TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Stream
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-09-2012, 07:48 AM   #1
weathertop
No worries
 
weathertop's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Short Hills, NJ
Posts: 106
Arrow Stream won't stay on network

My Stream won't stay on my wired and Fios-ed network and falls off after about 15 min of powering up. Anyone else having this problem?

I've called Tivo and they also found that the MAC address on the bottom of my stream and on the packaging wasn't matching the MAC address on their servers. They had me assign a static IP address through my router, using the MAC address showing up on their servers in order to increase its reliability.

I've tried this for a couple of days but it still seems to be having problems. I'm going to call Tivo back today for an exchange.

This is kinda disappointing, but I'm thinking this is the price of early adoption (I was in the initial group of 600 streams released, with the rest of you guys).
__________________
"I did not know that, thanks for setting me straight." - Dan203 (
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
)
"No 'bad things' will happen to you in your case" - TiVoStephen (
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
)
weathertop is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 09:14 AM   #2
Quake97
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Southeastern PA
Posts: 223
Bad hardware happens. Hopefully a replacement will fix your issue.

Joe
Quake97 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 12:54 PM   #3
weathertop
No worries
 
weathertop's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Short Hills, NJ
Posts: 106
Maybe...

I find it interesting that that internal MAC address is different from the MAC printed on the unit.

...in addition to the fact that my Stream seems to be very unreliable.

Any other experiences like this? Are others finding their Streams are always and solidly on their networks and working with their iPads?

I'm not sure if I'm expecting too much for a $125 network appliance...
__________________
"I did not know that, thanks for setting me straight." - Dan203 (
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
)
"No 'bad things' will happen to you in your case" - TiVoStephen (
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
)
weathertop is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 01:49 PM   #4
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,101
When the unit is first connected it has a different MAC address then what's printed on the unit. However after the update completes the MAC changes to the one printed on the unit. There is some speculation in the Coffee House as to why this happens, but several people have confirmed that the initial MAC address is the same across all Streams. Is yours showing up as... 00:13:74:00:5c:38? If so that's the initial MAC. It should change once the upgrade procedure occurs. If it didn't then the upgrade failed or the hardware is defective.

Dan
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 01:49 PM   #5
miller890
Member
 
miller890's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: MA
Posts: 345
The MAC address on the device and what is seen by the router will be the first check. Sounds like it is worth doing some testing before the 30 day period.

Wonderful, another Love/Hate piece of technology. Just what need. I should have mine Wednesday.
__________________
TiVo
Roamio Pro
w/LT | Premier Elite w/LT | Roamio Basic w/msd | Mini w/LT | Series 3 1.5TB w/LT | Series 3 1.5TB w/LT | S2DT 1TB retired| S2-140 retired | Stream
Comcast, all wired to 1GB
miller890 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 05:56 PM   #6
jfh3
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Denver area
Posts: 4,463
Quote:
Originally Posted by weathertop View Post
My Stream won't stay on my wired and Fios-ed network and falls off after about 15 min of powering up. Anyone else having this problem?

I've called Tivo and they also found that the MAC address on the bottom of my stream and on the packaging wasn't matching the MAC address on their servers. They had me assign a static IP address through my router, using the MAC address showing up on their servers in order to increase its reliability.

I've tried this for a couple of days but it still seems to be having problems. I'm going to call Tivo back today for an exchange.

This is kinda disappointing, but I'm thinking this is the price of early adoption (I was in the initial group of 600 streams released, with the rest of you guys).
I had a similar problem. You need to return the box for replacement.
__________________
- Roamio; Roamio Pro; Premiere Elite
- Premiere (2TB) (both for sale - PM me)
- TiVo Mini x 3
jfh3 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 06:05 AM   #7
weathertop
No worries
 
weathertop's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Short Hills, NJ
Posts: 106
Really appreciate the replies.

I didn't know that the MAC address is supposed to switch after the initial firmware upgrade.

Dan203: Yep, the MAC address you mentioned is the one that my Stream seems to be "stuck" on.

And, my replacement stream is on its way!
__________________
"I did not know that, thanks for setting me straight." - Dan203 (
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
)
"No 'bad things' will happen to you in your case" - TiVoStephen (
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
)

Last edited by weathertop : 09-10-2012 at 07:27 AM. Reason: Additional details
weathertop is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:01 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |