least in my main setup. Much better and quicker than on the ROku.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x3
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2014, 09:14 PM   #39
b_scott
TiVo Fan
 
Join Date: Nov 2006
Location: chicago, il
Posts: 996
Quote:
Originally Posted by Bigg View Post
Wow. Why would anyone use SD menus? They are SO UGLY. And why would anyone stream Amazon on TiVo? Roku is way better for that... I guess it would be kind of useful on the Minis though, away from the primary HT setup...
what about people who don't own a Roku?
b_scott is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2014, 03:09 PM   #40
moedaman
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 166
Quote:
Originally Posted by b_scott View Post
what about people who don't own a Roku?
Then we should feel sorry for them if they're streaming from their Tivo Premiere's.

Even with improvements, the Series 4 hardware can't really compete with the streaming boxes available today. If you're not using a Roamio, then just buy a $50 Roku and you're set for your streaming needs.
moedaman is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2014, 04:52 PM   #41
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,224
Quote:
Originally Posted by moedaman View Post
Then we should feel sorry for them if they're streaming from their Tivo Premiere's.

Even with improvements, the Series 4 hardware can't really compete with the streaming boxes available today. If you're not using a Roamio, then just buy a $50 Roku and you're set for your streaming needs.
Yeah, exactly, just get a Roku. Get the $99 model though, it can be hardwired with Ethernet.
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 11:14 AM   #42
b_scott
TiVo Fan
 
Join Date: Nov 2006
Location: chicago, il
Posts: 996
Quote:
Originally Posted by moedaman View Post
Then we should feel sorry for them if they're streaming from their Tivo Premiere's.

Even with improvements, the Series 4 hardware can't really compete with the streaming boxes available today. If you're not using a Roamio, then just buy a $50 Roku and you're set for your streaming needs.
Luckily I have an Xbox One.
b_scott is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 01:06 PM   #43
WO312
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Wilmington, NC
Posts: 1,193
Quote:
Originally Posted by Bigg View Post
Wow. Why would anyone use SD menus? They are SO UGLY. And why would anyone stream Amazon on TiVo? Roku is way better for that... I guess it would be kind of useful on the Minis though, away from the primary HT setup...
Well, let's see. I was using the HD menus and getting reboots. Switched back to SD and it hasn't happened once. Maybe that has been fixed but I really don't care. SD has all I want or need.
WO312 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 01:38 PM   #44
b_scott
TiVo Fan
 
Join Date: Nov 2006
Location: chicago, il
Posts: 996
Quote:
Originally Posted by WO312 View Post
Well, let's see. I was using the HD menus and getting reboots. Switched back to SD and it hasn't happened once. Maybe that has been fixed but I really don't care. SD has all I want or need.
how's your cassette tape collection coming? You still buy DVDs?
b_scott is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 05:56 PM   #45
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,371
As much as I dislike the SD Menus, cassettes, and DVDs. Unfortunately, the majority of people still buy DVDs.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x3
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2014, 07:13 PM   #46
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,224
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
As much as I dislike the SD Menus, cassettes, and DVDs. Unfortunately, the majority of people still buy DVDs.
Wait... they still sell those somewhere other than the gas station? What is wrong with people?
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2014, 03:02 PM   #47
eboydog
Just TiVo'ing.....
 
eboydog's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 697
Doesn't this mean I can't get all my LP collection converted to 8 track? I only have about a dozen more left and my 8 track library will be complete!

and what are those DVD things you guys speak of anyhow???
__________________
NEW TiVo Roamio basic for sale PM me for details!
TiVo Roamio Pro
TiVo Mini (three)
TiVo Premiere

eboydog is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2014, 11:37 AM   #48
jay_winter
P4+PXL4+Mini+FIOS
 
jay_winter's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 66
I'm converting all my DVDs to Beta Hi-Fi.
__________________
Cheers! -Jay
jay_winter is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:12 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |