TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 08-31-2013, 09:46 AM   #1
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,442
Static in menus on Roamio Pro?

I only found one other thread that mentioned it, but it was in relation to Xfinity on demand. http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...d.php?t=507890

Is anyone else getting occasional continuous static in the menus? The only way to stop it once it starts appears to be to switch to live TV or turn on the video window. It never seems to happen if the video window is on though so if you leave the preview window up you wouldn't see it except unless you were in settings. I have had it happen while creating wishlists, creating season passes, and when I selected another TiVo to browse.

I am directly connected to my TV via HDMI with no receiver and previously had a Roku hooked up without issue. I have tried both PCM and Dolby with the same results. It seems to happen instead of a sound effect and then doesn't quit until a video starts playing. I haven't read any reports of it so I am wondering if maybe there is a problem with my Roamio.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 10:25 AM   #2
generaltso
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Vermont
Posts: 837
That happened to me randomly last night. That was the first time it's happened, and I wasn't able to figure out how to reproduce it. My Roamio Pro is connected through an Onkyo receiver via HDMI.
generaltso is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 12:28 PM   #3
MScottC
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 597
We had this happen while my wife was playing Wordsmith.
MScottC is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 01:10 PM   #4
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,442
It seems like it might be related to the speed you move through the menus. I don't think I have seen it when going slow. It seems to happen most when I am going quick and not waiting for the TiVo for example when spelling out a word in find TV shows.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 02:42 PM   #5
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,378
I've had this happen 2 or 3 times. I was in Search each time.
BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2013, 05:02 PM   #6
Crrink
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Austin, TX
Posts: 1,957
Set up my Roamio Pro last night, today I was quickly going through the menu to name it, and had this happen. Haven't come across any solutions yet - if I do I'll post.
Crrink is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2013, 05:28 PM   #7
mrizzo80
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 238
Sounds like this. Fix should be coming this fall.

http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...95#post9814795
mrizzo80 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2013, 07:16 PM   #8
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,442
The trick I found is just to go slightly slower. Also if you notice a missed sound effect slow down since if you continue it might cause the static.

I have always been extremely quick going through menus but on the Premiere and older TiVos this was only as quick as the UI can render. Now that the HDUI is so much faster you can actually go as quick in real time.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2014, 06:49 PM   #9
harristl
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 9
Menu Sounds

It has happened to me several times. When the television sound returns, the Tivo's menu sounds are usually unavailable until I power cycle the television / speaker bar. I assume that's an HDMI synch issue of some sort. I've also seen the TiVo reboot when it happens. Glad to hear a fix is coming.

I've owned almost every iteration of TiVo box and I'm pretty happy with this one (other than the poor Amazon Video app). It's certainly much better than the Premier was!
harristl is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2014, 10:09 PM   #10
AdamNJ
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Dunellen, NJ
Posts: 302
Quote:
Originally Posted by harristl View Post
It has happened to me several times. When the television sound returns, the Tivo's menu sounds are usually unavailable until I power cycle the television / speaker bar. I assume that's an HDMI synch issue of some sort. I've also seen the TiVo reboot when it happens. Glad to hear a fix is coming.

I've owned almost every iteration of TiVo box and I'm pretty happy with this one (other than the poor Amazon Video app). It's certainly much better than the Premier was!
This thread is about a loud static noise, not loss of TiVo beeps and boots, which you seem to be describing. The static noise fix is already in the current software.
__________________
Roamio Pro, wired ethernet
Mini using MOCA (from the Pro)

on Cablevision Raritan Valley system (Central NJ)
w/ Cisco PKM803 CableCARD on firmware 1.5.3.1101

*** 2013 newbie to Tivo ***
AdamNJ is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:26 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |