TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 01-31-2014, 11:42 AM   #31
TiVoJimmy
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 49
Quote:
Originally Posted by rlcarr View Post
Great.

But can you use the tivo.com Pass Manager to reorder them once they're copied to the Roamio? Or is it easier/better to do that from the iOS app?
It is better on the app or on the TiVo itself. The website is only good for doing a massive copy or delete of SPs
TiVoJimmy is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 03:06 PM   #32
worachj
Registered User
 
worachj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Eagan, MN
Posts: 797
Quote:
Originally Posted by rlcarr View Post
Speaking of transferring things to new Roamios...
I used KMTTG to transfer my Season Passes and Wishlist to my new TiVo and its free.

http://sourceforge.net/projects/kmttg/
__________________
S2, S3 (OTA), TiVo Hd, Premiere (OTA), Roamio Basic (Comcast Cable).
worachj is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 10:43 AM   #33
David Platt
Have an A-1 Day!
 
David Platt's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Portland, OR
Posts: 9,873
TC CLUB MEMBER
Yep, another vote for KMTTG. It will save a ton of work.
David Platt is online now   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 10:54 AM   #34
snoopdogg1
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 41
My season pass requests transferred seamlessly via the TiVo website. Can somebody explain what KMTTG does? From what I read, it looks like it can transfer shows from TiVo to mobile devices and computers, but Roamio does that now, right? Would KMTTG help me get around the Time Warner Cable restrictions on downloading/streaming shows onto my iPad, and from Tivo box to Tivo box? It's frustrating to not be able to transfer a show I legally recorded on my HDXL onto my new Roamio!
Quote:
Originally Posted by David Platt View Post
Yep, another vote for KMTTG. It will save a ton of work.

__________________
Morrisville, NC
----------------
Roamio Pro
HDXL
Series 2 (dead)
snoopdogg1 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 07:41 AM   #35
lynn02
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Northern Kentucky
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by mattack View Post
Yes.

1) hook Roamio & Series 2 up to the same network.. both have to be subscribed and have the same MAK (i.e. Tivo knows they're on the same account)
2) on Roamio, 'go into' the Series 2, which will be at the bottom of Now Playing
3) for EACH SHOW, you enter it and 'transfer this recording'.

Depending on how many shows you have, it's VERY tedious.

Seriously, it may be easier to transfer them to a COMPUTER with kmttg, then one by one (as you watch them) to the other Tivo by running pyTivo on the computer..
I must not have something set up right. I don't see the Series 2 at the bottom of my Now Playing. How do you make sure they are both on the same network?
lynn02 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 10:51 AM   #36
ort
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 168
I'm having some weird problems.

I have my new Roamio, and it's been activated by TiVo but doesn't have a cable card or cable connection yet.

I tried to use the online season pass manager to transfer my shows, but it doesn't seem to be taking. When I go and look at my season passes on the TiVo, I get this message...

Quote:
Getting Channel Information
The DVR is currently getting updated information about your channels. This will take a few minutes. (S111)
It's been displaying this message for about 12 hours now. Restarting the TiVo and forcing a new connection did nothing.

Also, while it does let me transfer shows from my Roamio, it goes ridiculously slow and will only let me do one at a time. An hour long show is taking about 2 hours to transfer, and while it's transferring, it won't let me select another show to transfer. I push over to select the transfer option and it just hangs up and does nothing. Eventually I can back out of the screen, but my choice does not stick.

I'm guessing that this is because it's hung up on transferring the season passes. Because when I look at the To Do list it gives me the same error message as I get when I look at the Season Pass Manager.
ort is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 10:38 AM   #37
ort
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 168
Just to follow up, the season passes did eventually come through, it just took about 2 days.

Also, turning off wifi and hard wiring my Roamio and Premiere into my network solved the transfer speed problem. Having one hard wired and the other not was really screwing things up. It was also killing my wifi speeds in the house, which was pretty weird, but I'm 100% certain that's what was doing it.

Which is weird because in the past my Premiere was wireless and my TiVo HD was wired and show transfers were always fine.

Eh, whatever, it works now.
ort is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2014, 01:50 PM   #38
Hot4Bo
Finally an Avatar!
 
Hot4Bo's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Florida
Posts: 3,134
TC CLUB MEMBER
I had no idea I could transfer my season passes to my new Roamio! That's awesome!
__________________
Stacey

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Hot4Bo is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2014, 10:35 AM   #39
mpnret
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 126
Quote:
Originally Posted by ADG View Post
Transfers between Premiers and Roamios are VERY fast.
Anybody have a feel for how fast? I am currently experiencing about 40 minutes for a 30 minute show. Transferring from a XL4 on a wireless adapter to a wired Roamio Pro. If anyone is experiencing significantly faster times I could temporarily hard wire the XL4. If not I will just continue as is.
mpnret is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2014, 11:09 AM   #40
L David Matheny
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: SE Ohio
Posts: 1,215
Quote:
Originally Posted by mpnret View Post
Anybody have a feel for how fast? I am currently experiencing about 40 minutes for a 30 minute show. Transferring from a XL4 on a wireless adapter to a wired Roamio Pro. If anyone is experiencing significantly faster times I could temporarily hard wire the XL4. If not I will just continue as is.
I've transferred only one show from my Premiere to my new Roamio (basic) so far, using a wired connection. I believe the one-hour high-def show (6GB) transferred in about 22 to 25 minutes. (I didn't notice exactly.)
L David Matheny is online now   Reply With Quote
Old 02-08-2014, 07:32 AM   #41
mpnret
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 126
OK, answered my own question It was taking about 40 minutes to transfer a 30 minute show from XL4(wireless) to Roamio (wired). I wired the XL4 and it's now down to about 5 minutes for a 30 minute show.
mpnret is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:09 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |