TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 12-23-2013, 11:16 AM   #1
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Any issues activating and not setting up same day?

Got my parents a couple of Roamio Basic units and a stream for Christmas (shhhh don't tell).

I was going to have them activate them Christmas day at my house online, but then I will be going to their house on Thursday to setup them up (they already have two TivoHD so they have the cards already....they'll just need to get paired again).

Any issues activating and then waiting to setup? Just want to make sure Tivo doesn't de-activate if the box doesn't connect right away.

Thanks.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 11:20 AM   #2
ADG
Allan
 
Join Date: Aug 2003
Location: New Jersey, USA
Posts: 1,846
I've always purchased directly from Tivo with lifetime activation and they activate at the time of purchase. No, no problem. Once you activate they don't care what you do with it
__________________
Allan
Forum Admin

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ADG is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 11:21 AM   #3
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Quote:
Originally Posted by ADG View Post
I've always purchased directly from Tivo with lifetime activation and they activate at the time of purchase. No, no problem. Once you activate they don't care what you do with it
Cool thanks.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 11:30 AM   #4
dtivouser
Registered User
 
dtivouser's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: SoCal
Posts: 1,734
TC CLUB MEMBER
I tried to activate mine on a Friday afternoon but the supervisor that had authority to move my subscription had already left for the weekend. So it took until Monday morning for me.
dtivouser is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 12:49 PM   #5
ADG
Allan
 
Join Date: Aug 2003
Location: New Jersey, USA
Posts: 1,846
Quote:
Originally Posted by dtivouser View Post
I tried to activate mine on a Friday afternoon but the supervisor that had authority to move my subscription had already left for the weekend. So it took until Monday morning for me.
Yes, you probably should not try to activate on Christmas Day. Do it today.
__________________
Allan
Forum Admin

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ADG is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 02:03 PM   #6
StevesWeb
Grumpy Old Geek
 
StevesWeb's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Geek Hill, Corona, CA USA
Posts: 427
With a TiVo new install it is almost certain an update will be required, so no matter what day you activate it can take several hours from out of box to ready to use with a populated program guide.

You can save time during your visit by doing all of that now. You could then power it up ready to use, this might reduce the new gadget terror some folks experience.

You are very good to your parents!
__________________
Roamio basic OTA w/3TB WD
Roamio basic OTA w/2TB WD
Tivo mini
StevesWeb is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 02:06 PM   #7
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Quote:
Originally Posted by StevesWeb View Post
With a TiVo new install it is almost certain an update will be required, so no matter what day you activate it can take several hours from out of box to ready to use with a populated program guide.

You can save time during your visit by doing all of that now. You could then power it up ready to use, this might reduce the new gadget terror some folks experience.

You are very good to your parents!
No doubt....I just setup my own Basic and had a couple updates to get through. I set aside the entire day on Thursday to get through it all. Just wanted to make sure there wasn't a delay on the activation itself that would cause the initial setup to be delayed.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 02:09 PM   #8
ADG
Allan
 
Join Date: Aug 2003
Location: New Jersey, USA
Posts: 1,846
Quote:
Originally Posted by StevesWeb View Post
With a TiVo new install it is almost certain an update will be required, so no matter what day you activate it can take several hours from out of box to ready to use with a populated program guide.

You can save time during your visit by doing all of that now. You could then power it up ready to use, this might reduce the new gadget terror some folks experience.

You are very good to your parents!
I suggest you do not want to set it up at your house. Even if you are both serviced by the same provider, the card needs to be provisioned based upon their account and subscription. But back to your original question - you're fine.
__________________
Allan
Forum Admin

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ADG is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 02:20 PM   #9
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Thanks everyone.

Happy Holidays!

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 03:36 PM   #10
tamathat
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
Got my parents a couple of Roamio Basic units and a stream for Christmas (shhhh don't tell).

I was going to have them activate them Christmas day at my house online, but then I will be going to their house on Thursday to setup them up (they already have two TivoHD so they have the cards already....they'll just need to get paired again).


Any issues activating and then waiting to setup? Just want to make sure Tivo doesn't de-activate if the box doesn't connect right away.

Thanks.

-Kevin
another point to note.. the multistream tuner cards they need for roamio may be dif't from the tivohd cards. Double check that too
tamathat is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 03:37 PM   #11
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Quote:
Originally Posted by tamathat View Post
another point to note.. the multistream tuner cards they need for roamio may be dif't from the tivohd cards. Double check that too
They are all set with those....I double checked when I was there at Thanksgiving. Moto M cards with the correct firmware.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 10:20 PM   #12
mchief
Morey
 
Join Date: Sep 2005
Location: Alexandria, VA
Posts: 299
Kevin, can I adopt you?
__________________
Tivo Roamio Plus 2TB WD20EARS (SA M-Card) Ethernet Tivo HD 1TB WD10EVCS (SA M-Card) Ethernet Tivo HD 1TB WD10EADS (SA M-Card) Wireless. SAMSUNG HDTV LN55B650 DLNA. Hitachi HDTV 42HDS69
mchief is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2013, 01:54 PM   #13
dtivouser
Registered User
 
dtivouser's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: SoCal
Posts: 1,734
TC CLUB MEMBER
So how did it go, kbmb?
dtivouser is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2013, 03:50 PM   #14
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 815
Quote:
Originally Posted by dtivouser View Post
So how did it go, kbmb?
No problems activating on Christmas day.....got lifetime on both for $399.

Just set everything up.....no issues at all. Thanks to the Comcast CC line....cards re-paired in 10 minutes.

Thanks everyone for the help.

Parents are both very happy with the Roamios!!!

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |