TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Stream
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 11-07-2013, 02:43 PM   #31
daisyrunr
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Was hoping to get the Stream update for out of home streaming to see if maybe they might have snuck in an update to support MPEG4. I didn't get it on the first go round apparently so I can't try it out. I love my Tivo Stream but hate being restricted to local channels only.

Did anyone else with this problem get the newest Stream update yet?
daisyrunr is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 02:48 PM   #32
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,334
I think someone in the Roamio forum tested it and said it still did not work with MPEG-4 channels. Since the version number is the same for standalone units I wouldn't expect it to work there either.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 03:14 PM   #33
shamilian
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 366
I just tested.
It tries and returns: "Problem Playing Recording"
shamilian is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 04:59 PM   #34
daisyrunr
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Well, thanks for checking. I'll just keep hoping for another update then.
daisyrunr is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2013, 11:18 PM   #35
gamo62
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 399
Any updates on H.264 compatibility?
gamo62 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2013, 11:21 PM   #36
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,849
Nothing has changed - H.264 not functional. I wouldn't be at all surprised to find out that current Stream hardware cannot support it. For example, perhaps H.264 decoding is not possible.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 08:56 AM   #37
patrone
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 19
Does anyone have a full list of FIOS channels that have moved to MPEG4? I recently (black friday) invested in a Roamio and 2 Mini's. If it effects a significant amount of FIOS channels I may end up returning my units. Out of Home Streaming (and more importantly, downloading) was a big part of my upgrade justification. I'll be more than a little ticked if I can't stream/download anything but local channels.
patrone is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 09:34 AM   #38
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,382
Its still only had handfull of channels in h.264 on FiOS. Although I don't gave a list of them right now.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x3
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 02:46 PM   #39
Time_Lord
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 119
I believe is this is the same issue, on Verizon FiOS BioHD will not transfer/stream to an iPAD from a Roamio plus and even worse, it actually crashes the stream portion of the Roamio.

I called TiVo's support on this about a week or so ago and they ended up logging a bug. Oddly enough the non HD version of the Bio channel works fine with the Stream.

-TL
Time_Lord is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 04:21 PM   #40
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,334
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Nothing has changed - H.264 not functional. I wouldn't be at all surprised to find out that current Stream hardware cannot support it. For example, perhaps H.264 decoding is not possible.
That would be very short sighted of them. Especially since the same hardware is in the Roamio units. There may not be much H.264 out there right now, but over the lifespan of a Roamio it's likely to become much more wide spread.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 09:27 PM   #41
lgnad
Pantless Mofo
 
lgnad's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Massachusetts
Posts: 487
its not a hardware limitation...

http://zenverge.com/pro-media-processors_zn200.html
__________________
-Roamio Pro/Slide Pro
-Premiere Xl4
-Mini
-Stream (Gotta go unplug the sucker one of these days!)
lgnad is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 01:34 PM   #42
daisyrunr
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5
Anyone heard any news on updates on H.264 compatibility yet?

This is so frustrating. I use my iPad all the time while on my treadmill and its infuriating to see all the shows I have recorded that I can't watch and very few that I can (local channels only).

C'mon Tivo. Please address this issue! My stream is virtually useless.
daisyrunr is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 06:18 PM   #43
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 8,849
Quote:
Originally Posted by daisyrunr View Post
Anyone heard any news on updates on H.264 compatibility yet?

This is so frustrating. I use my iPad all the time while on my treadmill and its infuriating to see all the shows I have recorded that I can't watch and very few that I can (local channels only).

C'mon Tivo. Please address this issue! My stream is virtually useless.
You can use TTG and iTunes to get shows on to your iPad. Nowhere near as easy as using Stream of course, but certainly possible.
__________________
Roamio Pro (GigE)
Elite (MoCA)
Premiere (MoCA adapter)
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 09:11 PM   #44
gamo62
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 399
Here is the situation. The TiVo app converts content to H.264. Somehow, it doesn't know what to do with content that it already H.264. Ironic, eh?
gamo62 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 03:40 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |