TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 10 votes, 5.00 average.
Old 11-01-2013, 02:20 PM   #91
HarperVision
Registered User
 
HarperVision's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,146
Quote:
Originally Posted by LostInTheTrees View Post
When traveling I carry an iPad and an HDMI cable with adapter. I stream Netflix or others and connect the iPad thru HDMI to the room's TV. This mostly works great, but some services restrict the use of HDMI on the iPad. The Comcast XFinity app was one of these. Most shows would allow streaming to the iPad, but would not allow the video to be sent through HDMI.

Before I spend a lot of $$$ on Roamio, can someone confirm that the Roamio streaming app will NOT restrict use of HDMI output from the iPad?

I simply can't stomach broadcast TV anymore, at all. I even watch football games from recordings.

-Bob
I think I read elsewhere that the output was restricted on both airplay and hdmi.
__________________
Dave Harper
Director, Event Technology
ISF, CTS
HarperVision is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 05:46 PM   #92
LostInTheTrees
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by HarperVision View Post
I think I read elsewhere that the output was restricted on both airplay and hdmi.
Can anyone confirm this? Tivo has lost a $1000 sale to me if they have crippled OOH viewing.
LostInTheTrees is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 07:47 PM   #93
Beryl
Registered User
 
Beryl's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Texas
Posts: 3,818
Besides cellular support, I wish TiVo would add an "audio only" mode for streaming which would allow for the device screen to be turned off and continue to stream. I use this mode extensively with Slingplayer and set it as the default on my phone.
__________________
HD XL
Premiere
Beryl is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 08:03 PM   #94
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,232
Quote:
Originally Posted by LostInTheTrees View Post
Can anyone confirm this? Tivo has lost a $1000 sale to me if they have crippled OOH viewing.
I'm pretty sure the TiVo app does not support AirPlay or HDMI output, unfortunately.
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is online now   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 06:22 AM   #95
Austin Bike
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 563
Quote:
Originally Posted by crxssi View Post
No, they should still have the option. It is plain stupid to have the ability to set a static address on the main Roamio but not the built-in stream. I have NEVER seen a product do that before.

You can simulate something similar with DHCP assignments, but it is more complex and many more steps making setup, troubleshooting, and support all more difficult.
At the PHY level there is only one connection, so I believe that there has to be some IP translation (VLAN) to get the integrated stream assigned an IP because the MAC address of the Stream (to the rest of the network) is the MAC of the PHY on the unit. Because of that handoff it is probably more difficult to allow a stream to have its own setting. You'd probably need to add a second PHY (added cost) to make that happen. Then you'd get people complaining about having to have two network connections.



Quote:
Originally Posted by LostInTheTrees View Post

Before I spend a lot of $$$ on Roamio, can someone confirm that the Roamio streaming app will NOT restrict use of HDMI output from the iPad?
The Tivo app does not allow streaming out of the HDMI app. To do this you need to jailbreak your iOS device.
Austin Bike is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 11:56 AM   #96
JonHB
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 69
Quote:
Originally Posted by Austin Bike View Post
At the PHY level there is only one connection, so I believe that there has to be some IP translation (VLAN) to get the integrated stream assigned an IP because the MAC address of the Stream (to the rest of the network) is the MAC of the PHY on the unit. Because of that handoff it is probably more difficult to allow a stream to have its own setting. You'd probably need to add a second PHY (added cost) to make that happen. Then you'd get people complaining about having to have two network connections.
There are two MAC addresses on the single interface. If you leave it as DHCP and want to use reservations, you can setup 2 different reservations.
JonHB is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2013, 11:35 AM   #97
lickwid
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 71
New iOS update today. Hopefully it'll fix some of the issues people were having. My OOH streaming worked great the first week or so, but had some issues on Sunday night. It wouldn't connect to my stream, and it took awhile to redo setup. Last night it started working again after several tries.
lickwid is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 08:33 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |