TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 8 votes, 5.00 average.
Old 11-09-2013, 02:49 AM   #1
rgr
Member
 
rgr's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 430
Fast Banner Disappear on Roamio?

Transitioning from a series3 and trying to figure out how to get the same 30 sec skip with fast banner disappear. I see in the settings where I can change the forward button behavior, but making it skip also seems to lock in the behavior of the backup button in a way I'm not liking. The 30 sec rapid forward is pretty irritating.

And I can't seem to get the S-Play-S-Pause-S to remove the banner quickly when I have skip active.

Ami I missing something, or is is just not possible to get back to what I've grown accustomed to?
rgr is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 03:44 AM   #2
leiff
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 398
Both codes still work. Quick hide banner code can only be aplied while watching a showcase video and will need to be reset after every system reboot. 30 sec skip instead of scan can be applied while viewing any recording and setting will stick after reboot
leiff is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 08:58 AM   #3
rgr
Member
 
rgr's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 430
Thanks!

I would never have thought to use the code on a showcase video. I'm used to having to reapply the quick hide code after a reboot, so that's no big deal. And KMTTG makes sending the code error free.

Quote:
Originally Posted by leiff View Post
Both codes still work. Quick hide banner code can only be aplied while watching a showcase video and will need to be reset after every system reboot. 30 sec skip instead of scan can be applied while viewing any recording and setting will stick after reboot

rgr is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 09:06 AM   #4
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,183
FYI, using the SPSPS macro in kmttg you don't have to be watching a showcase video for it to work. Playing back an existing recording is sufficient. The showcase video requirement is if you are entering it with the remote.
(Incidentally, since TiVo Minis don't have showcases, enabling SPSPS on a Mini is only possible using kmttg AFAIK).
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 09:19 AM   #5
rgr
Member
 
rgr's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 430
Odd, I couldn't get the code to work while watching a regular video using KMTTG last night. But I was doing several jobs on KMTTG at the same time, so it might have been a buffering issue.


Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
FYI, using the SPSPS macro in kmttg you don't have to be watching a showcase video for it to work. Playing back an existing recording is sufficient. The showcase video requirement is if you are entering it with the remote.
(Incidentally, since TiVo Minis don't have showcases, enabling SPSPS on a Mini is only possible using kmttg AFAIK).

rgr is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 09:40 AM   #6
cherry ghost
Registered User
 
cherry ghost's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 4,146
I've gotten it to work on an existing recording using the remote on my Premiere. You have to find a recording where pause-ads aren't active.
cherry ghost is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 06:24 PM   #7
steve614
what ru lookin at?
 
steve614's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 10,722
Quote:
Originally Posted by cherry ghost View Post
You have to find a recording where pause-ads aren't active.
In my experience, it's just the opposite. Any time I've had to redo the SPSPS code, I had to use a recording that has a pause ad.
Of course now I just play a showcase video. Avoids having to search out a recording that has a pause ad.

I've never had a problem with the SPS30S code. That works with any recording, even live TV -- for me, at least.
__________________
The Man Prayer: I'm a man ...... I can change ...... If I have to ...... I guess.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

F*CK CANCER!
steve614 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2013, 02:29 PM   #8
JimPa
S3 owner/user
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 301
So how exactly do you get the banner to not show up or disappear quickly?
JimPa is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2013, 09:24 PM   #9
leiff
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 398
Quote:
Originally Posted by JimPa View Post
So how exactly do you get the banner to not show up or disappear quickly?
While watching a showcase video press-
Select,play,select,pause, select
It often dowsnt work for me and i have to try a bunch of times for it work
leiff is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 10:47 AM   #10
joelw
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Long Island, NY
Posts: 25
I'm a little confused by the codes. I would like to have the banner disappear quickly while watching any shows on my Roamio Plus, including "live" TV - not just showcase video. Tivo removed the menu setting for this, and I'd appreciate it if someone could provide me with the code to do this. Thanks for your help.
joelw is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 11:06 AM   #11
dcpmark
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by leiff View Post
While watching a showcase video press-
Select,play,select,pause, select
It often dowsnt work for me and i have to try a bunch of times for it work
I don't seem to have any Showcase videos. Under
Showcases I have 3 static ads, one for a TV show and 2 for products.
dcpmark is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 12:13 PM   #12
rgr
Member
 
rgr's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 430
Quote:
Originally Posted by joelw View Post
I'm a little confused by the codes. I would like to have the banner disappear quickly while watching any shows on my Roamio Plus, including "live" TV - not just showcase video. Tivo removed the menu setting for this, and I'd appreciate it if someone could provide me with the code to do this. Thanks for your help.
I use kmttg to send the codes and it seems to work with while watching any recorded show (not live) (and not just showcases).

The code I use to manually enter is Select-Play-Select-Pause-Select while watching a recorded show. Kmttg has a drop down in its remote tab to send a series of the select codes and works better for me than fumbly thumbing it.

Good luck!
rgr is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 12:25 PM   #13
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,183
Quote:
Originally Posted by joelw View Post
I'm a little confused by the codes. I would like to have the banner disappear quickly while watching any shows on my Roamio Plus, including "live" TV - not just showcase video. Tivo removed the menu setting for this, and I'd appreciate it if someone could provide me with the code to do this. Thanks for your help.
That's channel banner you are talking about. The SPSPS backdoor being discussed here is for fast hiding of the play bar and pause ads. TiVo permanently removed the "clear banner quickly" menu item you are talking about and did not provide an alternative way to enable it AFAIK.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 12:28 PM   #14
joelw
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Long Island, NY
Posts: 25
I find it very annoying that the banner remains on so long each time I change channels watching live TV. I wish there was something that would change this behavior, like the setting on my Premiere XL and prior versions. Tivo - are you listening? Please fix this for us.
joelw is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 12:47 PM   #15
dcpmark
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by joelw View Post
I find it very annoying that the banner remains on so long each time I change channels watching live TV. I wish there was something that would change this behavior, like the setting on my Premiere XL and prior versions. Tivo - are you listening? Please fix this for us.
Yes, it's very irritating. But you can hit the left direction arrow to make it disappear instantly without waiting.
dcpmark is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 01:17 PM   #16
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,183
Quote:
Originally Posted by joelw View Post
I find it very annoying that the banner remains on so long each time I change channels watching live TV. I wish there was something that would change this behavior, like the setting on my Premiere XL and prior versions. Tivo - are you listening? Please fix this for us.
Note that series 4 units are getting the same 20.3.7 software update, so the setting is going away for those units as well.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2013, 01:40 PM   #17
joelw
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Long Island, NY
Posts: 25
Quote:
Originally Posted by dcpmark View Post
Yes, it's very irritating. But you can hit the left direction arrow to make it disappear instantly without waiting.
I know, but I flip through the channels constantly, and it's a pain to have to do that.
joelw is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2013, 04:31 PM   #18
leiff
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 398
Quote:
Originally Posted by dcpmark View Post
I don't seem to have any Showcase videos. Under
Showcases I have 3 static ads, one for a TV show and 2 for products.
This is the case from time to time. Check back in a couple days, you should have a shocase video eventually. The problem is it often takes me 10 times or more to stick for some reason. I dont know what im doing wrong. Hitting keys to fast or slow and there's no audio cue when its done successfully.
leiff is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2014, 11:09 AM   #19
moonscape
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: SF Bay Area
Posts: 391
I just set up my Roamio Pro last night and SPSPS now works the same as it did with my S3s. There was an ad for Julie Chen something during the Olympics when I paused. I hit the down arrow to get rid of it, then did the SPSPS code and voila!
moonscape is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |