TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Underground Playground > TiVo Underground
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 12-19-2013, 02:00 AM   #301
cyphers72
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 26
The old Android cert expires 2/14/14. Doing anything interesting here will require extraction of a fresher cert from the Android or iOS app, or finally dig out someone to enable developers at TiVo which will likely never happen at the rate things are going. My understanding is that the last developer relations guy was torched in late 2012 just as the program was finally getting off the ground.

cyphers72 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2013, 02:15 PM   #302
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,755
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
FYI, the 20.3.7 software update made things worse for HTML5. Now when you start a web page it no longer grabs focus by default, so I'm unable to scroll through any elements of the page or insert text, etc.
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
20.3.8 software still has this bug and brought back one of the stupid HDUI wishlist issues again - so a step backwards.
Discovered today using my Slide Pro remote that some buttons do let you navigate around a web page, but not the way the arrow buttons used to work:
Q,A & W,S
Also note that "space" scrolls down if there is a vertical scroll bar.

Looks like Q,A buttons jump up and down between links while W,S jump between other field types (though not input fields).

Better than no control but not as good as the arrow keys used to behave...

NOTE: You can use kmttg Remote tab, Remote sub-tab and then your keyboard buttons to get the above buttons if you don't have a Slide remote.

__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2014, 11:53 AM   #303
swythan
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: High Wycombe, UK
Posts: 21
Big Grin Virgin Media client cert expiry FAIL

Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Certificate I'm currently using expires early next year which is an obstacle I'm not looking forward to overcoming.
FYI: The client certificate being used by Virgin Media's iPad app (and me) just expired (on 5th Jan 2014). Their entire "TV Anywhere" service essentially went offline for about a day, before coming back to life. You can currently connect through their servers ("Away Mode" / middlemind), but not directly to your own TiVo over the LAN ("Home Mode").

I'm guessing they've (partially?) turned off the client certificate verification on the server. I imagine an updated version of the iPad app will be coming along shortly!

Nice planning Virgin Media! ;-)

swythan is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2014, 12:11 PM   #304
arantius
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 60
Quote:
Originally Posted by swythan View Post
I'm guessing they've (partially?) turned off the client certificate verification on the server. I imagine an updated version of the iPad app will be coming along shortly!
If you want to verify this, run DVR Commander (or KMTTG?) against a VM box. Traditionally this fails. I have once in the past verified that all the features work, if a VM cert is used. (But since I don't have a legitimate cert, I've only done so for testing.) If they're really doing no cert validation now, the app would work.

I'd be surprised if they've done this/things will remain this way.

arantius is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2014, 12:15 PM   #305
gonzotek
tivo_xml developer
 
gonzotek's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Outside Phildadelphia
Posts: 2,267
Quote:
Originally Posted by swythan View Post
FYI: The client certificate being used by Virgin Media's iPad app (and me) just expired (on 5th Jan 2014). Their entire "TV Anywhere" service essentially went offline for about a day, before coming back to life. You can currently connect through their servers ("Away Mode" / middlemind), but not directly to your own TiVo over the LAN ("Home Mode").

I'm guessing they've (partially?) turned off the client certificate verification on the server. I imagine an updated version of the iPad app will be coming along shortly!

Nice planning Virgin Media! ;-)
Sounds like a repeat of the hard-coded cookie expiration date TiVos had built-in for session verification of .tivo transfers, which they had to fix last Feb.

__________________
Follow @pytivo on Twitter for project updates and more!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
A Web app for Roku Remote Control
gonzotek is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2014, 09:04 AM   #306
onovotny
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 11
@moyekj, Any chance you could put an exe wrapper on Kmttg? Right now it fonts and icons look way too small on Windows Hi DPI displays. On exe's, there are manifest options to specify dpi awareness (enabled or not) and there are compatibility settings that can be set on a shortcut. Neither works on a jar

I'm happy to help test stuff if you don't have a Hi DPI display.

Thanks!

onovotny is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2014, 10:00 AM   #307
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,755
Quote:
Originally Posted by onovotny View Post
@moyekj, Any chance you could put an exe wrapper on Kmttg? Right now it fonts and icons look way too small on Windows Hi DPI displays. On exe's, there are manifest options to specify dpi awareness (enabled or not) and there are compatibility settings that can be set on a shortcut. Neither works on a jar

I'm happy to help test stuff if you don't have a Hi DPI display.

Thanks!
Not sure why you are posting this in this thread instead of kmttg thread. In kmttg Config->Visual tab you can set font size. For icon you can create a desktop shortcut for kmttg.jar and then change to whatever icon you want by right clicking and selecting Properties->Shortcut->Change Icon.

__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 08:29 AM   #308
onovotny
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Not sure why you are posting this in this thread instead of kmttg thread. In kmttg Config->Visual tab you can set font size. For icon you can create a desktop shortcut for kmttg.jar and then change to whatever icon you want by right clicking and selecting Properties->Shortcut->Change Icon.
Not sure, just forgot about the other thread?

That works, though I would hope it could be more automatic. Minor thing, I know, but more ppl are getting high dpi displays. If you can detect you're running on windows, you could do something like this:

Code:
private static int GetZoomFactor()
        {
            try
            {
                using (var regKey = Registry.LocalMachine.OpenSubKey(@"SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontDPI"))
                {
                    var pixels = (int)regKey.GetValue("LogPixels");
                    var factor = ((double)pixels / 96) * 100;
                    return (int)factor;
                }
            }
            catch (Exception)
            {
                return 100;
            }
        }

onovotny is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 11:51 AM   #309
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,755
Updated python code using pkcs12 authentication

Took some time this morning to see if I could get sample python RPC code working again with the stricter authentication. I did get it working.

* 1st step obviously is obtaining pkcs12 certificate file & associated password. This is the hardest and "top secret" part.
* Generate a cdata.pem file from cdata.p12 file using "openssl" (will prompt you for password ):
Code:
openssl pkcs12 -in cdata.p12 -out cdata.pem -nodes
* Adjust python code to add the pem certificate file:
Code:
self.ssl_socket = ssl.wrap_socket(self.socket, certfile='cdata.pem')
Attached to this post is "remote3.py" which defaults to spitting out MyShows listing with the adjusted authentication and a cdata.pem file that expires 6/1/2015.

Attached Files
File Type: zip remote3.zip (7.0 KB, 32 views)
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by moyekj; 01-26-2014 at 02:19 AM.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2014, 04:34 PM   #310
DebiLee
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 21
Quote:
Originally Posted by gonzotek View Post
Excellent find! That's funny after all the time they spent playing up how great it was for Flash to be available on the Premiere.

How about pages with html5 <video> tags with tivo-friendly mp4? Maybe try this test page (has ogg theora, webm, and h.264/mp4 examples)
Ok so now that the Roamio, Mini, and Premiere were redesigned with HAXE instead of Flash, has anything changed with findings from these tests? Has anything been retested recently?

DebiLee is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2014, 05:02 PM   #311
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,755
Quote:
Originally Posted by DebiLee View Post
Ok so now that the Roamio, Mini, and Premiere were redesigned with HAXE instead of Flash, has anything changed with findings from these tests? Has anything been retested recently?
The only development is that since 20.4.1 software update TiVo shutdown ability to launch arbitrary web pages using RPC. See python HME web launcher thread for more on that. Launching Flash pages using uiNavigate still works. If you sign up as Opera TV developer then you get access to their official URL Launcher from paired TiVo(s) from which you can launch web pages.

__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 10:14 AM   #312
HerronScott
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Staunton, VA
Posts: 1,262
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Confirmation that this is visible to others:
http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...1#post10462071

Oops!
Oops indeed! I think TiVo has an authorization issue here with this feature.

Scott

__________________
  1. S3 HD - 2TB - Lifetime (son's)
  2. S3 OLED - 2TB - Lifetime
  3. S3 OLED - 2TB - Lifetime
  4. S1 Phillips - 120GB - Lifetime transferred to S3
  5. S1 Sony - 30GB - Lifetime transferred to S3
HerronScott is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 11:22 AM   #313
Fofer
༺♥༻
 
Fofer's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Neither here nor there
Posts: 75,549
TC CLUB MEMBER
Wow.

__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- a list of some favorite browser add-ons that help make TCF even more enjoyable!
Fofer is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 12:00 PM   #314
HerronScott
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Staunton, VA
Posts: 1,262
It will be interesting to see if it really does go away after today based on the end time.

Scott

__________________
  1. S3 HD - 2TB - Lifetime (son's)
  2. S3 OLED - 2TB - Lifetime
  3. S3 OLED - 2TB - Lifetime
  4. S1 Phillips - 120GB - Lifetime transferred to S3
  5. S1 Sony - 30GB - Lifetime transferred to S3
HerronScott is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 12:29 PM   #315
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 7,171
Discovering the iPad interface

I got the TESTING app on my Roamio as well, no HDUI reset was done. It just showed up. That's very scary that anyone can mass put out apps.

morac is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 12:35 PM   #316
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,430
Oh dear. Well Kevin, it's been nice knowing you.

Maybe you should try actively removing it sooner...

__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is online now   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 12:46 PM   #317
davidblackledge
Registered lÜser
 
davidblackledge's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: NM
Posts: 370
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
I'm a little nervous about it because it seems you can't restrict it to a particular TSN, so whatever you do here appears to be universal. Luckily you can specify a start and end time when the UI element you add is valid for, so I used a 24 hour window presuming it will disappear after that.
Holy crap, moyekj.

You didn't think very big though...you could have at least made it an ad for your stuff ;] But I guess you have a reason to be nervous...they'll probably leave you alone BECAUSE it wasn't an ad.

Expect somebody to be working on Easter to patch this rather than lose their job for screwing it up.

__________________
EnterWebz.tv
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
+ Radio Auricle + air qual / lightning maps, 1p/2p games...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
David.Blackledge.com Solitaire/FreeCell, Calendar, Map...
hmedev.wikidot.com
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
davidblackledge is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 12:54 PM   #318
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 7,171
I'd suggest contacting TiVo letting them know what you found and let them know there was no ill intent involved. I'm not sure who you could contact exactly though since they don't have a "security" contact. I guess you could try either Margret or their HQ phone number.

morac is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 01:03 PM   #319
davidblackledge
Registered lÜser
 
davidblackledge's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: NM
Posts: 370
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Net connect + HDUI reset didn't get rid of it, but my guess is it takes several hours for changes to filter through the system just like when adding it.
FYI I finally checked my Roamio and Premiere (without rebooting) for the first time this morning and it wasn't on either of them, so the new expiration may have filtered through before I got there.

__________________
EnterWebz.tv
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
+ Radio Auricle + air qual / lightning maps, 1p/2p games...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
David.Blackledge.com Solitaire/FreeCell, Calendar, Map...
hmedev.wikidot.com
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
davidblackledge is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 01:10 PM   #320
telemark
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1,474
How About A Nice Game Of Chess?

telemark is offline   Reply With Quote
Thanks For This Post:
Old 04-05-2015, 01:28 PM   #321
Time_Lord
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 170
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Confirmation that this is visible to others:
http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...1#post10462071

Oops!
Wow what a security hole. Obviously you didn't push anything beyond an icon but would you have been capable of pushing an app too?

Time_Lord is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 01:36 PM   #322
Fofer
༺♥༻
 
Fofer's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Neither here nor there
Posts: 75,549
TC CLUB MEMBER
I'm still seeing moyekj's "TESTING" app on my TiVo Mini. I'm guessing it'll go away soon.

Also, still, for quite some time, the Double Spotify's. How do I get rid of the broken Spotify?

__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- a list of some favorite browser add-ons that help make TCF even more enjoyable!
Fofer is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 03:35 PM   #323
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,317
This is very interesting - especially if you can figure out how to limit it to a specific box.

But I have a question... Can you use this menu item to actually launch anything? This would be hugely exciting if TiVo hadn't removed ability to launch a web app.

__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 03:38 PM   #324
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 7,171
Moyekj, when did you actually send the command to do this? My Roamio has the "TESTING" icon, but hasn't made a service connection since 2:03 PM Eastern on April 4 (yesterday).

It sounds like you did it after that which means that neither a service connection nor a HDUI reset is required for it to show up. That matches what I saw when Margret pushed Yahoo Screen to my box. She just emailed me and said it should be there and when I checked it was (no service connection had been done). Pushing seemed to be done through the Mind connection.

I don't know about having it disappear. In the past I've gotten stuck icons that remain until a reboot. Hopefully that won't be the case now.

morac is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 03:58 PM   #325
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,317
I don't have it on either my Roamio or Mini...

__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 05:46 PM   #326
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 7,171
My box just did a connection so I tried resetting the HDUI and the TESTING app is still there.

morac is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 07:23 PM   #327
Mikeguy
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 745
Now, that's a big TiVo "oops." Hopefully, the Pentagon has patched its similar hole.

Mikeguy is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 08:22 PM   #328
mrizzo80
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 631
Holy cow.

I was linked over here from another thread with a poster explaining how this icon showed up. I thought he was joking that someone from the dev community was responsible...guess not.

mrizzo80 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2015, 07:51 AM   #329
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 7,171
It's still there this morning. Has it been 24 hours? I can't tell since all the original posts about it have been deleted.

morac is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2015, 08:29 AM   #330
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,694
His post was around 10:27 AM yesterday.

Weird that everything got deleted. I understand removing the original post that had how he did it so it couldn't be recreated, but then anyone subscribed would have received a copy.

__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump







Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Advertisements





TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media


(C) 2015 DBNet - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:51 PM.
Page generated in 0.14581704 seconds (85.85% PHP - 14.15% MySQL) with 19 queries