TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 12-04-2013, 10:48 PM   #1
caddyroger
Registered User
 
caddyroger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Some where out west
Posts: 1,614
Can not link my tivo to Zap2it

I have a Tivo XL4. I been trying to link it to zap2it but it fails. I get this message.

Sorry, we're currently unable to link your TiVo account to your Zap2it account. Please try again later or contact customer support.

I been trying it for about a week now. Does any one know what is causing problem and how to fix it?
__________________
Caddy

Last edited by caddyroger : 12-04-2013 at 11:18 PM.
caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 08:21 AM   #2
Itproman
Registered User
 
Itproman's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hastings,Ontario,Canada
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by caddyroger View Post
I have a Tivo XL4. I been trying to link it to zap2it but it fails. I get this message.

Sorry, we're currently unable to link your TiVo account to your Zap2it account. Please try again later or contact customer support.

I been trying it for about a week now. Does any one know what is causing problem and how to fix it?
I've been having the same problem,so,rest easy.You're not alone!
__________________
Tivo Premiere model #746320
Itproman is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2013, 02:58 PM   #3
deepeddy
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Austin, TX
Posts: 14
I just tried the same thing this morning. hmmm....
deepeddy is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2014, 02:19 PM   #4
plantsower
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Location: CA
Posts: 106
This is happening to me today. I just signed up to Zap2It. Is it still happening to any of you?

Thanks.
plantsower is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2014, 05:06 PM   #5
caddyroger
Registered User
 
caddyroger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Some where out west
Posts: 1,614
Quote:
Originally Posted by plantsower View Post
This is happening to me today. I just signed up to Zap2It. Is it still happening to any of you?

Thanks.
I just tried it again and it is working now. I can not say for tomorrow oh.
Give it a couple of days so the servers can get very thing inline.
__________________
Caddy
caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2014, 05:17 PM   #6
plantsower
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Location: CA
Posts: 106
I just tried it after I got your message, but it still doesn't work. I emailed Tivo and Zap2It. Zap2It got back to me and said they knew about it. I told them other people were getting the same message from months back that they knew about it, and would like an estimated time of getting it fixed. He said he would check and get back to me. Hmmmmmm.... Haven't heard back yet.


Quote:
Originally Posted by caddyroger View Post
I just tried it again and it is working now. I can not say for tomorrow oh.
Give it a couple of days so the servers can get very thing inline.

plantsower is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2014, 05:36 PM   #7
caddyroger
Registered User
 
caddyroger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Some where out west
Posts: 1,614
Quote:
Originally Posted by plantsower View Post
I just tried it after I got your message, but it still doesn't work. I emailed Tivo and Zap2It. Zap2It got back to me and said they knew about it. I told them other people were getting the same message from months back that they knew about it, and would like an estimated time of getting it fixed. He said he would check and get back to me. Hmmmmmm.... Haven't heard back yet.
I sent them an email when I posted this trouble. I still not have heard from them. When did you first try using Zap2it?
__________________
Caddy
caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2014, 05:48 PM   #8
dlfl
Cranky old novice
 
dlfl's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Near Dayton, Ohio
Posts: 5,862
I have a Tivo HD. I assume that is why "linking to zap2it" has never been an issue for me. What does it involve and what is the purpose?
__________________

"It must be swell to be so perfect and odor-free" -- Del Griffith


VideoReDo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

pyTivo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dlfl is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2014, 05:48 PM   #9
plantsower
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Location: CA
Posts: 106
Today, right before I posted here about it.


Quote:
Originally Posted by caddyroger View Post
I sent them an email when I posted this trouble. I still not have heard from them. When did you first try using Zap2it?

plantsower is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2014, 06:00 PM   #10
caddyroger
Registered User
 
caddyroger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Some where out west
Posts: 1,614
Quote:
Originally Posted by plantsower View Post
Today, right before I posted here about it.
Give it to tomorrow or Saturday so the tivo can get registered on the tivo and Zap2it servers.
__________________
Caddy
caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2014, 06:01 PM   #11
caddyroger
Registered User
 
caddyroger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Some where out west
Posts: 1,614
Quote:
Originally Posted by dlfl View Post
I have a Tivo HD. I assume that is why "linking to zap2it" has never been an issue for me. What does it involve and what is the purpose?
Are you asking what does Zap2it do?
__________________
Caddy
caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 12:06 AM   #12
plantsower
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Location: CA
Posts: 106
No, I know what it does. Though I misunderstood at first. I thought I would be able to link Tivo to shows from websites like USA which channel I don't get because I have an antenna. Now I think I know that it links only programs on channels that that I have, right?

I was hoping I could watch psych on TV by hooking my computer to my TV via an HDMI adapter if I can't watch it with a link to Tivo.

Hope that made sense.


Quote:
Originally Posted by caddyroger View Post
Are you asking what does Zap2it do?

plantsower is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 12:32 AM   #13
caddyroger
Registered User
 
caddyroger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Some where out west
Posts: 1,614
Quote:
Originally Posted by plantsower View Post
No, I know what it does. Though I misunderstood at first. I thought I would be able to link Tivo to shows from websites like USA which channel I don't get because I have an antenna. Now I think I know that it links only programs on channels that that I have, right?

I was hoping I could watch psych on TV by hooking my computer to my TV via an HDMI adapter if I can't watch it with a link to Tivo.

Hope that made sense.
I was asking dlfl did he what o know about it. What you want to do will not work. You have be able to get the channel over the air or cable for zap2it will work.
__________________
Caddy
caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 12:48 AM   #14
plantsower
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Location: CA
Posts: 106
Yeah, I finally figured that out. I will find another way. Thanks.

Quote:
Originally Posted by caddyroger View Post
I was asking dlfl did he what o know about it. What you want to do will not work. You have be able to get the channel over the air or cable for zap2it will work.

plantsower is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 08:05 AM   #15
dlfl
Cranky old novice
 
dlfl's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Near Dayton, Ohio
Posts: 5,862
Quote:
Originally Posted by caddyroger View Post
Are you asking what does Zap2it do?
What I know is Zap2it is a web site that displays lineups based on your location, zip code, and programming source. It's run by Tribune Media Services, which provides Tivo guide data, and there will be a lineup that matches the lineup you need to set up using Guided Setup in a TiVo.

What I (still) don't know is what "linking to zap2it" means for a TiVo. (??) I was guessing it must be something you can only do with Tivo models newer than my Tivo HD (model 652160) since I've never heard of "linking to zap2it" after running my HD model for 4.5 years. Does this mean something beyond what occurs during Guided Setup?
__________________

"It must be swell to be so perfect and odor-free" -- Del Griffith


VideoReDo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

pyTivo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dlfl is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 09:59 AM   #16
moose53
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 113
Quote:
Originally Posted by dlfl View Post
What I know is Zap2it is a web site that displays lineups based on your location, zip code, and programming source. It's run by Tribune Media Services, which provides Tivo guide data, and there will be a lineup that matches the lineup you need to set up using Guided Setup in a TiVo.

What I (still) don't know is what "linking to zap2it" means for a TiVo. (??) I was guessing it must be something you can only do with Tivo models newer than my Tivo HD (model 652160) since I've never heard of "linking to zap2it" after running my HD model for 4.5 years. Does this mean something beyond what occurs during Guided Setup?
Set up an account on Zap2it and choose your channel lineup. If you link your Tivo to that account, you will then be able to schedule recordings based on the channel lineup on Zap2it. It's handy.
__________________
Tivo Premier (OTA); Clearstream 4 ant.; FIOS Actiontec Wireless Broadband Router; RF modulator; Terk VR1 Automatic TV Volume Controller; Hulu notPlus, Netflix, PlayOn/PlayLater; Pytivo-Jkasyan-Fork.
moose53 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 10:28 AM   #17
bayern_fan
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 197
Just registered a Zap2It account, and I'm also unable to do the Tivo account link (using Roamio Plus)
bayern_fan is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 11:35 AM   #18
shwru980r
Registered User
 
shwru980r's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,327
I've experienced this issue a couple of times over the past few years. It should start working again soon. The link is from your Zap2it account to your Tivo account so you can schedule a recording on any Tivo on your account. There will be a drop list to select the Tivo. It will even schedule a recording on a Series 2 Tivo.
__________________

Premiere-$99 Lifetime-OTA
HD-Lifetime-OTA
S3 OLED-Lifetime-OTA
shwru980r is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 12:06 PM   #19
dlfl
Cranky old novice
 
dlfl's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Near Dayton, Ohio
Posts: 5,862
Quote:
Originally Posted by moose53 View Post
Set up an account on Zap2it and choose your channel lineup. If you link your Tivo to that account, you will then be able to schedule recordings based on the channel lineup on Zap2it. It's handy.
Thanks! I assume this is preferred over using the tivo.com site because it provides a nicer interface and/or additional features. (??) As you can probably tell I don't use remote scheduling.
__________________

"It must be swell to be so perfect and odor-free" -- Del Griffith


VideoReDo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

pyTivo users: Try
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dlfl is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 02:51 PM   #20
moose53
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 113
Quote:
Originally Posted by dlfl View Post
Thanks! I assume this is preferred over using the tivo.com site because it provides a nicer interface and/or additional features. (??) As you can probably tell I don't use remote scheduling.

I prefer it. Tivo.com doesn't seem to remember your login information between sessions ... sort of a pain when you just want to schedule one or two things.

Also, you can set your grid on Zap2it to view a 6-hour timeframe (Tivo only shows 3 hours).

Barb
__________________
Tivo Premier (OTA); Clearstream 4 ant.; FIOS Actiontec Wireless Broadband Router; RF modulator; Terk VR1 Automatic TV Volume Controller; Hulu notPlus, Netflix, PlayOn/PlayLater; Pytivo-Jkasyan-Fork.
moose53 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 06:52 AM   #21
gamo62
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 404
Why is everyone having issues linking the two accounts together? If this were a hack of some sort, I would totally understand. But to have the instructions and link on TiVo's web site? WTH is going on?
gamo62 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 03:40 PM   #22
evanborkow
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 119
Is there any update on this problem?
evanborkow is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 05:09 PM   #23
caddyroger
Registered User
 
caddyroger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Some where out west
Posts: 1,614
Quote:
Originally Posted by evanborkow View Post
Is there any update on this problem?
mine was workng 3 weeks ago but it not now.
__________________
Caddy
caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 02:44 PM   #24
sfora2260
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
I've had my Series2 TiVo linked to Zap2it for a couple years now, with hardly any issues. I just got a second DVR from my cable provider (TiVo Premiere Q) and it wasn't showing up as a recording option on Zap2it even though they were both on the same account and I'd waited 24+ hours after registering it.

So I unlinked my TiVo and figured I'd try linking my account again. Now I keep getting the "Sorry, we're currently unable to link your TiVo account to your Zap2it account." Sigh. Hopefully there's a fix soon.
sfora2260 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 04:12 PM   #25
gamo62
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 404
Any updates on why this isn't working? Going on a month now with no resolution.
gamo62 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 04:59 PM   #26
caddyroger
Registered User
 
caddyroger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Some where out west
Posts: 1,614
Quote:
Originally Posted by gamo62 View Post
Any updates on why this isn't working? Going on a month now with no resolution.
I only got it work once in over 6. months
__________________
Caddy
caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 02:27 PM   #27
caddyroger
Registered User
 
caddyroger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Some where out west
Posts: 1,614
I got this from Zap2it today from the email I sent last week.

Dear Zap2it user,

Thank you for your email. We are aware there are issues with linking to TiVo and our development team is currently working on a permanent solution. We apologize for the inconvenience.

If you would like to contact TIVO regarding your questions please feel free.

Best Regards,
The Zap2it Customer Service Team
rs
__________________
Caddy
caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 03:44 PM   #28
evanborkow
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 119
Quote:
Originally Posted by caddyroger View Post
I got this from Zap2it today from the email I sent last week.

Dear Zap2it user,

Thank you for your email. We are aware there are issues with linking to TiVo and our development team is currently working on a permanent solution. We apologize for the inconvenience.

If you would like to contact TIVO regarding your questions please feel free.

Best Regards,
The Zap2it Customer Service Team
rs
Thx for the update.
evanborkow is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:19 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |