TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average.
Old 09-16-2013, 12:30 PM   #1
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,441
TiVo Mini with loose power plug

I just picked up a Mini for my mom this weekend and noticed the power cord is loose. The plug doesn't sit flush on the back of the Mini and you can actually move it in and out without unplugging it. There is a noticable gap where the power cord stops and the back the of Mini. Are they all like this or did I get a bad one?

It works, but I am concerned with how it looks since it looks like the plug should be a flush fit.


__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by innocentfreak : 09-17-2013 at 08:00 PM.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2013, 10:01 PM   #2
LJP
LJP
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 6
My two Minis that came last week also have the loose fitting power cable...interesting!
LJP is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2013, 10:14 PM   #3
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,441
I stopped by Best Buy but they were out to see if another one was like that.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 01:51 AM   #4
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,306
Mine fits good. But it's relatively old. Maybe this is a recent change? Or a bad batch?
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 02:11 AM   #5
geekmedic
TiVo Fanatic
 
geekmedic's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 414
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
Mine fits good. But it's relatively old. Maybe this is a recent change? Or a bad batch?
My older one fits snugly, but the other three I ordered with my Roamio Pro are loose. I fear they may come unplugged since I have my Minis mounted on the back of my TV's.
__________________
Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.
geekmedic is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 11:06 AM   #6
Fist of Death
Bon Vivant
 
Fist of Death's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: The Emerald City
Posts: 114
I've got the same thing going on with my new Mini, while my old Mini power plug fits snugly. The loose power cord can be easily pulled out, which is kinda frustrating if you're watching something. I'm on the phone w/TiVo right now to try the easy fix first (new power cord). They're now aware of this issue, and have looked at this thread. I'll let you know if the replacement cord solves the problem.
__________________
Roamio Pro TiVo
TiVo Mini (2)
Fist of Death is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 01:03 PM   #7
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,306
Quote:
Originally Posted by Fist of Death View Post
I've got the same thing going on with my new Mini, while my old Mini power plug fits snugly. The loose power cord can be easily pulled out, which is kinda frustrating if you're watching something. I'm on the phone w/TiVo right now to try the easy fix first (new power cord). They're now aware of this issue, and have looked at this thread. I'll let you know if the replacement cord solves the problem.
Since you have two you should try the old plug with the new Mini and see if it fits snug. If it does then you know it's the plug. If not then it's the port on the Mini itself.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 08:01 PM   #8
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,441
I attached a pic in the first post to show what it looks like. This is all the way in.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 07:19 PM   #9
AdamfromChi
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 11
I'm having the same problem with my TiVo Mini that arrived yesterday, from Amazon. I e-mailed TiVo and their response was that they don't have replacement power cords, are currently out of stock of new Minis, and that I should return the unit to Amazon. This sounds a little silly since it seems like a simple fix and it sounds like it's not an uncommon problem on newer units - the replacement from Amazon might be the same way, and I'd have to go through the trouble of setting it up and buying lifetime service all over again. Has anyone had any luck in resolving this?
AdamfromChi is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 07:34 PM   #10
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,441
Right now waiting to see if the replacement cord for Fist of Death fixes it.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 08:11 PM   #11
AdamNJ
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Dunellen, NJ
Posts: 302
My power plug looks the same as the pic in the 1st post. Yes you can wiggle the plug side to side, but the female side of the Mini has a secure grip on it; there is some inertia to overcome if you try to pull it out. It's not about to just fall out. There is nothing wrong imho.
__________________
Roamio Pro, wired ethernet
Mini using MOCA (from the Pro)

on Cablevision Raritan Valley system (Central NJ)
w/ Cisco PKM803 CableCARD on firmware 1.5.3.1101

*** 2013 newbie to Tivo ***
AdamNJ is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2013, 03:46 PM   #12
Gadfly
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 40
I have the same problem and occasionally the power cable comes off.

Tivo has consistently disappointed me in quality of their hardware and software. Unfortunately I have invested way too much in Tivo. (not that there is much competition out there.)
Gadfly is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 02:59 PM   #13
dslunceford
Registered User
 
dslunceford's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: No. VA/D.C.
Posts: 4,895
Just received one from Amazon today. It's not the cord/plug that's loose, it's the power jack in the unit that moves around. I would try and live with it, but my box was stuck on powering up message, so sending back for a replacement.

Edit: Amazon replacement has same issue...
__________________
--Steve



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by dslunceford : 10-18-2013 at 10:48 PM.
dslunceford is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2013, 12:09 PM   #14
sbiller
Registered User
 
sbiller's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tampa, FL
Posts: 1,818
Quote:
Originally Posted by AdamNJ View Post
My power plug looks the same as the pic in the 1st post. Yes you can wiggle the plug side to side, but the female side of the Mini has a secure grip on it; there is some inertia to overcome if you try to pull it out. It's not about to just fall out. There is nothing wrong imho.
Agreed. There is some wiggle side-to-side on both of my recent Mini's but there is inertia to overcome in order to pull it out.
sbiller is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2014, 10:20 PM   #15
vurbano
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 422
Both of my minis are probably first batch and both have always been loose. It's a horrendous design. Reminds me of a laptop I have that the dog pulled off the table and bent the power connection.
__________________
1 - Roamio Plus with 3TB upgrade
2 - Tivo mini
vurbano is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2014, 10:23 PM   #16
vurbano
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 422
Quote:
Originally Posted by AdamfromChi View Post
I'm having the same problem with my TiVo Mini that arrived yesterday, from Amazon. I e-mailed TiVo and their response was that they don't have replacement power cords, are currently out of stock of new Minis, and that I should return the unit to Amazon. This sounds a little silly since it seems like a simple fix and it sounds like it's not an uncommon problem on newer units - the replacement from Amazon might be the same way, and I'd have to go through the trouble of setting it up and buying lifetime service all over again. Has anyone had any luck in resolving this?
It's not just newer units. I wonder if the mini could be opened and a real cord attached giving a design that should have been done in the first place.
__________________
1 - Roamio Plus with 3TB upgrade
2 - Tivo mini
vurbano is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2014, 10:29 PM   #17
vurbano
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 422
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
I just picked up a Mini for my mom this weekend and noticed the power cord is loose. The plug doesn't sit flush on the back of the Mini and you can actually move it in and out without unplugging it. There is a noticable gap where the power cord stops and the back the of Mini. Are they all like this or did I get a bad one?

It works, but I am concerned with how it looks since it looks like the plug should be a flush fit.

And because of that gap the user doesn't know how far to try to push the cord in. The first time you do ... " you gotta be kidding me! " runs through your head. I suppose we could wrap the plug with duct tape until it was positive.
__________________
1 - Roamio Plus with 3TB upgrade
2 - Tivo mini

Last edited by vurbano : 01-02-2014 at 10:34 PM.
vurbano is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 11:59 AM   #18
dkoz
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Location: Boston
Posts: 6
Have the same

The power plug on my new Mini also does not fit snuggly, although it hasn't fallen out yet. When I first got it I thought for sure I was inserting wrong, as I have never seen such a thing on another consumer electronics device.

Not a biggie, but surprising to see.
dkoz is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 09:45 PM   #19
sldozier
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Virginia Beach
Posts: 8
New Tivo user here: Glad I found this thread. I thought it was a little strange that the power plug didn't seem like it was securely attached on the mini, but I brushed it off and kept moving as I was in setup mode. I just purchase mines yesterday.
sldozier is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2014, 09:02 AM   #20
vurbano
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 422
I am not worried about it falling out. Its the reboots if you touch the unit to move it or dust etc. I am seriously thinking abot wrapping some strips of duct tape around the metal end to get snug to the plastic opening.
__________________
1 - Roamio Plus with 3TB upgrade
2 - Tivo mini
vurbano is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2014, 02:04 PM   #21
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,371
I've had no issues with my two launch TiVo Minis. The power cord is snug on both. So they must have changed suppliers or something later on to cause this issue. I can move my units around and the power cord will not accidentally come out. I would certainly be ticked off if it did though.

I moved one around recently to make room for an XBOne. I moved it back and forth and the power cord was still connected. Although I did need to eventually disconnect it to move it to a different shelf. But the entire time moving it around and even having it hang vertically, it stayed powered up.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x3
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme

Last edited by aaronwt : 01-08-2014 at 02:10 PM.
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2014, 02:55 PM   #22
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 5,753
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post
I've had no issues with my two launch TiVo Minis. The power cord is snug on both. So they must have changed suppliers or something later on to cause this issue. I can move my units around and the power cord will not accidentally come out. I would certainly be ticked off if it did though.

I moved one around recently to make room for an XBOne. I moved it back and forth and the power cord was still connected. Although I did need to eventually disconnect it to move it to a different shelf. But the entire time moving it around and even having it hang vertically, it stayed powered up.
I have the power plug issue of it looking like it may come out but I and my home cleaner have moved the Mini many times, never had a re-boot, just checked and the unit been up for 15 days now. (the MoCA interface gives one the up time)
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis, Also 1 not used Humax Series 2 with a DVD burner
lessd is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2014, 08:23 AM   #23
Headford
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 13
Same issue

Just received new Mini directly from TiVo. Power plug doesn't go all the way in (kept pressing thinking I was doing something wrong in only being able to press the plug halfway in) and the fit is not "snug" as you would expect with a power plug. It is loose and jiggly to the touch. Works though (for now) -- go figure.
Headford is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2014, 07:30 PM   #24
mjcxp
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 29
Yep I received two minis and both power plugs are extremely loose. The plastic on one of the minis is also loose. The top and bottom feel loose and wiggle when you press on the top. I tried to find screws to tighten the top and bottom but it appears the unit is sealed.
mjcxp is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2014, 08:31 PM   #25
jwbelcher
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 375
Quote:
Originally Posted by mjcxp View Post
Yep I received two minis and both power plugs are extremely loose. The plastic on one of the minis is also loose. The top and bottom feel loose and wiggle when you press on the top. I tried to find screws to tighten the top and bottom but it appears the unit is sealed.
I'd bet the screws are under the rubber feet. My Sling solo was designed that way.
__________________
Roamio Pro + Minis
TivoHD
Hughes SD-DVR40 (Retired)
Sony SAT-T60 + Turbonet (Retired)
jwbelcher is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 03:13 PM   #26
Philmatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 452
Both of my TiVo Mini's exhibit this behavior, at first I thought it had gotten lose due to my constant moving of the Mini between my Office and Bedroom, but the brand new unopened Mini had the same exact issue.
Philmatic is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:36 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |