TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 13 votes, 5.00 average.
Old 10-09-2013, 12:06 AM   #61
aaronwt
UHD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 18,841
Quote:
Originally Posted by Arcady View Post
The TiVo sees when you press TV buttons on your remote. Why doesn't it just keep the stream going until it sees that you have pressed the TV power button? I think the TiVo can safely assume that if you turn off the TV, then you don't need an active stream.

At least make this an option.
But in my case, with one of my Minis, I still need it playing the content when I turn the TV off. I have a stand alone DVD burner in that room, and I will put the Lifetime movies I record for my girlfriend on disc. So when I do that I will turn off the TV after I start the recording. When I had a Premiere in the room I had no issue, but with the Mini, I need to make sure I go into the room and hit the info button so it doesn't time out. Well I've never tested it to see if it will time out, but from what I've read it should timeout after 90 minutes. I wish it was adjustable, that way I would make the timeout 180 minutes in that room. While the mini in my other room I would make the timeout only 15 or 20 minutes.

Or does the Mini still timeout when playing back a previously recorded show? If not, then I don't need to worry about it any more?

__________________
BOLT(4TB)x2/Roamio Pro (5TB Red)
TiVo Mini x4
Roamio Basic(1TB Red)
53TB unRAID2--41TB unRAID3--35TB unRAID1a
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 12:34 AM   #62
Jeremy5
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 24
I scripted a telnet command to send IRCODE CC_OFF every 60 minutes to both of my minis. They haven't went to sleep in about a week now.

I sure hope Tivo gives us some control over this setting, but for now this is working.

Jeremy5 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 09:46 AM   #63
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,665
Quote:
Originally Posted by Jeremy5 View Post
I scripted a telnet command to send IRCODE CC_OFF every 60 minutes to both of my minis. They haven't went to sleep in about a week now.

I sure hope Tivo gives us some control over this setting, but for now this is working.
That would work as long as you place your Mini onto the menu when you are done. Otherwise you are permanently allocating a tuner to your Mini.

I would rather see HDMI CEC control enabled. With CEC control the Mini will know that the TV is on and receiving a signal from the Mini.

If it is off, it can release the tuner immediately, if it is on then I keeps it forever.

Older receivers and TV's may not support the CEC communication, but this is exactly what it was designed for.

__________________
TiVo S2 (Retired)(lifetime transfer)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app

Last edited by bradleys; 10-09-2013 at 09:52 AM.
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 09:53 AM   #64
jmpage2
Registered User
 
jmpage2's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,951
I think that some people would be okay with permanent allocation of a tuner to a Mini... the problem is, many more who would NOT be okay with it would turn the setting for timeout to "never" anyway, then complain that a tuner was unavailable for recording.

jmpage2 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 09:55 AM   #65
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 7,632
Quote:
Originally Posted by bradleys View Post
That would work as long as you place your Mini onto the menu when you are done. Otherwise you are permanently allocating a tuner to your Mini.
With six tuners permanently allocating of one tuner is not so bad for many people, my wife keeps the TV on in the kitchen most of the day when she is home, Mini not going to work, she also likes the bedroom TV on all night, Mini not going to work for that, so I have only one place to use a Mini, in my wife's dressing table/bathroom as she never spends more than 90 min in there without using the remote.

__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 4 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 10:55 AM   #66
Jeremy5
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by bradleys View Post
Otherwise you are permanently allocating a tuner to your Mini.
Which is exactly my intention.

Jeremy5 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 11:07 AM   #67
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,665
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
With six tuners permanently allocating of one tuner is not so bad for many people, my wife keeps the TV on in the kitchen most of the day when she is home, Mini not going to work, she also likes the bedroom TV on all night, Mini not going to work for that, so I have only one place to use a Mini, in my wife's dressing table/bathroom as she never spends more than 90 min in there without using the remote.
Then it sounds like Jeremy's simple solution is a good one - if you have an always on PC or server. I do and it sounds like Jeremy does - but, I suspect most don't.


Just as a thought exercise, I wonder how hard it would be to setup a Raspberry Pi to do that kind of duty...

__________________
TiVo S2 (Retired)(lifetime transfer)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app

Last edited by bradleys; 10-09-2013 at 11:13 AM.
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 12:58 PM   #68
Loach
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Omaha, NE
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
But in my case, with one of my Minis, I still need it playing the content when I turn the TV off. I have a stand alone DVD burner in that room, and I will put the Lifetime movies I record for my girlfriend on disc. So when I do that I will turn off the TV after I start the recording. When I had a Premiere in the room I had no issue, but with the Mini, I need to make sure I go into the room and hit the info button so it doesn't time out. Well I've never tested it to see if it will time out, but from what I've read it should timeout after 90 minutes. I wish it was adjustable, that way I would make the timeout 180 minutes in that room. While the mini in my other room I would make the timeout only 15 or 20 minutes.

Or does the Mini still timeout when playing back a previously recorded show? If not, then I don't need to worry about it any more?
I'm fairly certain the Mini only times out during live TV - not during playback of a recorded show.

The 90-minute timeout would be a lot less annoying to me if it would treat non-Tivo IR commands as a "reset". For example, I'm always fiddling with the volume, but that doesn't reset the timeout. Last night watching the Cardinals game I had to remind myself to toggle the guide button periodically so it didn't time out at an exciting point in the game.

__________________
Roamio Pro (MoCA)
Premiere 4 (MoCA) w/2TB WD20EURS upgrade
2 Minis (MoCA/Ethernet)
Loach is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 07:36 PM   #69
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 7,632
Quote:
Originally Posted by Loach View Post
I'm fairly certain the Mini only times out during live TV - not during playback of a recorded show.

The 90-minute timeout would be a lot less annoying to me if it would treat non-Tivo IR commands as a "reset". For example, I'm always fiddling with the volume, but that doesn't reset the timeout. Last night watching the Cardinals game I had to remind myself to toggle the guide button periodically so it didn't time out at an exciting point in the game.
I think you get a screen warning before the Mini goes to sleep.

__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 4 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 09:37 PM   #70
Loach
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Omaha, NE
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
I think you get a screen warning before the Mini goes to sleep.
Yes, true. But when you clear the warning the screen blanks out for a couple seconds and when it returns it seems to be a couple seconds behind live TV. I have to hit the skip button to catch back up to live TV. Very annoying during live sports.

__________________
Roamio Pro (MoCA)
Premiere 4 (MoCA) w/2TB WD20EURS upgrade
2 Minis (MoCA/Ethernet)
Loach is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2013, 03:06 PM   #71
aaronwt
UHD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 18,841
Quote:
Originally Posted by Loach View Post

Yes, true. But when you clear the warning the screen blanks out for a couple seconds and when it returns it seems to be a couple seconds behind live TV. I have to hit the skip button to catch back up to live TV. Very annoying during live sports.
It's always going to be behind something live since it is written to the hard drive and then read off of it before you view it. And this is after any delay introduced by the broadcaster or cable provider.

__________________
BOLT(4TB)x2/Roamio Pro (5TB Red)
TiVo Mini x4
Roamio Basic(1TB Red)
53TB unRAID2--41TB unRAID3--35TB unRAID1a
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2013, 04:49 PM   #72
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 7,632
Quote:
Originally Posted by Loach View Post
Yes, true. But when you clear the warning the screen blanks out for a couple seconds and when it returns it seems to be a couple seconds behind live TV. I have to hit the skip button to catch back up to live TV. Very annoying during live sports.
How are you clearing the warning ??

__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 4 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 07:45 AM   #73
TC25D
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 202
Quote:
Originally Posted by NSPhillips View Post
My wife complained that the Mini is annoying because if it stays on the same channel for a while it will ask to go into sleep mode.
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
Even the CSR I talk to uses her TiVo-TV to go to sleep, and would not like her TV to go off every 90 min. (Until she asked someone she did not even know this was an unadvertised feature of this product.)
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
TiVo should fix this as some people may want to use the Mini in the bedroom and getting up every 90 minutes would be a bummer, also some people like to have the TV on in the Kitchen when working and not have it go off every 90 minutes.
Quote:
Originally Posted by grawdon View Post
you just want the TV on for background. Or maybe to keep a child or pet company. Having to go to the remote every 90 minutes is silly. This should be an option, not mandatory. I called TiVo and they told me it wouldn't be changed. Period. No discussion.

I'm thinking of returning mine as I am in the 30 day return period.
Quote:
Originally Posted by sarahanne View Post
But what about people who are mentally disabled and can't click on the remote every 90 minutes to keep it active?
During night time, what if you're a night owl and stay up until the wee hours of the night and don't want to have to keep hitting the freaking remote every 90 minutes?
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
But in my case, with one of my Minis, I still need it playing the content when I turn the TV off. I have a stand alone DVD burner in that room, and I will put the Lifetime movies I record for my girlfriend on disc.
Quote:
Originally Posted by jmpage2 View Post
I think that some people would be okay with permanent allocation of a tuner to a Mini... the problem is, many more who would NOT be okay with it would turn the setting for timeout to "never" anyway, then complain that a tuner was unavailable for recording.
All these use cases indicate TiVo should simply give us the option to make the Timeout = 0, i.e., never timeout.

Sadly, the vitriolic posts, e.g., calling the current situation 'ridiculous' and accusing TiVo of some kind of ill intent are childish.

TC25D is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 10:29 AM   #74
slowbiscuit
FUBAR
 
Join Date: Sep 2006
Location: In the ATL
Posts: 3,407
You're reading WAY more into what people are posting than what I see, they're just frustrated (with good reason) that Tivo has once again decided for the user what they think everyone should have. Nobody here is accusing Tivo of maliciously doing this.

Lack of configurability for basic options like this (frex, the live TV buffer length) is one of my biggest beefs w/Tivo.

slowbiscuit is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 03:08 PM   #75
Loach
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Omaha, NE
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
How are you clearing the warning ??
By pressing the Select button in response to the "Still there?" message.

__________________
Roamio Pro (MoCA)
Premiere 4 (MoCA) w/2TB WD20EURS upgrade
2 Minis (MoCA/Ethernet)
Loach is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 03:13 PM   #76
Loach
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Omaha, NE
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
It's always going to be behind something live since it is written to the hard drive and then read off of it before you view it. And this is after any delay introduced by the broadcaster or cable provider.
Yeah that recently dawned on me while on the phone with my brother during an NLCS game. He was watching on a Cox HD cable box and clearly was seeing the action before I was on my Mini.

__________________
Roamio Pro (MoCA)
Premiere 4 (MoCA) w/2TB WD20EURS upgrade
2 Minis (MoCA/Ethernet)
Loach is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2013, 03:15 PM   #77
jaredmwright
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area
Posts: 215
Jeremy, do you mind sharing your script with those of us here? I wouldn't mind trying this out as I am considering rolling out Minis to replace my Premieres.

__________________
TiVo XL4 (2TB) HDMI/MoCa
TiVo Roamio Plus (3TB) HDMI/ETHERNET/MoCa & Slingbox 350
(4) - TiVo Mini (MoCa) HDMI, two on each TiVo
DirecTV HR22 HDMI/ETHERNET & Slingbox Solo
jaredmwright is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2013, 10:48 AM   #78
pillpusher84
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by jaredmwright View Post
Jeremy, do you mind sharing your script with those of us here? I wouldn't mind trying this out as I am considering rolling out Minis to replace my Premieres.
yes, please share ... I would also like to test out

pillpusher84 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 10:57 AM   #79
172pilot
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Maryland
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by Jeremy5 View Post
I scripted a telnet command to send IRCODE CC_OFF every 60 minutes to both of my minis. They haven't went to sleep in about a week now.

I sure hope Tivo gives us some control over this setting, but for now this is working.
That is a great idea.. I'm going to do that too.. I basically know what times I DONT want the mini to turn off, so I can schedule a task to just run during those times.. I had envisioned an arduino with an IR diode doing the same thing, but network based is easier and more reliable.. Thanks!

172pilot is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2016, 02:59 PM   #80
cmaquilino16
Registered User
 
cmaquilino16's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: United States
Posts: 58
Question

I got the message are you still there this morning tuning on tv, I only have one mini connected to office tv with Ethernet, from a roamio pro. You'll I get the press live tv or the channel I was last watching. So should I hit the TiVo button then turn off tv. Also changing channels takes about two to four second to change is this something with TiVo mini.

__________________
Roamio Pro Nov 25 2015 Life Time
TiVo Mini v 2 Dec 30 2015
TiVo HD July 23 2009
Xfinity Cable
cmaquilino16 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2016, 04:29 PM   #81
dlfl
Cranky old novice
 
dlfl's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Near Dayton, Ohio
Posts: 6,902
Quote:
Originally Posted by cmaquilino16 View Post
I got the message are you still there this morning tuning on tv, I only have one mini connected to office tv with Ethernet, from a roamio pro. You'll I get the press live tv or the channel I was last watching. So should I hit the TiVo button then turn off tv. Also changing channels takes about two to four second to change is this something with TiVo mini.
Assuming you want the mini to unlock the Roamio's tuner it was using, yes hit the TiVo button on the mini's remote and turn of the TV connected to the mini.

I get the impression a few seconds to change channels on a mini is normal. It takes a second or two also on my Roamio.

__________________

"It must be swell to be so perfect and odor-free" -- Del Griffith


VideoReDo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

pyTivo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dlfl is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2016, 11:37 PM   #82
donbwms
Registered User
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 1
TiVo Mini

The TiVo needs several options:
1. I want to be able to set TiVo Mini timeout option for much more than 90 minutes, PERIOD. There are times when I want my house to sound lived in while I'm away for more than 90 minutes. My wife, family, and many friends agree. Based on comments in this forum, many people seem to agree.
2. I want a feature the gives me the option to manually force disconnect a remote device such as a TiVo Mini from using a tuner.
3. I want a feature the gives me the option to automatically force disconnect a remote device such as a TiVo Mini from using a tuner in order to satisfy a high priority todo recording.
4. At least for TVs connected via HDMI, the TiVo Mini should be able to detect whether the TV is on or not. I've noticed that while my laptop is connected to my TV using a HDMI cable, the laptop detects whether the TV is on or not. Therefore, the TiVo Mini should be able to do the same.

donbwms is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2016, 06:09 AM   #83
JoeKustra
Cable only
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ashland, PA 17921 TCD746500/TCD846500
Posts: 5,082
Quote:
Originally Posted by donbwms View Post
The TiVo needs several options:
1. I want to be able to set TiVo Mini timeout option for much more than 90 minutes, PERIOD. There are times when I want my house to sound lived in while I'm away for more than 90 minutes. My wife, family, and many friends agree. Based on comments in this forum, many people seem to agree.
The timeout on a Mini is four hours. For other suggestions:http://advisors.tivo.com/wix/5/p2272893819.aspx

I wish the others worked also.


Last edited by JoeKustra; 04-05-2016 at 12:56 PM.
JoeKustra is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2016, 07:12 AM   #84
TonyD79
Registered User
 
TonyD79's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Columbia, MD
Posts: 7,664
I thought recordings on the host bump minis already.

It would be nice to relieve mini locked tuners from another TiVo so you don't have to go to the other unit. Currently I use my iPhone app to do it.

__________________
Tony D
TonyD79 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2016, 12:38 PM   #85
twalsh22
Registered User
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by donbwms View Post
The TiVo needs several options:
1. I want to be able to set TiVo Mini timeout option for much more than 90 minutes, PERIOD. There are times when I want my house to sound lived in while I'm away for more than 90 minutes. My wife, family, and many friends agree. Based on comments in this forum, many people seem to agree.
2. I want a feature the gives me the option to manually force disconnect a remote device such as a TiVo Mini from using a tuner.
3. I want a feature the gives me the option to automatically force disconnect a remote device such as a TiVo Mini from using a tuner in order to satisfy a high priority todo recording.
4. At least for TVs connected via HDMI, the TiVo Mini should be able to detect whether the TV is on or not. I've noticed that while my laptop is connected to my TV using a HDMI cable, the laptop detects whether the TV is on or not. Therefore, the TiVo Mini should be able to do the same.
"You'll get nothing and like it."
-Judge Smails

twalsh22 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump







Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Advertisements





TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media


(C) 2016 DBNet - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 01:43 AM.
Page generated in 0.25377703 seconds (74.00% PHP - 26.00% MySQL) with 18 queries