TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 01-30-2014, 04:04 PM   #1
JSN1080
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 4
TiVo Mini's Start up screen flashing...will not progress

I've had my Mini for less than a month and about two days ago noticed that I could not get passed the "Start up" screen. I've tried multiple HDMI ports, unplugged power, ethernet cord - nothing I have done has remedied the issue. Initially, the screen did not blink/flash, now it does after having unplugged/plugged-in the cords. Before this week, the unit was functioning just fine.

Any ideas on how to fix this issue? I have a TiVo Roamio for my main DVR and that is functioning just fine. Both units have a lifetime subscription.

JSN1080 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 12:15 AM   #2
lgnad
Pantless Mofo
 
lgnad's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Massachusetts
Posts: 688
Have you tried booting it up with both Coax and ethernet disconnected? This sometimes helps it to get past the sticking point.

Tried it with a different HDMI cable?

Did you try connecting it to a different tv? 'cause maybe the tv is dying?

Happen to have a another mini to steal its power cord, or have a universal adapter (like for a laptop) power cord and used it to power the mini, as its little power brick may be like half dead?

Finally, it may have roasted.... with these devices connected to both power and cable, a surge on either line can do damage.

__________________
-Roamio Pro/Slide Pro
-Premiere Xl4
-Mini
-Stream (Gotta go unplug the sucker one of these days!)
lgnad is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2015, 02:19 PM   #3
leweezo
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 65
wHAT EVER HAPPENED... MINE IS JUST FLASHING

leweezo is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2015, 02:41 PM   #4
Fernwood
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 324
Reboot the Roamio and the mini

Fernwood is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2016, 02:21 PM   #5
tjdmobile
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 2
Came here looking after mine did this same thing this morning. I had already done the reboot of both the Roamio and the Mini (which fixed it), so I would say that this solution works.

tjdmobile is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2016, 08:07 AM   #6
fcfc2
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 883
Quote:
Originally Posted by JSN1080 View Post
I've had my Mini for less than a month and about two days ago noticed that I could not get passed the "Start up" screen. I've tried multiple HDMI ports, unplugged power, ethernet cord - nothing I have done has remedied the issue. Initially, the screen did not blink/flash, now it does after having unplugged/plugged-in the cords. Before this week, the unit was functioning just fine.

Any ideas on how to fix this issue? I have a TiVo Roamio for my main DVR and that is functioning just fine. Both units have a lifetime subscription.
Hi,
Normally, you don't get to the Startup Screen unless the mini has been rebooted for some reason. In the normal course of use, no Tivos are designed to lose power and there is virtually no benefit to turning off power to the units. Doing this as a matter of course might actually cause premature wear.
Given that you have probably rebooted both the mini and the DVR multiple times, I would try just leaving it connected and powered on over night and if it still hasn't got past call Tivo for support help, things do go bad sometimes.

fcfc2 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump







Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Advertisements





TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media


(C) 2016 DBNet - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 01:16 AM.
Page generated in 0.13221192 seconds (51.48% PHP - 48.52% MySQL) with 18 queries