TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 09-10-2013, 10:38 AM   #1
ascher
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1
Tivo Central Roamio - Watch Live TV

As a Tivo user for over 10 years, I have become very accustomed to going to "Watch Live TV" directly from TV Central. This is especially useful instead of using the "Live TV" button on the remote since I usually watch TIVO programs in the dark, and it is hard to see the remote buttons in the dark. Is there a "Live TV" option on the new Roamio TV Central, or an easy way to get to Live TV without having to press buttons on the remote other that the Tivo button?
ascher is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2013, 10:58 AM   #2
TC25D
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 202
Quote:
Originally Posted by ascher View Post
As a Tivo user for over 10 years, I have become very accustomed to going to "Watch Live TV" directly from TV Central. This is especially useful instead of using the "Live TV" button on the remote since I usually watch TIVO programs in the dark, and it is hard to see the remote buttons in the dark. Is there a "Live TV" option on the new Roamio TV Central, or an easy way to get to Live TV without having to press buttons on the remote other that the Tivo button?
No, there's no Watch Live TV in TV Central. The Live TV button is right next to the Tivo button, not too hard to find in the dark.
TC25D is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 08:46 AM   #3
markp99
TakoKichi
 
markp99's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Nashua, NH
Posts: 8,894
ascher,

Your first post in 10 years! Must be some sort of record.

No solution to offer here except to learn to navigate the remote by touch.
markp99 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 08:48 AM   #4
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,293
That was always one of the best things about the TiVo remote. It is easy to use without having to look at it.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 10:24 AM   #5
mdscott
Registered User
 
mdscott's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Hermosa Beach, CA
Posts: 1,594
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
That was always one of the best things about the TiVo remote. It is easy to use without having to look at it.
Unless you have had a drink and have the wrong end forward...
__________________
TiVo S3, XL4; Roamio
Mixed Wireless/Wired Net
mdscott is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2013, 03:52 PM   #6
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,593
You have a TiVo why are you watching so much live TV?
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 02:53 AM   #7
Devx
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by ascher View Post
As a Tivo user for over 10 years, I have become very accustomed to going to "Watch Live TV" directly from TV Central. This is especially useful instead of using the "Live TV" button on the remote since I usually watch TIVO programs in the dark, and it is hard to see the remote buttons in the dark. Is there a "Live TV" option on the new Roamio TV Central, or an easy way to get to Live TV without having to press buttons on the remote other that the Tivo button?
If you are okay with using the arrow and select key in the dark, and don't mind losing the live buffer on the active tuner the "What to Watch Now" could be hijacked for this purpose. It's definitely more key presses though than Live TV or even Zoom (if no recorded show is playing). If you select "What to watch Now" from Tivo Central, then select and select again it should choose the defaults and dump you to whatever is most popular on at that moment. Again a warning that its (potentially) executing a channel change on whichever tuner is free which would start the live buffer over but it gets you to live TV if you just want to channel surf.
__________________
Roamio Pro
Roamio Plus (3TB)
Premiere Elite/XL4
THD 2TB x 2
Humax S2 300GB (retired)
Devx is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2014, 07:14 AM   #8
ljknight
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
Tivo Central Roamio - Watch Live TV

Quote:
Originally Posted by TC25D View Post
No, there's no Watch Live TV in TV Central. The Live TV button is right next to the Tivo button, not too hard to find in the dark.
I have all Logitech/Harmony remotes. Therefore it is not that easy.
Why not leave the menu option in TiVo Central?
There is plenty of other junk there....
ljknight is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2014, 02:11 PM   #9
A J Ricaud
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: Hacienda Heights, CA (Los Angeles County)
Posts: 1,069
Quote:
Originally Posted by mdscott View Post
Unless you have had a drink and have the wrong end forward...
Man, I'm glad I'm not the only one!
A J Ricaud is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2014, 06:46 PM   #10
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,593
Quote:
Originally Posted by ljknight View Post
I have all Logitech/Harmony remotes. Therefore it is not that easy.
Why not leave the menu option in TiVo Central?
There is plenty of other junk there....
In the old days the live TV and guide buttons were one button. There is a code, which still works with new units, that will continue this behavior. So if you're short on buttons you could use that and use a single button for live TV and guide. (all harmony remotes have a guide button don't they?)
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2014, 05:20 PM   #11
evanborkow
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 124
Quote:
Originally Posted by ljknight View Post
I have all Logitech/Harmony remotes. Therefore it is not that easy.
Why not leave the menu option in TiVo Central?
There is plenty of other junk there....
I've mapped the Live TV function to the Stop button on my Harmony One.
evanborkow is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2014, 09:17 PM   #12
Bierboy
Seasoned gas passer
 
Bierboy's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Quad Sillies
Posts: 11,515
Quote:
Originally Posted by evanborkow View Post
I've mapped the Live TV function to the Stop button on my Harmony One.

Mines mapped to the exit button. My stop button is slo mo...
__________________
"You don't know Bierboy like I know Bierboy. He became a lot more amusing after I figured out his sense of humor..." -- Rob Helmerichs

XL4
Bierboy is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 05:45 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |