TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 12-12-2013, 10:02 PM   #1
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 234
20.3.8 Release Notes

TiVo Roamio and TiVo Mini boxes (purchased from tivo.com or a retailer) were authorized for the 20.3.8 software update tonight.

Here are some of the changes:

- new transparency options for Closed Captions
- support for new apps (some of which may start appearing next week)
- support for "low battery" message for new RF remotes
- fixed an issue where the grid Guide didn't keep its place after scheduling a recording
- now will retry tuning requests after a Tuning Adapter fails to respond
- improved some issues related to transferring shows between Series4 and Series5 DVRs
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 10:10 PM   #2
jwbelcher
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 386
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
TiVo Roamio and TiVo Mini boxes (purchased from tivo.com or a retailer) were authorized for the 20.3.8 software update tonight.

Here are some of the changes:

- new transparency options for Closed Captions
- support for new apps (some of which may start appearing next week)
- support for "low battery" message for new RF remotes
- fixed an issue where the grid Guide didn't keep its place after scheduling a recording
- now will retry tuning requests after a Tuning Adapter fails to respond
- improved some issues related to transferring shows between Series4 and Series5 DVRs

I bet you've made some happy campers tonight. Dave where are you?
__________________
Roamio Pro + Minis
TivoHD
Hughes SD-DVR40 (Retired)
Sony SAT-T60 + Turbonet (Retired)
jwbelcher is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 10:14 PM   #3
Sixto
Registered User
 
Sixto's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 160
TC CLUB MEMBER
All set here. Just finished all 7 boxes. Thanks M.
__________________
FiOS with Ultimate HD, 75/35 Internet & Voice
Roamio Pro's (2), Roamio Plus (1), Mini's (4)


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Sixto is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 10:22 PM   #4
crxssi
Veteran TiVo User
 
crxssi's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,713
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
TiVo Roamio and TiVo Mini boxes (purchased from tivo.com or a retailer) were authorized for the 20.3.8 software update tonight.
Thanks for the info!

Quote:
- now will retry tuning requests after a Tuning Adapter fails to respond
That is probably the "big one"/"most important" one. Have seen lots of complains revolving around this, and it has bitten me too!

Sigh.... I want Android video streaming.....
__________________
Series 1-> Series 2-> DirecTiVo HD-> TiVo HD-> Premiere -> Roamio Pro
crxssi is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 10:51 PM   #5
crxssi
Veteran TiVo User
 
crxssi's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,713
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
- improved some issues related to transferring shows between Series4 and Series5 DVRs
Oh, it just occurred to me, I *do* have that issue. I don't use the Premiere much, and the weak/slow WiFi I have to it makes streaming from it spotty... and every time I have tried to transfer a show from it to my Roamio, it has done absolutely nothing. It queues it up and turns blue and shows it and no video ever comes over.

I thought it was odd that it didn't work, since it shouldn't matter what your network speed is when transferring from one TiVo to another. Will test this probably tomorrow.
__________________
Series 1-> Series 2-> DirecTiVo HD-> TiVo HD-> Premiere -> Roamio Pro
crxssi is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 01:54 AM   #6
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,876
Sigh. 20.3.8 brought back one of the HDUI wishlists issues that had been fixed in 20.3.7:
http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...37#post9931637
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 02:13 AM   #7
HarperVision
Registered User
 
HarperVision's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 958
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
TiVo Roamio and TiVo Mini boxes (purchased from tivo.com or a retailer) were authorized for the 20.3.8 software update tonight. Here are some of the changes: - ........ - now will retry tuning requests after a Tuning Adapter fails to respond - ........
Quote:
Originally Posted by jwbelcher View Post
I bet you've made some happy campers tonight. Dave where are you?
WoooooHoooooo!!!!!
__________________
Dave Harper
Director, Event Technology
ISF, CTS
HarperVision is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 02:18 AM   #8
ustavio
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 118
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
TiVo Roamio and TiVo Mini boxes (purchased from tivo.com or a retailer) were authorized for the 20.3.8 software update tonight.

Here are some of the changes:

- new transparency options for Closed Captions
- support for new apps (some of which may start appearing next week)
- support for "low battery" message for new RF remotes
- fixed an issue where the grid Guide didn't keep its place after scheduling a recording
- now will retry tuning requests after a Tuning Adapter fails to respond
- improved some issues related to transferring shows between Series4 and Series5 DVRs
No mention of a fix for random Netflix or non Netflix reboot issues. Back burner until next update?
ustavio is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 07:26 AM   #9
elwaylite
Registered User
 
elwaylite's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Theodore, Al.
Posts: 260
Thanks.
__________________
65" VT50
Denon X4000
Roamio Basic (OTA) w/2TB internal
Directv HR44/200
elwaylite is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 07:41 AM   #10
rainwater
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5,931
I've had the update for less than 12 hours and I already had the UI lockup that required a restart. Not off to a good start to me.

Plus, I'm getting the dreaded C133 error this morning as well. I can't say the Roamio has been a very pleasant experience as of late. I miss the days when I could rely on my TiVo.
rainwater is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 07:48 AM   #11
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 789
Quote:
Originally Posted by rainwater View Post
I've had the update for less than 12 hours and I already had the UI lockup that required a restart. Not off to a good start to me.

Plus, I'm getting the dreaded C133 error this morning as well. I can't say the Roamio has been a very pleasant experience as of late. I miss the days when I could rely on my TiVo.
Trying to update this morning. First time sat on downloading for a long time. Ended up with unrecoverable error.

Trying again now.

Tivo is becoming a bit of a joke. I feel like I do with Apple lately.....the users are the beta testers.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 07:52 AM   #12
monkeydust
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 461
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
- now will retry tuning requests after a Tuning Adapter fails to respond
I hope this makes a significant improvement as I have had the issue pretty bad on both my Elite and Plus.
__________________
Active: Series 5 Plus, Series 4 Elite, Mini
Retired: S1, S2, & S3
monkeydust is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 07:57 AM   #13
bbrown9
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 141
Ugghh! the 2 issues that impact me the most are not on Margret's list of changes - Netflix reboot and the extra recording you get when padding the stop time of a SP episode.

Will there be another release soon that focuses on those 2 issues? Please?
bbrown9 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 08:06 AM   #14
rsnaider
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: Long Island, NY
Posts: 2,627
Quote:
Originally Posted by bbrown9 View Post
Ugghh! the 2 issues that impact me the most are not on Margret's list of changes - Netflix reboot and the extra recording you get when padding the stop time of a SP episode.

Will there be another release soon that focuses on those 2 issues? Please?
Yup, both missing, but I will try the padding later today as my boxes only updated early this morning and I am at work now.
__________________
Ron

TiVo Roamio Pro
TiVo Premier - WD 1TB Expander
TiVo Premier XL
TiVo Premier Elite
TiVo Mini
rsnaider is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 08:13 AM   #15
dlfl
Cranky old novice
 
dlfl's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Near Dayton, Ohio
Posts: 5,843
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
.....
- now will retry tuning requests after a Tuning Adapter fails to respond
.......
Finally! Series 3 and 4 owners have been requesting this for years -- we always thought it could be done. And I suppose it will never be implemented for those models.

I wonder if "after a Tuning Adapter fails to respond" is the accurate phrase or if "after the Tivo fails to properly handle the TA interface handshake" would be more accurate?
__________________

"It must be swell to be so perfect and odor-free" -- Del Griffith


VideoReDo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

pyTivo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dlfl is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 08:48 AM   #16
tatergator1
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 732
Quote:
Originally Posted by dlfl View Post
Finally! Series 3 and 4 owners have been requesting this for years -- we always thought it could be done. And I suppose it will never be implemented for those models.
Actually, Margret posted the same change log in the Premiere forum and I have 20.3.8 on my TCD746320 already. However, Series 3 owners are unlikely to ever get it.
tatergator1 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 08:55 AM   #17
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 789
Anyone else having issues downloading this this morning?

I've gotten an unrecoverable error and now two N11 errors trying to download.

Connection on the Tivo fine. Tests passed, Netflix works. No C133 error as far as I can tell.

Is this just a Tivo mothership issue?

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 09:06 AM   #18
tatergator1
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 732
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
Anyone else having issues downloading this this morning?

I've gotten an unrecoverable error and now two N11 errors trying to download.

Connection on the Tivo fine. Tests passed, Netflix works. No C133 error as far as I can tell.

Is this just a Tivo mothership issue?

-Kevin
I downloaded yesterday around 6:00 PM EST and everything came in fine on my Premiere. It installed overnight. When I checked the Network screen this morning, it displayed an error message for the last connection. I forced connection again and everything was fine. Still seems to be some Tivo server issues lingering.
tatergator1 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 09:23 AM   #19
andyf
Registered User
 
andyf's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Location: Houston, TX, USA
Posts: 1,090
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
Anyone else having issues downloading this this morning?

I've gotten an unrecoverable error and now two N11 errors trying to download.

Connection on the Tivo fine. Tests passed, Netflix works. No C133 error as far as I can tell.

Is this just a Tivo mothership issue?

-Kevin
Yup! My Premier errored out and my Roamio is stuck on Getting Info.
__________________
Andy
andyf is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 09:26 AM   #20
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 789
Quote:
Originally Posted by andyf View Post
Yup! My Premier errored out and my Roamio is stuck on Getting Info.
Lovely. Thanks for the info. Always better to suffer with others right?!

Way to go Tivo.....yet again the best thing you manage to do is fail.

Anyone think maybe Tivo's servers are running off of this?



-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 09:49 AM   #21
Cryptotech
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pensacola, FL
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
Anyone else having issues downloading this this morning?

I've gotten an unrecoverable error and now two N11 errors trying to download.

Connection on the Tivo fine. Tests passed, Netflix works. No C133 error as far as I can tell.

Is this just a Tivo mothership issue?

-Kevin
Trying to get update this morning my Roamio hangs on "Getting info (Downloading...)" then fails with "unrecoverable error."
Cryptotech is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 09:50 AM   #22
sbiller
Registered User
 
sbiller's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tampa, FL
Posts: 1,820
Quote:
Originally Posted by Cryptotech View Post
Trying to get update my roamio hangs on "Getting info (Downloding...)" then fails with "unrecoverable error."
My Roamio updated this morning. I did have to force a connect. Both Mini's were pending restart and have since been updated.

Last edited by sbiller : 12-13-2013 at 01:21 PM.
sbiller is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 12:13 PM   #23
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 789
Finally was able to download and update my Roamio successfully.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 12:27 PM   #24
worachj
Registered User
 
worachj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Eagan, MN
Posts: 776
Quote:
Originally Posted by Cryptotech View Post
Trying to get update this morning my Roamio hangs on "Getting info (Downloading...)" then fails with "unrecoverable error."
+1

Same thing happen to my Roamio and Premiere.
__________________
S2, S3, TiVo Hd, Premiere, Roamio Basic all with lifetime service.
worachj is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 01:37 PM   #25
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 234
It should work now.

Sorry.
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 01:58 PM   #26
worachj
Registered User
 
worachj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Eagan, MN
Posts: 776
It's working now! Successful download for both my Roamio and Premiere.
__________________
S2, S3, TiVo Hd, Premiere, Roamio Basic all with lifetime service.
worachj is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 02:09 PM   #27
davezatz
Funkadelic
 
davezatz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northern Virginia
Posts: 4,249
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
- now will retry tuning requests after a Tuning Adapter fails to respond
If I were still on Cox, this would be amazing! New apps, you say? Hmmm.
davezatz is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 02:19 PM   #28
Philmatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 453
Quote:
Originally Posted by davezatz View Post
If I were still on Cox, this would be amazing! New apps, you say? Hmmm.
I am on Cox, so this is like an early Christmas gift.

Also, I'm digging the new CC options, now I can use more Netflix like CC. Which helps. The addition of new fonts like Arial and a grey background would be killer.


Philmatic is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 02:33 PM   #29
patrickthickey
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 93
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
TiVo Roamio and TiVo Mini boxes (purchased from tivo.com or a retailer) were authorized for the 20.3.8 software update tonight.

Here are some of the changes:
Thank you for communicating this level of detail to the forum.

patrick
patrickthickey is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 02:39 PM   #30
bobfrank
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 146
I was hoping for profiles in the now playing menu. Also for new wish lists to not default to record automatically.
bobfrank is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:27 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |