TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Stream
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 11-17-2013, 03:41 PM   #1
mserabian
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 19
TiVo stream - not working

Hey all

Just got anew TiVo stream, and am trying to set it up with my premiere xl4...

I have my TiVo connected to a hub, and from the hub to my fils router.

I have my stream connected to my router per the directions.

I keep getting an error when trying to stream. " error streaming the recording"

Also tried to download, and it just sits there doing nothing.

Talked to TiVo tech support and they tell me the TiVo and the stream must BOTH be DIRECTLY connected to the router or it will not work! Who the heck has their router in their living room? This seems to make the stream quite useless to me.

Anyone out there have a way around this? I bought the stream from best buy a couple weeks ago so now I can't bring it back! Argh!!

Any help appreciated

Thanks

Mal
mserabian is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 04:53 PM   #2
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,654
Are you really using a hub and not a switch? Those things are terrible and can cause all sorts of network slowdowns. You can get a switch from Amazon for $10 so if you're really using a hub I highly recommend you upgrade.

That being said they're wrong about the TiVo needing to be connected directly to the router. You can go through switches if you want. However the connection between the TiVo and the router needs to be hard wired. You can't use wifi. Is the connection between your TiVo, router and Stream all wired?
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 07:31 PM   #3
mserabian
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 19
Oops, yes it's a switch and not a hub.

And yes, it's all hard wired.

Tivo Premiere 4XL - Ethernet cable from TiVo to Netgear switch. Ethernet from Netgear switch to FIOS Router.

Tivo Stream - Ethernet cable from stream to FIOS Router.

Any suggestions would be appreciated.

mal
mserabian is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 08:00 PM   #4
lgnad
Pantless Mofo
 
lgnad's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Massachusetts
Posts: 593
lol I feel like I'm writing this for like every problem, but:

have you rebooted All of the equipment involved... XL4, stream, switch, router, Ipad?

Do you have the newest software on the XL4? (20.3.7)
__________________
-Roamio Pro/Slide Pro
-Premiere Xl4
-Mini
-Stream (Gotta go unplug the sucker one of these days!)
lgnad is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 10:55 PM   #5
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 25,654
Yep reboot everything
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2013, 02:28 PM   #6
thalidar
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
I received a Stream today and had the same problem. When I called, they told me I was running the old 19.0 version on the Stream but the latest OS on the TiVo box (20.3.7), so they set it to update to the most recent version (19.1.3) on the Stream. I forced a service call through the app and reset the Stream through the app and then everything worked great when it was all said and done.
thalidar is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |